Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mala perelka

boli...

Polecane posty

...jaki moze byc powod bolu dolnej czesci plecow...niewazne czy leze czy siedze to boli jak diabli nawet chodzic nie moge bo to bol sprawia...czy ktos wie co to moze byc i co moze pomoc...

Gość zasmuconam po stukrocc
korzonki, nerki, kregoslup. czasem w dolnej czesci plecow boli jak ma sie nadzerke, ale nie wiem czy to bylby az tak silny bol.

a wyrostek masz? czasem moze dziwnie promieniowac, nie mozna niczego wykluczyc. od kiedy boli?

a masz kregoslup w odcinku szyjnym zdrowy i prawidlowy?

masz prace siedzaca?

Gość jajakas
Ludzie od kręgosłupa w odc. szyjnym może bolec szyja i ręce ale nie L-S!:-D Masz rwę kulszową jednostronną, dysk Ci się wysunął gdzieś w kręgosłupie lędźwiowym. Koniecznie do lekarza i wymuś zdjęcia rtg kręgosłupa lędźwiowego, koniecznie przednie i boczne. jak nie dostaniesz skierowania to sama zapłać. Z rtg idź do dobrego rehabilitanta.

"Ludzie od kręgosłupa w odc. szyjnym może bolec szyja i ręce ale nie L-S!" to sie poducz lepiej. jak masz skrzywiony szyjny to automatycznie masz zaburzona cala krzywizne i leci Ci tez ledzwiowy

moze byc, powinnas pilnie udac sie do ogolnego,on ci zleci rtg i skierowanie na rehabilitacje i byc moze do ortopedy

nie ty pierwsza i nie ostatnia masz problemy z kregoslupem, to bardzo czeste, szczegolnie jak masz siedzaca prace.

ja nie moglam ani chodzic ani lezec ani siedziec, bolalo mnie w kazdej pozycji a obejmowalo dolny odcinek kregoslupa ale bardziej po lewej stronie. czasami czulam jak ten miesien mi jakby dretwieje. ale tez widac bylo w postawie, miesien jakby byl skurczony i nie moglam ustac w pionowej linii.

jesli to kregoslup, to podstawa leczenia jest rehabilitacja i przy odpowiednim jej poprowadzeniu z bardzo wielu, nawet powazniejszych stanow, da sie wyjsc. ale rehabilitacja to nie tylko chodzenie raz w tygodniu do rehabilitanta ale tez duzo pracy w domu. zazwyczaj takie podstawowe cwiczenia w domu sa dosc proste i mozna samemu je wykonywac, proste rozciaganie miesni. tylko trzeba byc systematycznym. ale najpierw wizyta u lekarza, bo narazie to nie wiadomo co ci jest, moze to kregoslup, moze miesien, a moze nerka.

ciezko to stwierdzic bo lekarz u mnie tez dawal mi mascie i kazal masowac, a przy zapaleniu miesnia nie wolno masowac wlasnie bo sie rozprzestrzenia. tak kilka dni powiedzmy 3 bolalo mocno a pozniej lzalo az do nastepnego razu. idz do lekarza. nie masz innego wyjscia z takim bolem.