Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dddddddd

mieszkam w bloku - smród papierochów

Polecane posty

Gość dddddddd

mieszkam w bloku, non stop w mieszkaniu czuje papierochy i to nie jakoś słabo a jakby ktoś kopcił mi w mieszkaniu co mam zrobić żeby tego nie czuć? przecież jak pojde do sąsiadów to mnie wyśmieją bo w sumie kazdemu wolno w mieszkaniu palić, kurde okropnie mi to przeszkadza bo mam problemy z oddychaniem :(

Gość fddfgfgghgh
wspolczuje, u mnie tylko w wc czuc, a w domu to nie

Gość bbbbbbbbbbbbbbbb
niestety mam tak samo, trochę pomaga gdy okna są na mikrowentylacje, przy szczelnie zamkniętych w blokach jest tendencja do zasysania powietrza do srodka.Mi dodatkowo jedzie z kibelka od sąsiadów, to sa atrakcje mieszkania w blokowisku io plastikowych okien.

Gość afu9od
musisz jakos uszczelnic..panele polozyc czy cos..spytaj fachowca

Gość z polecenia
mialem ten sam problem na pcozatek zglaszasz sprawe w spoldzielni mieszkaniowej, mowisz ze jak nie zareaguja to zadzwonisz na straz pozarna ze nie ma odpowiedniej wnetylacji a ona za sprawdzenie se policzy. problem jest w tym ze ludzie maja okapy ktore nasiłe wtłaczaja smrod do komina . mausz wejsc na dach i podniesc twoj konin, czasem widac na bloku kominy wnetylacyjne a z nich wystaje rurka z podwyzszeniem. najprawdopodobniej twoj komin zasysa to co wydychaja inne kominy.

Gość to tylko potwierdza
Bloki z wielkiej plyty czesto maja nieszczelna podloge i dym sobie spokojnie wlatuje z fajek sasiada.

skąd ten dym wlatuje, z zewnątrz czy z kratki wentylacyjnej? mieszkałem w 3 róznych blokach i pierwsze słyszę o takim problemie.

Gość z polecenia
hahah kurwa nieszczelna podłoga dobre sobie . jedyna nieszczelnosc moze byc przy rurach od kaloryferow ktore ida po pionie ale kazdy madry albo to piankuje albo zapycha sylikonem zeby od sasiad nielzalo jakies robactwo o ile takie ma.

Gość z polecenia
bloki maja wentylacje grawitacyjna a co za tym idzie nie moga miec okapow ale wszyscy maja to w dupsku

Gość to tylko potwierdza
Tak , na łączeniu podlogi ze scianami są nieszczelnosci , to nie wylewka betonowa tylko plyta.

Gość to tylko potwierdza
Co mają okapy do wentylacji grawitacyjnej ? Znasz inne typy wentylacji ? :D

widział ktoś kiedyś bloki mieszkalne z wylewki betonowej? :) właśnie wyobraziłem sobie wylewanie 20-piętrowca :D jak macie dziury w ścianach to silikon/pianka, a jak wpada z wentylacji to dzwonić po kominiarzy. jedyny problem jak wpada przez okno, wtedy nic nie zrobicie.

Gość blablbalablbalblbalbalablablab
Ja mieszkam w bloku i nic nie czuję od sąsiadów, nawet w łazience. Jedynie jak ktoś na klatce zapali to smród jakby mi ktoś pod nosem kopcił.

Gość u mnie pomogło zaklejenie
licznika w przedpokoju (taka niby rozdzielnia prądu hehe:)) taśmą klejącą bo Ci śmierdziele z dołu to nawet jak balkon otworzą a ja mam otwarte okno to mnie ich smród szczypie po oczach! zakleiłam też taśmą te drzwiczki od licznika w łazience bo nie idzie oddychać...

liczniki każdy powinien uszczelnić, bo przy ostrej zmianie pogody może wiać w drugą stronę, a wtedy nic tylko się udusić...

Gość czarna_porzeczka...
U mnie są imprezy, choć mieszkam w kamienicy, a nie w bloku. Nie wiem co gorsze :-( Różnie bywa z sąsiadami :-(