Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maga7878

Jak myslicie sos sojowy dobra alternatywa dla maggi???

Polecane posty

Gość maga7878

chodzi mi o to czy zdrowiej... ja wiem , ze ani sos sojowy ani maga nie sa zdrowe ale lubie magge a slyszalam , ze jest niezdrowa bo duzo soli zawiera i chem polepszaczy. Pomyslalam wiec o sosie sojowym.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość maga7878
podnosze, no ludzie napiszcie mi :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość rozwiewam watpliwosci ....
sos sojowy bedzie zdrowszy od maggi, ale efekt nie jest identyczny. wlasnie dlatego, ze s.s. nie ma chemicznych polepszaczy ;) sprobuj i sama posmakuj, jaki efekt na tobie wywrze przyprawienie s.s. zreszta nie tylko do zup, ale do przyprawiania miesa, nawet troche salatek moze ci sie przydac :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość olalallaa211
Ja mam idealny zamiennik. Jest taka roślinka, wyglądem przypomina seler. Smakuje identycznie jak maggi. Można ją dodawac do potraw, a z rosołem smakuje fantastycznie. Nadaje się do posadzenia w ogródki, ale na kuchennym oknie też urośnie:) Tak jest najzdrowiej. Sos sojowy jednak też daje radę

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość tak, ta roślinka to
lubczyk, jest świetny jako przyprawa :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nie seler a lubczyk daje
identyczny aromat jak maggi a jaki zdrowy :) lubczyk mam zawsze w ogródku, na zimę mrożę i nie potrzebuję żadnej maggi

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nieeeeeeeeeeeee
to juz lepszy lubczyk

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość warto przeczytac
lubczyk jest pycha

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pewnie sobie myślicie
Że maggi jest polska to ma polepszacze a sos sojowy ich nie ma :P nic bardziej błędnego.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja jestem na optymalnej
jedno i drugie to sztuczny syf chyba ,że magi ale roślina listki podobne do selera ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość rozwiewam watpliwosci ....
tu nie chodzi o to, ze maggi jest polska, a sos sojowy zagraniczny :o przeczytaj sobie sklad - sos sojowy jest ze sfermentowanej soi, nie ma polepszaczy, ma ew. jakis konserwant. maggi zas zawdzecza swoj wdziek glownie glutamianowi sodu (jakie inne jeszcze wspanialosci zawiera to nawet nie wiem, bo dawno nie czytalam listy skladnikow) :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość rozwiewam watpliwosci ....
a lubczyk to jest wlasnie to! tez wyjatkowy smak. jak nie lubczyk, albo oprocz lubczyku, inne rosliny z rodziny selerowatych przyczynia sie do tego rosokowego posmaku, ale lubczyk wiedzie prym :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja jestem na optymalnej
no właśnie lubczyk ale świeży w niektórych rejonach na świeży się mówi maggi ;) ja pamietam ,że te krzaczory były u nas dość wysokie ;) ale liście te same

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja jestem na optymalnej
tzn roslina magi ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a co tu tlumaczyc
glutamianowi sodu wystepuje rowniez w naturze.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×