Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Katatoniczny

Chcę ale nie umiem napisać książki.

Polecane posty

Gość Katatoniczny

Mam pytanie mam ciekawą przygodę, tak myślę.. tylko Ona jest w mojej głowie, jest pomysł tylko... ja nie umiem pisać i chce sie dowiedzieć czy można zrobić tak że będę pisał książkę z kimś, będę mówił co chciałbym aby było a ten ktoś to ładnie napisze? Czy raczej się ludzie na to nie zgodzą?

Gość 34423432432
to najprościej zrobic komiks, jesli si e to nadaje. Tak jest wtedy czesto, ze scenariusz pisze jedna osoba, a rysuje druga. Ale scenariusz to tez musza byc dialogi, i to dobre. Sam pomysł, to większosc dzieci je ma.

katonamiczny No jasne ,ze są osby które sie czymś takim zajmują.musisz poszukać informacji w necie.życze powodzenia

napisz opowiadanie na kilka stron. Trudno jest zostać powieściopisarzem od pierwszego razu. Z tego co wiem każdy pisarz zaczyna od opowiadań. Opowiadanie podzielone na części jeśli to długa historia. Może się wydać idiotyczne, ale o wiele wiele trudniej napisać książkę podzieloną na części, a kilka opowiadań ciągnących tą samą historię. Pisarz musi mieć w głowie wszystko. Nie tylko osoby rozgrywające scenę, ale i pomieszczenie, meble, kolor ścian, nawet wzór firanek, musi wiedzieć jaka jest pogoda, czy jest ciepło czy zimno i nawet musi sobie podczas odgrywanej sceny przez bohaterów, wyobrazić dźwięki dobiegające zza okna. Potem to wszystko musi złączyć w całość i dokładnie opisać, tak aby czytelnikowi z łatwością można było wyobrazić sobie to samo miejsce, które w głowie ma pisarz. Opowiadania nie są tak rozwinięte, są o wiele krótsze i dlatego łatwiej panować nad treścią i łatwiej wprowadzać poprawki :)