ankasoton 0 Napisano Kwiecień 18, 2012 Witam, nie wiem jak sytuacja wyglada u Ciebie ale ja urodzilam w mlodosci zdrowego syna, potem po 10 letniej przerwie przezylam 3 wczesne poronienia. Przy piatej ciazy ginekolog zalecil mi branie aspiryny w malenkiej dawce w pierwszych miesiacach i przed tez. Ciaze donosilam i mam piekna coreczke. Pisze o tym poniewaz niestety nie kazdy ginekolog uwaza, ze aspiryna ma jaki kolwiek wplyw na ciaze, moj przyklad: Anglik zalecil, Polak sie smial... Tak czy siak wydaje mi sie, ze akurat w moim przypadku miala ona znaczenie. Moj ojciec - zawalowiec, mial za wysoka krzepliwosc krwii, byc moze odziedziczylam to po nim a to moglo miec wplyw na odrzucanie ciazy... Lekarzem nie jestem i moze cos tu pomylilam z ta krzepliwoscia ale pisze co przezylam i jaki jest na to swiatopoglad :) w sensie - rozny. Jezeli jednak jeszcze nie probowalas takiego rozwiazania, to pogadaj ze swoim lekarzem moze akurat to dobry sposob! Jezeli temat juz byl walkowany to sorki, ale nie mialam czasu na przejrzenie postow, ktore wyrzucila mi wyszukiwarka. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach