Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MaMa 4-latki

EGZEMA-jak sie leczy?

Polecane posty

Gość Cyber 2400
Ja polecam skuteczną maść sterydową NOVATE 30g do tygodnia i moje uczulenie i rany znikły. Dostępna w każdej aptece no przynajmniej w mojej.

Gość Gyose
Egzemę można wyleczyć metodami naturalnymi. Niestety, nie zawsze one działają i czasami, konieczne jest skorzystanie z farmaceutyków. Skuteczne na tego typu schorzenia są dermokosmetyki "dr. Michaels", które są w pełni bezpieczne, gdyż do ich produkcji wykorzystuje się wyłącznie substancje organiczne. Nie są najtańsze, ale działają, a to jest najważniejsze.

Dzień dobry! Zachęcam do zapoznania się z linią Oillan Med+ przeznaczoną do skóry ze zdiagnozowanymi schorzeniami dermatologicznymi (AZS, łuszczyca, egzemy). Wszystkie produkty oparte są na farmaceutycznych składnikach o medycznej skuteczności i mogą być stosowany przez dzieci od 1./3./6. miesiąca życia (zależnie od preparatu) oraz dorosłych. W składzie zawierają parafinę, mocznik, naturalne oleje roślinne oraz substancje łagodzące. Emolienty Oillan jako jedyne na rynku posiadają badania z udziałem alergików. W naszej serii znajdzie Pani produkty przeznaczone do oczyszczenia, natłuszczenia oraz ochrony skóry ciała i głowy. Całą gamę produktów marki Oillan można kupić w aptekach (ich dostępność można sprawdzić na stronie www.ktomalek.pl). W razie dalszych pytań pozostaję do dyspozycji, zachęcam również do kontaktu pod adresem: oillan@oillan.pl Online Ekspert marki Oillan"

Gość MarinaWW
@Gyose - kupiłam je, zobaczymy jak się sprawdzą.

Gość gość
Teraz nikt już nie leczy egzemy sterydami. I bardzo dobrze, bo to tylko pogarsza sytuację. Na rynku jest tyle produktów naturalnych, że można sobie pomóc równie skutecznie nie faszerując się chemią. Ja stosuję produkty dr. Michaels i jestem bardzo zadowolona.

Gość gość
Tylko probiotyki. Mam egzeme od alergii na nikiel. Jezeli mamy przerost grzybow w jelicie, to alergie pokarmowe zaczynaja wychodzic. Trzeba jesc duzo probiotykow przez dlugi czas, zeby wybic grzyba, do tego trzeba trzymac sie diety przeciwgrzybicznej. Mi alergia znika od tego.

Gość gość
Witam! Wyleczyłam egzemę dawno temu (dokładnie 32 lata) dzięki starszej pani, która niestety już nie żyje. Szukam obecnie kogoś, kto mi teraz pomoże. Zacznę od początku. Egzema dopadła mnie, gdy miałam 14 lat. Pojawiła się na rękach. Każdy, kto ma egzemę wie, co znaczy świąd, przez który mało co się nie oszaleje. Straszne rany... do końca życia to będę pamiętać. Trafiłam kilka razy do szpitala na oddział dermatologiczny. Pamiętam, że najkrócej byłam 2 tygodnie. Wszystkie maści, leki, co dostawałam pomagały na jakiś czas. Najbardziej pamiętam z moich pobytów w szpitalu moje zabandażowane dłonie, na których rano zostawały tylko strzępy bandaży. Potrafiłam przez sen zębami je rozszarpywać. Mój tato powiedział mi wtedy, że jest sposób. Jego tato a mój nieżyjący już wtedy dziadek, znał ten sposób, ale receptury niestety nie zdążył mu przekazać, bo zmarł nagle. Dowiedziałam się, że do dziadka przyjeżdżali ludzie, nawet z daleka. Było to dla mnie strasznym zaskoczeniem, bo nigdy o tym w domu się nie mówiło. Tato zaczął pytać starszych osób, żeby znaleźć kogoś, kto zna jeszcze tą recepturę. I znalazł . Pamiętam jak byłam u tej pani. Starowinka oglądała dokładnie moje dłonie pod lupą. Zapamiętałam wtedy, co mówiła. Są 2 rodzaje egzemy - sucha i mokra. Leki "zaganiają" egzemę do środka. Może to śmiesznie brzmi, ale powiedziała ta Pani, że leki pomagają tylko na jakiś czas. Tato dostał przepis do apteki na sporządzenie "niebieskiego proszku" - tak go nazwałam. Musiałam przez 2 tygodnie nie moczyć rąk w wodzie. 2 razy dziennie tato dosypywał ten proszek do naparu z rumianku i musiałam moczyć ręce w tym roztworze. Myła mnie wtedy mama. Na początku było bez zmian, ale później było coraz lepiej. Egzema znikła. Byłam jeszcze raz z tatem podziękować tej pani. Nie brała pieniędzy. Tato zawiózł jej wtedy jakieś produkty spożywcze... jaja, mięso. Nie pamiętam już tego dokładnie co, ale w drodze powrotnej tato powiedział mi, że dziadek też nie brał za to pieniędzy. Ta starsza pani powiedziała mi na koniec, że gdyby pojawiły się jeszcze kiedyś pęcherzyki, to nie mogę ich rozdrapać a one na pewno znikną. Pojawiły się kiedyś... 2. Nie rozdrapałam. Zaschły i tak zakończyła się moja egzema. Szukam teraz kogoś, kto zna tą recepturę. Mój mąż dostał egzemę na stopach. Wiem, że jest sposób, bo sama zostałam wyleczona z tego paskudztwa, ale nigdzie nie mogę nikogo znaleźć. Popytajcie dziadków, znajomych. Przecież gdzieś w Polsce musi ktoś znać tą recepturę... ja też, gdy tylko kogoś znajdę to się odezwę. Pozdrawiam

