Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

bettybetty

tabl anty i grzybica pochwy

Polecane posty

dopadła mnie ostatnio grzybica pochwy, lekarz dal mi globulki dopohwowe i tabletki doustne. leki biorę od wczoraj, dzis powinnam zaczac nowe opakowanie tabletek anty. i wlasnie mam wątpliwosci. czy to ze sobą w jakis sposb nie koliduje?

Gość doustne na grzybice
jesli to jest flukonazol lub itrakonazol to nie koliduje - jak jakis antybiotyk to powinno byc w ulotce ale raczej antybiotykow na grzybice nie daja, bo to na bakterie. ja mialam wlasnie fluko, macmiror i lacibios femina to nie wplywaja na anty. globulki dopochwowe w ogole nie wplywaja, bo z zasady miejscowe nie koliduja. pozdro

Gość O tak dokładnie
grzyba sie leczy dieta a nie talebetkami

Gość lady bronka
słyszałam że tabletki anty często mogą być powodem grzybicy i ogólnie infekcji. ale same leki na grzybice raczej nie koliduja z tabletkami, lekarz by ci powiedział. po kuracji warto zastosować jeszcze lactovaginal dopochwowo żeby uzupełnić prawidłowa florę bakteryjna w pochwie.

Gość tak to parwda
tabeltki anty są jedym z powodów grzybic.

Gość lubanska
jeśli w ulotce nic nie napisano, to leki na maja wpływu na tabletki anty, więc spokojnie. żeby uniknąć grzybic bierz profilaktycznie jakiś probiotyk ginekologiczny, np. provag, bo tabletki antykoncepcyjne są jednym z powodów powstawania grzybicy niestety.