Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamapooodluszka

co lekarz moze odczytac na usg polowkowym?

Polecane posty

Gość mamapooodluszka

Jutro bede miała robione usg polowkowe i chcialabym sie zorientowac o co ew zapytac lekarza itd? Co lekarz bada na takim usg polowkowym?

Gość MamaMaksymiliankaaaaaaaaaaaaaa
plec wymiary glowki tlowia paluszki itd praktycznie wszystko

Gość mama_noworodka
Ja nie musiałam o nic pytać bo lekarz sam o wszystkim powiedział- liczył przy mnie paluszki, powiedział ile dziecko waży, potwierdził ze chłopak, powiedział ze wszystko jest w porządku.

u mnie sprawdzal wszystko tj głowke ,kregoslup serce narzady wew.czy nie ma wad rozwojowych no i wage.ale ja bylam na prywatnym i w 4d lekarz bardzo sie staral, odpowiadal na wszystkie moje pytania .oprocz tego jeszce filmiki i zdjecia buziaczka malej w formie pocztowek

Gość mamapooodluszka
ja tez chodze prywatnie. Chcialam jeszcze zapytac, czy takie usg polowkowe mozna zrobic na "normalnym" usg czy musi to byc jakis super aparat (np w szppitalu, jakiejs klinice itd)

Jw pisze koleżanka: dokładnie wszystko mierzy. Wymiary dziecka, kości udowej, obwody brzuszka i głowy. Ogląda narządy wewnętrzne,nerki serce etc. Można już wiarygodnie płeć zobaczyć. Lekarz też bada łożysko, pępowinę przypływy krwi.

Gość MamaMaksymiliankaaaaaaaaaaaaaa
ja mialam do wyboru albo za darno i na aparacie zwyklym ale nie bedzie ani plytki ani zdjec ani nic konkretnego albo na lepszym aparacie z plytka zdjeciami i dokladnym opisem bo wiecej widac koszt 200 zl warto

Gość mamapooodluszka
No ale jak cala ciaze chodze prywatnie do ginekologa, to on na swoim sprzecie nie bedzie mogl tego odczytac? To po jaka cholere ja place co 3-4 tyg za wizyty prywatne?

moj tez mial usg w gabinecie.ale prosil abym zrobila na super sprzecie.wiec zrobilam,moze ma niedokladne u siebie?moj mowil ze polowkowe to bardzo wazne jest ze lepiej zeby porownac od 2 lekarzy.na szczescie u mnie bylo ok

Gość mamapooodluszka
a nie denerwuje was to, ze np chodzicie przez cala ciaze prywatnie na wizyty, a potem i tak musicie jeszcze dodatkowo prywatnie zrobic np przeziernosc karkowa albo usg polowkowe ?