Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość spanikowananaa

pomocy ostry ból dziąseł i podniebiena w ciąży

Polecane posty

Gość spanikowananaa

czy ktoś wie co to może być? zaczęło się wczoraj od bólu dziąseł, dziś przeszło też na podniebienie i czuje że idzie coraz dalej do gardła!! Czy to jakaś infekcja? początkowo myślałam że to paradontoza ale chyba jednak nie. jestem w 5 miesiącu ciąży, co mam zrobić??? pomóżcie.

Gość junn
do lekarza isc?

Napewno konsultacja stomatologiczna. Polecam plukac szalwia 3 razy dziennie dziaslai gardlo ,a czy dziasla sa zaczerwienione ??

Gość spanikowananaa
do jakiego lekarza? chciałam do dentysty ale chyba on mi nie pomoże. co to może być ma ktoś pomysł?

Gość spanikowananaa
majoweczka mysle że są zaczerwienione ale na pewno opuchnięte

Gość sporttozdrowie
hej,mialam to samo w ciazy.... nie moglam jesc kazano mi plukac rumiankiem i smarowac taka mascia ale nie pamietam jaka,idz do internisty on ci powie. ale nie martw sie to nie jest nic powaznego:)

masz rany na dziaslach? to moze byc Martwicze Wrzodziejące Zapalenie Dziąseł czesto od stresu lub zlego odzywiania lec do dentysty po anybiotyk bo bol jest okropny i gorszy z dnia na dzien

Gość jgjfj
też tak w ciąży miałam, spuchło i bolało mnie podniebienie ;/ Nie pocieszę, bo to minęło dopiero po porodzie ;/

Gość spanikowananaa
o tym zapaleniu czytałam ale kurcze stresów nie mam odżywiam też się chyba ok.... . ja piernicze. A jest sens jechać z tym na pogotowie? dentysta na pewno mnie już dzisiaj nie przyjmie

Gość spanikowananaa
szałwią płukałam ale nie wiem czy nie jest gorzej teraz...

Musisz szorowac dokladnie zeby bez wzgledu na bol,sporo kobiet w ciazy ma te problemy i przestaje myc tak efektywnie jak przedtem co napedza cala maszyne i problemy sie poglebiaja,ja proponuje stomatologa...Kup paste elmex zielona..

Gość spanikowananaa
kupiłam dziś paradontax i wysłałam męża po płyn do płukania, kurcze ale przeraża mnie że to juz na gardle czuje

Gość spanikowananaa
ran nie mam ale mam ogólnie problemy z krwawieniem dziaseł

Twoje problemy wynikaja najpewniej ze zbyt slabego i nie dokladnego szczotkowania zebow,byc moze ze strachu przed krwawieniem... Po pierwsze: dentysta i regularne "min co 3 miesiace" czyszczenie przestrzeni miedzy zebowych. Po drugie: szczotkowanie minimum 3 minuty po kazdym posilku,bez wzgledu na krwawienie dziasel (im mocniej krwawia ,tym bardziej szczotkowac) Po trzecie -szczoteczka z miekkim wlosiem a juz najlepsze sa elektryczne typu Oral-B Po czwarte : Stosowanie nici dentystycznych i plynow do plukania jamy ustnej..Pasty ktore polecam to :Elmex zielony,oraz Colgate total dla wrazliwych zebow,albo sensodyna...Mozesz stosowac je naprzemiennie..:)

Gość spanikowananaa
dzięki majóweczka, mam nadzieje że to pomoże, wsyztsko co potrzebne już mam

Gość spanikowananaa
lekko mi temp podskoczyła 37stopniC niby nic ale ja mam zawsze idealnie 36,6 teraz czuje że mi sie rozpalaja policzki

Gość czas na dentyste
to moze byc jakies zapalenie kieszonki, smigaj!

Gość kaliwia
zródeł może być kilka, moze boli Ciebie po rpostu zab a bol promieniuje i masz wrazenie, ze to podniebienie itd. albo np. duza ilosc zebranego kamienia nazebnego Idz do lekarza. Nie płucz szałwią, w ciąży nie wolno jej używać, lepiej 1 lyzeczka sody na pol szklanki wody przegotowanej ale schlodzonej. Tak radzi moja lekarka i tez jestem w 5 mcu