Gość gość
Tak naprawdę tylko urynoterapia jest skuteczna metodą. I jest to naprawdę prosta i nieinwazyjna metoda,jedyne co trzeba to się PRZEŁAMAĆ . Tu masz linki z opisem f.kafeteria.pl/temat/f10/czy-wy-tez-wypijacie-czasem-z-nocnika-dziecka-p_6795784/1 oraz http://f.kafeteria.pl/temat/f2/urynoterapia-czy-ktos-ja-jeszcze-stosuje-p_745687/1048 Tak naprawdę tylko urynoterapia jest skuteczna metodą. I jest to naprawdę prosta i nieinwazyjna metoda,jedyne co trzeba to się PRZEŁAMAĆ . Tu masz linki z opisem.

Gość Jaaaalka
Egzeme niestety bardzo trudno się leczy podobnie jak atopowe zapalenie skóry. Poza tym każda osoba inaczej reaguje na konkretne leczenie, leki, maści. Sama mam problem i borykam się z tą chorobą od bardzo wielu lat. Na początku nawet była źle zdiagnozowana, ale w końcu trafiłam do odpowiedniego lekarza, któremu leczenie mnie bardzo dobrze wychodzi. Tutaj http://febumed.pl/oferta/dermatologia/egzema/ macie ofertę leczenia egzemy, polecam, bo to świetni specjaliści.

Witam, gdy urodziła się córka po około 2 miesiącach stwierdzona u niej alergie na mleko, następnie okropnie zaczęło ja wysypywać pod kolnami, na udach, w zgieciu rąk, pod szyja czasem na brzuszku. Tak ja swedziało, ze kazda noc była koszmarem, rozdrapywała do krwi. Po konsultacjach wielomiesięcznych z dietetykiem, lekarzami rodzinnymi, alergologiem załamałam się. Nikt nie był w stanie jej pomóc a ja byłam przemęczona do granic możliwości. Przepisywali jej sterydy do smarowania miejsc w róznym stezeniu, emolienty do kąpieli itd. Pewnego dnia na YT znalazlam filmy dr. Czerniaka i tu moje zycie odmienilo sie o 360 stopni :) Wywalilam z jadlospisu biala make. Owoce i warzywa jemy tylko organiczne to samo z mlekiem i jogurtami. Smarowałam dziecko kremem zrobionym przeze mnie z masła shea, oleju konopnego, oleju kokosowego. Do kapieli robie (mozna tez kupic-uwaga na podroby) mydło z oleju z oliwek oczywiscie nierafinowego. Teraz corka ma 18 miesiecy i czasem cos jej wyskoczy w nogach ale jest to rzadkością. Mam nadzieje, ze tez sobie poradzicie z tym cholerstwem. Pozdrawiam