Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bosaaa.

Czym przyprawiacie kurczaka ?

Polecane posty

Gość bosaaa.

Jakich przypraw używacie do kurczaka, udek pieczonych ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Hey...rożnie od przypraw do kurczaka,gyrosu itp (takich kupnych) po takie przez siebie wegeta,pieprz,sol,czosnek,cebula...czosnek wkladam w zabkach i nacieram... a to nasmarowac papryka..zalezy co lubicie ...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
czosnek i sól to podstawa, poza tym wegeta, papryka... ewentualnie jakaś pikantna marynata, i curry oczywiście :) kurczak w każdym wydaniu jest zjadliwy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość fiu i jeszcze bzdziu
macie racje, kurczaka koniecznie trzeba przyprawic glutamianem sodu, zeby domowe jedzenie bylo tak samo pyszne jak jedzenie z budek na ulicy :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kikgla
Żadnej wegety, żadnych przypraw z glutaminianem (tym ukrytym pod postacią "ekstraktu z drożdży też nie). Na szczęście mam smak i umiem gotować, więc nie potrzebuję paprania wszystkiego sztucznością. A przyprawiać można przeróżnie, przykładowe marynaty: - sól, sok z cytryny, oliwa, tymianek (albo zioła prowansalskie), do środka ząbki czosnku w łupinie - sos sojowy, sake, ocet ryżowy, imbir, miód, ciut oleju sezamowego - jogurt i garam masala (ta marynata lepsza jest dla kurczaka w częściach, a nie całego) - kupny sos teriyaki - miód, musztarda, oliwa, sok z cytryny - jogurt, sól, chili, sok z limonki, kumin, mielona kolendra - gotowa pasta curry rozmieszana oliwą i sokiem z cytryny itp. itd.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a w pascie curry i gotowym
sosie teriyaki to niby nie ma glutaminianu? :o

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kikgla
W paście curry nie ma (skąd ma być?) a w sosie teryiaki jest niewiele i jest naturalny, pochodzący z fermentacji soi.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość fiu i jeszcze bzdziu
w teriyaki gluta faktycznie nie ma, w pascie curry tez nie, ale w sproszkowanej przyprawie curry neistety bywa, trzeba czytac sklad ...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×