Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja podobnie

termin porodu na środę 18.04 i do środy zwolnienie lekarskie

Polecane posty

Gość ja podobnie

witam proszę o poradę w takiej kwestii przewidywany termin porodu mam na środę 18 kwietnia, 2 kwietnia wystawiła mi ginka zwolnienie do tego dnia włącznie nie składałam w pracy na co najmniej 2 tygodnie przed przewidywaną datą wniosku o wczesniejszy urlop wychowawczy bo wiele wskazywało że urodzę przed terminem jednak mam obawy że się przeterminuję i nie urodzę do 18.04 co robić, ponieważ moja ginka jest na urlopie iśc do innego lekarza w środę i błagać o L4 ? a jak mi nie da? złożyć wniosek do pracodawcy o urlop macierzyński od 19.04 - kiedy to zrobić - jutro, czy w środę? kombinować zwolnienie u innego specjalisty? złożyć wniosek o urlop wypoczynkowy? kurczę nie wiem co robić, przecież nie wrócę do roboty od 19 kwietnia, ledwo chodzę:(

Gość ja podobnie
"położyć się do szpitala" no tu akurat to nie ja decyduję, to od szpitala zależy czy bedą wskazania do przyjęcia poza tym mam 3 letnie dziecko i dom na głowie, nie wiem czy to dobre wyjście, wolałabym czekac na rozwiązanie w domu nie ma mojej ginki, jest na urlopie, myślę że ona bez problemu dałaby mi przedłużenie pójdę w środę do innego lekarza ale co w przypadku jak nie da, czytałam o takich sytuacjach że blisko terminu nie chcą dawać

Gość l4
Idz do zwyklego lekarza pierwszego kontaktu, powienien ci wystawic l4 bez problemu, a jesli urodzisz to l4 z automatu ci sie anuluje i wskoczy macierzynski.