Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dermaa

Czy sa jakies ograniczenia do zdobycia prawa jazdy? Chodzi mi o epilepsje

Polecane posty

Gość dermaa

Czy lekarz ma prawo odmowic mi zgody? Przeciez to nie moja wina, ze choruje. Poza tym biore leki.

Gość oczywiście, że są
Wytłumaczenie, że nie Twoja wina, że chorujesz jest, że tak powiem z dupy. Lekarz dając Ci zgodę naraziłby innych ludzi na niebezpieczeństwo. O lekarstwie możesz zapomnieć i będziesz miał atak podczas jazdy i co wtedy?

Gość dfgsfd
To chyba nie wolno. A jak dostaniesz ataku za kolkiem i co wtedy.

Gość Lambada123
lekarz nie ma prawa wyrazic zgody na posiadanie prawa jazdy osobie chorej na epilepsje.

Gość maseeeeeeruyruyruyy
ale....................mozna lekarzowi nie mowic nic

Gość fererooo
jak ciebie albo twoje dziecko rozjedzie epileptyk ktoremu zapomniało sie wspomniec o chorobie lekarzowi wydajacemu orzeczenie, to przybijecie sobie piatki Wystarczy ostre swiatło samochodu jadacego z naprzeciwka zeby wywolac atak padaczki.

Gość marco111111111111
A ja coś takiego znalazłem: 5. Osobie, u której rozpoznano padaczkę, przyjmującej leki przeciwpadaczkowe, ubiegającej się o prawo jazdy kategorii A, A1, B, B1, B+E, T albo posiadającej prawo jazdy kategorii A, A1, B, B1, B+E, T, można wydawać prawo jazdy albo przedłużać okres jego ważności po przedstawieniu opinii neurologa potwierdzającej brak napadów padaczkowych w ciągu ostatnich 2 lat leczenia. Po tym okresie osoba podlega badaniom kontrolnym przez lekarza neurologa co pół roku przez okres 2 lat, następnie co rok przez kolejne 3 lata, a następnie w zależności od wskazań lekarskich. Ale i tak wolę prawko zrobić w Niemczech.

Gość jest ich sporo
.