Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nowamamasama

wprowadzanie posiłków

Polecane posty

Gość nowamamasama

hej mam pytanko chce wprowadzic mojemu dziecku posiłki w nastepujacej kolejnosci, herbatka, kaszka,deserek a potem dopiero obiadki zaczne jak sie zacznie 4 m-c od herbatki i tak dalej czy tak moge ??jak wy to robiłyście??

Gość nowamamasama
???

Gość nowamamasama
a czemu najpierw obiadki??myslałam ze deserek jest lekko strawny takie jabłuszko np a sok jaki??i od 4 m-ce czy po 4 m-cu??

Gość Murders
Ja zaczęłam od ziemniaka pozniej marchewki rosolek a pozniej kaszka a soków nie uczyłam herbatek tez ńie bo psują zeby mój pije tylko wodę

Gość chyba zwariuje z niewyspania
ja herbatke podawalam prawie od urodzenia- rumianek po 3 tygodniu a koperek po pierwszym. nastepnie podawalam kaszke ale odstawilam bo mala miala wzdecia po niej a poza tym niechetnie jadla. Nast. wprowadzilam jablko, marchewke a pozniej obiadki. herbatki mozesz wprowadzic wczesniej, sa rozne gotowe juz od pierwszego tygodnia. Karmisz piersia, czy MM?

sok wprowadziłam po 3 ( czyli w 4 ) z zalecenia lekarza i to mooooocno rozwodniony. Normalnie wprowadzałabym po 4 miesiącu. Obiadek dlatego pierwszy bo deserki są słodkie, chciałam by jadł normalnie więc najpier ziemniak, marchewka. Potem słodkie owoce.

Gość nowamamasama
karmie piersia a co do tych od pierwszych tyg to z jakiej firmy ??bo ja widziałam tylko z hippa i to tylko herbatki

zacznij od jabluszka, pozniej marchewka. Pozniej mozesz podac marchew z ziemniakiem,nast. ziemniaczki ze szpinakiem. podawaj stopniowo, najpierw po kilka lyzeczek- np. zacznij od 4 i codzien zwiekszaj. Obserwuj czy nic sie nie dzieje, tzn czy nie ma alergii lub czy mala/malego nie boli brzuszek. Staraj sie wprowadzac jeden nowy produkt w tygodniu- wlasnie wyczytalam, ze alergia moze wyjsc nawet po 7 dniach

no to jak karmisz piersia, to powinnas diete rozszerzac pozniej a nie po 4 miesiacu- przynajmniej tak mi sie wydaje, no chyba, ze lekarz zalecil ci wczesniej podawac pokarmy stale No ja wlasnie pisalam o herbatkach z hippa