Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Lady Love

interpretacja wynikow hormonow, kto mi pomoze??

Polecane posty

prolaktyna: 21,28 ( miesci sie w normie ) testosteron - 9,36 pg/ml zawyzony ( norma od 0,5 do 7,30 ) DHEA-SO4 - 0,88 zanizone.. ( norma od 0,89 do 4,57 ) delta 4- androstenedion 6,3 zawyzony ( norma od 0,3 do 3,3 ng/ml ) jutro ide zapytac o co chodzi, ale wolalabym wiedziec wczesniej czego moge sie spodziewac, pomozcie.. :(:( do tego FSH 4,15 i LH 5,14 progesteron - 91,13 badania w 22dniu cyklu

tak.. nie moge zajsc w ciaze.. dodam ze robilam hormony rok temu i byly w normie, testosteron wtedy wynosil 3,6 chyba.. teraz zrobilam ponownie za namowa lekarza i kurcze... wyglada mi na policystyczne jajniki czy cos..

Prolaktynę masz w normie więc niestety to nie od tego. No możliwe, że PCOS, ale nie martw się na zapas:) To stopniowo się pojawia, więc może jak masz początki dopiero czy coś to nie tak źle. Ja właśnie mam nadzieję, że ustabilizuję hormony zanim zacznie mi się to rozwijać.

z badan wynika ze masz nadmia meskich hormonow... to wymaga korekcji chyba. ale genralnie bezplodnosc to chyba sprawka czegos innego. prolaktyna w normie a to najw. testo mozna obnizayc tabl. antykonc. lub niektorymi lekami na depresje. generalnie libido masz raczej wysokie, narzady ukrwione, orgazm pewnie tez jest ;)

generalnie libido mam bliskie zero.. jestem strasznie nerwowa i wszystko mnie wkurwia.. powaznie.. ale nie mam nadmiernego owlosienia czy cos z tych rzeczy

Prolaktynę ponad 3krotnie przekraczam Właśnie miałam bardzo dawno ponowne badania już po lekach zrobić i się wybieram jak sójka za morze. I podwyższony androstendion,dhea-so4, a tsh obniżone. Niby jak u mnie prolaktyna dojdzie do normy to reszta też powinna automatycznie. Ale okres co 3 miesiące może zostać;) Tyle, wiesz ja o dzieciach w ogóle nie myślę to mnie to bardziej z estetycznych powodów gnębi (tak, straszna jestem)

ja tam okres mam jak w zegarku, regularny co do dnia, tyle ze dosc skapy kazdy cykl mam 2fazowy, wiec zdziwily mnie te wyniki szczerze mowiac lepiej wybierz sie na te badania, miesiaczka co 3 miesiace.. o matko :OO

aha no ba za libido u kobiety odp. prolaktyna i testo, a te masz dobre. im wyzsza prolaktyna (wzrasta podczas stresu) tym libido spada. tu nie chodzi o wasik. nadmiar testosteronu o mlodych kobiet to glownie nabieranie meskich cech twarzy np. szczeka. czesto murzynki zaczynaja w pewnym okresie nabywac cech meskichna twarzy prze ten wzrost testorenu. ale to mozna zbic dieta. zadnego slodgiego, zadnego miesa... hormony masz jak sportsmenka ;)

Krwawa Wilczyca - lepiej zrob cos z tym bo podw. prolaktyna u kobiet przez dlugi czas moze prowadzic do guzków w obrebie piersi. to tez moze wywolac bezplodnosc.

Lady Love - ja cie strasze jak bedziesz miec kilka lat podw. testosteron to nabedziesz meskich cech twarzy. nawet glos moze sie zmienic. wiele kobiet ma z tym problem, ze zaczynaja miec meskie twarze. zalecam diete na poczatek. facet jak podw. estrogen przez kilka lat to rosna mu cycki ;)

moja dieta nie jest bogata w miecho i slodycze :P tylko w ryby i owoce morza pozatym podwyzszony testosteron u kobiet to raczej problemy z nadnerczami i jajnikami.. zreszta nie wazne, dowiem sie jutro na wizycie u gina

Z taką prolaktyną teoretycznie aktualnie jestem bezpłodna:P Lady, taki okres jak mój to cudo :P A serio, to nie jest tak istotne, ważniejsze są wyniki. Są kobiety które mają całe życie nieregularnie a z płodnością nie ma problemu, i są też takie jak Ty właśnie, wszystko w zegarku a jednak jakieś problemy są:( Ale no nie martw się, teraz lekarze sporo umieją :)

a wiesz nie wiem co sie mowi bo ostatnio jakos mnie nie interesuja wiadomosci ani polityka :D

dzieki krwawa ;) ja mam jeszcze tyle badan przed soba ze chyba nie wyrobie, 2 usg, radiocostam, wycinanie polipa, oczyszczanie macicy jezeli cos tam jest, laparoskopia, monitoring i pewnie jeszcze cos na zbicie tych hormonow

Gość emn91
Również prosiłabym o interpretacje wyników kobieta, 21 lat, 178 cm, 64 kg 6 dzien cyklu TSH 3,179 uIU/ml (norma: 0,350-4,940 estradiol- 23 pg/ml prolaktyna- 9,97 mg/ml prolaktyna po metoclompramidzie- 111 mg/ml) badania robione z powodu ustalenia przyczyny nieregularności cyklu (raz 21, raz 30, raz 26, raz 28...) Z góry dziękuję

Gość Sarniak
ROSZĘ BARDZO O POMOC W ODCZYTANIU WYNIKÓW mam 25lat staramy się z mężem o dziecko przeszło 1,5roku:( LH wynik w surowicy 7,68mlU/ml Faza folikularna 2,39-6,6mlU/m faza owulacyjna 9,06-74,24mlU/m faza lutealna 0,9-9,33mlU/m po menopauzie 10,39-64,57mlU/m FSH wynik w surowicy 4,00mlU/m Faza folikularna 3,93-8,08mlU/m faza owulacyjna 2,55-16,69mlU/m faza lutealna 1,38-5,47mlU/m po menopauzie 26,72-133,41mlU/m Prolaktyna 37,65 norma to od 5-35ng/mL