Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hanarta

Czy mam wszystko do szpitala co potrzebne ?

Polecane posty

Gość hanarta

Dziewczyny sama nie wiem czy mam już wszystko w torbie spakowane co potrzebne czy mam czegoś za mało czy czegoś za dużo czy może czegoś mi brakuje ,proszę podpowiedzcie Dla mnie : Koszula do porodu 3 komplety piżam wkładki poporodowe podpaski bielizna skarpetki papcie kosmetyki (w tym żel pod prysznic,szampon,płyn do higieny,maszynka do golenia,kosmetyki do makijażu,pasta do zebów) szlafrok 3 ręczniki dwa duże jeden mały sztućce + ścierka (muszą byc w tym szpitalu podobno ) dokumenty potrzebne szczotka do zebów i wlosów i bluza,bo moge nie miec ochoty chodzić w szlafroku dla dzidzi - bez ubranek bo podobno ubieraja w szpitalne 10 sztuk pieluch krem na odparzenia chusteczki mokre smoczek

Gość mama dzidziusia
majtki jednorazowe jeszcze

Gość licząca na siebie
heh nie wiem czy 10 sztuk pieluch ci wystarczy- no chyba, że dają w szpitalu jeszcze.;-)

Gość _Marta_21
Wkładki laktacyjne, laktator.. Karta ciąży.. Myślę, że jednak powinnaś dla dzidziusia wziąć jeden zestaw do ubrania. Nigdy nie wiadomo jak to w tym szpitalu będzie.

Gość APAP - APAP
Dla mnie : Koszula do porodu - MI DALI 3 komplety piżam - DALI NA ZMIANE wkładki poporodowe - DAWALI MI podpaski - DAWALI bielizna - ZABRONIONA BYŁA, ALE PO KRYJEMU NOSIŁAM MAJTKI skarpetki - OCZYWISCIE papcie - OCZWISCIE kosmetyki (w tym żel pod prysznic,szampon,płyn do higieny,maszynka do golenia,kosmetyki do makijażu,pasta do zebów) JASNE szlafrok - DALI MI ALE MOZESZ ZABRRAC 3 ręczniki dwa duże jeden mały - OCZYWISCIE sztućce + ścierka (muszą byc w tym szpitalu podobno ) JAK MUSI TO WEZ dokumenty potrzebne - OK szczotka do zebów i wlosów- OK i bluza,bo moge nie miec ochoty chodzić w szlafroku OK dla dzidzi - bez ubranek bo podobno ubieraja w szpitalne - JA MIALAM DLA DZIDZI NA WYJSCE DO DOMU 10 sztuk pieluch - DAWALI krem na odparzenia - MAJA NA MIEJSCU chusteczki mokre - WEZ PACZKE - WYSTARCZY smoczek - MOZE SIE PRZYDAC - MI BYL POTRZEBNY

Gość Trochę mnie rozbawiłaś
bo po co ci maszynka do golenia i kosmetyki do makijażu?Będziesz stała przed lustrem i się malowała?Albo pół godz się goliła? Uwierz mi nie będziesz miała na to ochoty ani CZASU!!

Gość hanarta
pielusie to w razie czego to mąż dowiezie ,acha jeszcze spakowałam pielusie tetrową ,a te majtki jednorazowe sa bradzo potrzebne ? bo ja jestem uczulona na prawie kazdy materiał oprócz bawełny i nie wiem czy nie bedzie mnie swędzieć ciało w nich

Gość mama dzidziusia
a i bluza raczej zbędna chyba że nie masz zamiaru karmić piersią, bo jezeli chcesz karmic, cyc musisz miec dostępny:)

Gość mama dzidziusia
zamiast jednorazowych mozesz wziasc zwykle bawelniane, ale takie wieksze, babcine, byleby byly przewiewne i wygodne

Gość hanarta
zamierzam karmić :) ale bluza na zamek :) do Trochę mnie rozbawiłaś wiesz ja bez makijażu nie potrafię funkconować dlatego podejrzewam że i po porodzie bede o tym myslec ale makijaż zajmuje mi tylko nie całe 5 minut a maszynkę biorę ,bo nie raz gdzies przeczytałam że trzeba zabrac :)

Gość APAP - APAP
bluza na zamek - PEWNIE maszynka - moze sie przydac majtki - tak jak wczesniej ktos napisal, wez wieksze baweniane - babcine :)

Gość hanarta
APAP - APAP super mi to wypisałas :)

Gość APAP - APAP
Dziekuje :):):)

Gość hanarta
to ja dziękuję i wszystkim również :)

Gość podklad na łozko
i kilka pieluch tetrowych

Gość blablbalablbalblbalbalablablab
Czym się wkładki poporodowe od podpasek? Bo podpasek w czasie połogu nie można nosic, jedynie podkłady ginekologiczne o to Ci chodzi? Dla dziecka weź na wyjście ciuchy. Mi w szpitalu wszystko dawali, jedyne co to żałuję, że nie kupiłam podkładów na łóżko i majtek jednorazowych, bo noc po porodzie to była masakra, co chwila zmieniałam podkład, pościel zmieniałam 3 razy i kilka par majtek miałam do wyrzucenia.

Zamiast piżamy radziłabym Ci koszule nocną bo cięzko nogi dźwignąć w pierwszych dniach ;) Dla dziecka nie pozwalali miec nic swojego nawet tetrówki , moze nie tyle ze nie pozwalali tylko mowili ze nie oddaja ;) Ale dziecko mialam zawsze czyste i przebierali mi jak sie ulało mu .

Majtki jednorazowe! W aptece kupowałam i były takie z siatki i takie w szpitalach bardziej tolerują niż takie "babcine". Wkładki poporodowe to są takie podpaski zwykłe tylko wielkości pampersa:D Jeżeli masz dłuższe włosy to gumke do włosów!!! U mnie w szpitalu dla dziecka potrzebne były TYLKO ubranka na wyjście - nic wiecej. A i wode mineralną niegazowaną taką z dozownikiem - na porodówke.