Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość khjhjh

chorobliwa zazdrosc faceta

Polecane posty

Gość khjhjh

j.w jak sobie z tym poradzic?? jestesmy razem 6 lat a jego zazdrosc zamiast malec ciagle rosnie!!

Gość Szczerzyneczka:)
Spytaj mu się czy dałaś mu kiedykolwiek powody d takiego zachowania . ja miałam to samo ale udało mi sie z tym poradzć i jest dobrze:) także trzymam kciuki :) bo zazdrośniki to cięźkie typki

Gość POCZYTAJ SOBIE W GOOGLE
SYNDROMIE OTELLA

Gość khjhjh
dodam ze od 5 lat mieszkamy razem. mamy wspanmiealego synka,nigdy nie dalam mu powodu do zazdrosci. Ciagle mu mowie ze go kocham (nie powienien sie czuc odrzucony) ale potrafi przegladac kilka razy dziennie historie moj telefon gg poczte no wszytsko co sie da, oczywiscie jak mysli,ze nie widze. Powiem Wam,ze juz nawet myslalam o rozstaniu pomimo tego ze go kocham.....ciezko zyc w taim zwiazku

Gość maturks4
Czyli związałaś się z chorym psychicznie chamem i burakiem. Nie do pomyślenia jest, aby można tolerować "szpiegowanie w sferze najbardziej prywatnej (nawet zastrzeżonej przez prawo) jak telefony czy korespondencja. Więc się zastanów. Dziś na Onecie jest niezły artykuł

Gość o ile pije a czesto ten
syndrom otella wystepuje jak facet za duzo chla,to masz duzy problem

Gość khjhjh
Kocham go ciezko przekreslic wszytsko co nas laczy przez zazdrosc, z drugiej strony coraz trudniej tak zyc.....zazdrosc jest coraz wieksza. ostatni mowi pokaz mi bilingi jak zobacze ze z nikim nie piszesz itd wyluzuje,pokazalam i niczego to nie zmianilo,nie pomogly grozby ze odejde,prosby zupelnie nic

Gość khjhjh
nie pije praktycznie wogole...

No jeśli ci grzebie po telefonie, poczcie itp. no to to już normalne nie jest czy on czasem nie ma problemów ze sobą?

Gość zamiast gledzic przeczytaj
o SYNDROMIE OTELLA,bo twoj partner potrzebuje pomocy psychologa nic nie dadza twoje grozby o odejsciu,bedzie tylko gorzej az w koncu w pape dostaniesz jak czegos nie zrobisz

poczytaj to tylko maly fragment Dowodami na zdradę są pozornie błahe rzeczy: kilkuminutowe spóźnienie, rozmawianie z mężczyznami, niechęć do współżycia, nieudane życie seksualne, głuchy telefon, milsze lub gorsze niż zwykle odnoszenie się partnera. Chory widzi inne spojrzenie, inny uśmiech, można powiedzieć, że wszystkie znaki utwierdzają go w przekonaniu o niewierności. Rozpoczyna się śledzenie, kontrolowanie wyjść, telefonu komórkowego, bilingu przeprowadzanych rozmów. Jeżeli nie znajdzie nic podejrzanego, uważa że jest ofiarą niezwykłej przebiegłości partnera. Zaczyna bezpośrednio domagać się potwierdzenia niewierności. Przysięgi, dowody nic nie jest w stanie zmienić urojeń (to jest właśnie cecha urojeń przekonanie o prawdziwości i brak możliwości zmiany mimo perswazji). Partner staje przed jednym w dwóch wyjść: przyznać się lub zaprzeczać. Jeżeli się przyzna nie zazna już nigdy spokoju, urojenia znajdą potwierdzenie. Jeżeli będzie zaprzeczać nie zmieni to w żaden sposób postępowania. Urojenia doprowadzają do narastających konfliktów, narastające napięcie doprowadza do wybuchów agresji. Częsta jest przemoc fizyczna jako próba zmuszenia do przyznania się do niewierności. Towarzyszący alkoholizm utrudnia kontrolę nad emocjami, problemy rodzinne ulegają z czasem nasileniu. Partner, który ma dość tej sytuacji, decydując się na odejście, potwierdza choremu przekonania.

Gość khjhjh
czytal o tej chorobie. juz kilka razy namawialam go na wizyte u psychologa,nic to nie dalo. a na sile go tam nie zaciagne

no to nie pozostaje ci nic innego jak samej spieprzac od niego,bo nic dobrego bez odpowiedniego leczenia nie zrobisz,ma typowa psychoze ktora wymaga fachowej pomocy

Gość khjhjh
to bardzo trduna decyzja, kocham go ale ta zazdrosc i tak ten zwiazek zabije,

patrz zeby cie lac nie zaczal,bo do tego to zmierza

poza tym dla swego dobra powinnas byc KONSEKWENTNA i postawic ULTIMATUM,albo sie LECZY albo ODCHODZISZ

O ile już nie zabiła czasem. Uciekaj od niego jak najdalej bo takim postępowaniem dodatkowo niszczycy ciebie psychicznie

Gość khjhjh
Jesli podniesie na mnie reke to definitywnie bedzie oznaczalo koniec zwiazku,nieda sie tolerowac wszytskiego. a tez niechce sie do konca zycia tlumaczyc z kazdego "pierdniecia"

Gość khjhjh
przedstawie wszytskie argumenty i mam nadzieje ze cos to da. dzieki

pamietaj tylko o tym ze zycie z takim czlowiekiem,moze wyksztalcic u ciebie tzw SYNDROM OFIARY( poczytaj o tym) co zaowocuje tym ze,uzaleznisz sie psychicznie od sprawcy i kazde jego zle postepowanie sobie usprawiedliwisz SWOJA WINA,dla ciebie oznacza to zycie w ciaglym strachu,a tego miloscia juz bym nie nazwala

Gość khjhjh
o tym rowniez czytalam. Moj ojciec jest alkocholikiem bil mame i ja sobie na to nie pozwole bo niechce wlasnemu dziecku fundowac dziecinstwa jakie mialam ja

zaten jestes DDA,to dodatkowo moze rzutowac na to ze taki SYNDROM OFIARY u ciebie moze wystapic o ile juz sie nie zaczyna,bo powinnas dawno odejsc a trwasz przy nim i usprawiedliwiasz go,zycze ci powodzenia ale moim zdaniem nie obraz sie z tego zwiazku nic nie bedzie a ty trwajac w nim niszczysz sobie zycie

Gość khjhjh
Calez zycie jest pod gorke.... trwam o kocham i ciagle mam nadzieje ze to zmieni poza ta zazdroscia jest tak jak by7c powinno

Dokładnie to że, mu powiesz jakiekolwiek argumenty to nic nie da on dalej będzie trwał przy swoim a , ty dalej będziesz cierpieć. Wolisz cierpieć będąc z tyranem czy być szczęśliwa będąc sama ze swoim dzieckiem .

wybacz ale milosc powinna byc z obu stron,z jego nie ma zadnej tylko tyrania,ale to twoje zycie i twoj wybor

Taka jest smutna prawda niestety . rudzianka a dał Ci powód do zazdrości czy tylko to że, jest urodziwy i sie za nim panny oglądają ;)

Gość wypilam sok z cytryny
ja mam podobnie, doszlo do tego, ze sprawdzam mu telefon :(