Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamaaaaamama

zaparcia u niemowlaka

Polecane posty

Gość mamaaaaamama

Dzień dobry. Mój synek w tym tygodniu kończy 3 miesiące. Od jakichś 3 tygodni jest problem z kupą.. Karmię małego piersią i dokarmiam mlekiem modyfikowanym od 3 tygodnia życia. Najpierw dostawał NAN ale kupy były gęstawe, zmieniliśmy mleko na Bebilon i przez jakiś czas było ok. Jednak kiedy zaczął dostawać mleko modyfikowane praktycznie co 2-3 karmienia, zaczęły się kłopoty- kupa była gęsta, męczył się przy niej, płakał. Zmieniliśmy za radą lekarza mleko na HIPP BIO, pije je od 1,5 tygodnia i dzisiaj po podaniu 1/3 czopka glicerynowego (kupy nie było 4 dni) zrobił "bobka". Podaję picie 3-4 razy dziennie ale nic nie pomaga. Jeśli są tu mamy których maluchy też mają lub miały podobny problem z kupą, proszę o jakieś rady.

moja corka miala straszne zaparcia zarowno po bebilonie i enfamilu.pomogla mleczka hipp.dawaj jak najwiecej pic.mozesz sprobowac herbatke ulatwiajaca trawienie hiipa,ale podstawa to duza ilosc plynow

Gość MamaMaksymiliankaaaaaaaaaaaaaa
espumisan

Gość mamaaaaamama
kasiulek, a czy Ty karmiłaś również piersią czy samo modyfikowane? Już nie wiem, może ja coś powodującego zaparcia zjadam..

Gość mamaaaaamama
Ale espumisan jest na wzdęcia, a mój maluch pryka sobie bez problemu i bez wysiłku. Nie wiem czy jest sens podawać.

Gość ============d-----------------
podawaj dziecku czystą przegotoowaną wode przed karmieniem - działa

ja karmilam modyfikowanym.i naprawde duzo poilam ,bo miala straszne zaparcia. raz na 3 dni suche bobki.i naprawde pomoglo .i wlasnie ta herbatke hiip podawalam.pozniej jak miala kolki to podawalam jej krple probiotyczne biogaia. one pomagaja dzieciom na rozne problemy brzuszkowe

Gość herbatka z koperku???
może zastanów sie nad swoją dieta???

ale to są zaparcia czy żadko oddawane stolce? bo może być tak że twoje dziecko po prostu żadziej robi kupe i tyle mój w tym wieku robił też co średnio 3 dni i nikt w tym problemu nie widział bo widać było że mu nic nie jest i taka jego uroda :) co innego jak widać że dziecko sie męczy że brzuszek boli i ma problem ale jeśli dziecko zachowuje się normalnie i tylko tyle że żadziej robi to nie ma problemu

Gość mamaaaaamama
Herbatkę koperkową dostaje od piątego tygodnia, dostawał też 2 kropelki Dikofloru przez miesiąc i przez jakiś czas Bobotic na wzdęcia. Skończyły się problemy z prykaniem, to teraz z kupą....

Gość mamaaaaamama
Synek jakoś wyjątkowo duzo nie płacze, ale kręci się i kiedy mija 3 doba bez kupy zaczyna marudzić. No i właśnie nie robi kupy płynnej, maziowatej, tylko gęstą, a dzisiaj to po prostu był żółty bobek. Nastękał i napłakał się przy tej kupie, aż buźka robiła się purpurowa.