Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość elizkadd

czy to ciąża czy to przed okresem?

Polecane posty

Gość elizkadd

dziewczyny jednym slowem obawiam sie ze moge byc w ciazy ale nie mam zadnych objawow. po wstaniu z lozka mieze temperature w pochwie mam 36.6 dopiero potem wzrasta. moja macica jest rozpulchniona ale nie tak mocno, szyjka macicy jest w miare twarda i zamknieta wczoraj byla dosc latwo wyczuwalna dzis juz jakby byla wyzej do tego sluz jeszcze kilka dni temu byl ale tak jakby" sucho" bylo. dzis mam wrazenie ze jest go sporo wrecz czuje wilgoc aczkolwiek sluz ma ten sam wyglad gesty, bialy jakby grudkowy. dodam ze ostatnia miesiaczke mialam 4 marca , a w grudniu przestalam brac tabletki antykoncepcyjne i boja sie panicznie ze to moze byc ciaza :/ na test nie mam odwagi .

Gość ????? O co ci chodzi/
jezeli masz cykle ok 28 dniowe to jesteś w okresie okołoowulacyjnym. Skąd wiesz,że masz "rozpulchnioną macice" bu HA HAH AH PROWO PROWO PROWO PROWO . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . PROWO PROWO PROWO PROWO. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . PROWO PROWO PROWO PROWO . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Gość elizkadd
to bardzo proste jestem kobietą i nie wstydze sie tego ze sie sama badam. Kobieta ktora juz raz rodzila musi robic samobadanie i obserwowac swoja macice. dla mnie to zaden wstyd ze wiem jak wyglada i zachowuje sie moja macica :D pozdrawiam.

Gość junn
kiedy masz mieć okres?

Gość elizkadd
ostatni okres mialam 4 marca miesiaczki mam bardzo niereguralne wiec ciezko mi powiedziec kiedy powinnam miec nastepny ale przypuszczalnie 35 dni po poprzednim czyli 8 kwietnia

Gość elizkadd
hmm moze ktoś miał podobny stan ?

Gość olalala21
elizka nie wiem co się dzieje, czy to przesilenie wiosenne czy co, ale 80% moich kolezanek ma teraz problem z okresem. Po prostu bardzo się opoznia. Sama nie mam juz 2 tygodnie. Nie stresuj sie:)

Gość elizkadd
Ola dziekuje za podtrzymanie na duchu sama juz nie wiem co myslec. dziekuje :)

Żadne przesilenie tylko odstawienie tabletek antykoncepcyjnych. Organizm potrzebuje trochę czasu, żeby wrócić do normalnego funkcjonowania. Jeśli okres długo nie będzie się pojawiał idź do ginekologa, dostaniesz prawdopodobnie luteinę.

Gość ja bahati....
Tylko jak ty dotykasz macice?

a czy tabletka hormonalna taka jak escapelle może mieć wpływ na dalsze cykle i samopoczucie? jeden okres miałam spóźniony, drugi też się spóźnia i już nie wiem co myśleć.

Gość OnaaOnaa656
Tabletka taka jak escapelle bardzo opóźnia zwłaszcza pierwszy okres. Ja po jednorazowym wzięciu miałam rozlegulowany cykl na pół roku kilka lat wstecz.

ja dostałam okres 20 marca, tabletkę przyjęłam 27 lutego. teraz miałam dostać okres 16 marca... ale jest taka sprawa, że miałam po escapelle testy pozytywne. jednak mój obfity i bolesny okres, tego 20 marca raczej wyklucza ciążę....czy to nadal escapelle?

Gość OnaaOnaa656
Jest możliwość ciąży mimo wzięcia escapelle gdyż akurat mogło już zdążyć dojść do zapłodnienia a w tym przypadku escapelle tylko podtrzyma ciąże. Ja proponuje powtórzyć test, skoro wyniki były pozytywne, a już najlepiej wybrać się do lekarza bo "bolesny okres" mógł być równie dobrze poronieniem.

właśnie ja raczej też podejrzewam poronienie. wyleciało ze mnie coś takiego jak błona, było to twarde i nierozerwalne - szare, zabarwione krwią. i silny ból w dole brzucha... a po czymś takim może mi się spóźniać okres? mam też dziwnie spięte mięśnie brzucha, i brak apetytu...tzn jem bo jem, ale obeszłabym się i bez tego. byłabym już gdzieś w 2 miesiącu ciąży więc chyba miałabym jakieś objawy..

Gość OnaaOnaa656
Ja przechodziłam całą ciąże bez jakichkolwiek objawów, bez mdłości, nie zauważyłam jakieś większej wrażliwości piersi. Jedynym objawem był brak miesiączki. Po moim jedynym poronieniu spóźniał mi się okres dość sporo ale nie wiem czy to jest jakaś reguła. Naprawdę powinnaś się wybrać do lekarza, zwłaszcza jeżeli mogło być to poronienie. Twoja macica mogła się niedostatecznie oczyścić , co potem grozi dużymi komplikacjami.

chcę dać sobie czas do przyszłego tygodnia i wtedy pójdę do lekarza, bo uważam, że teraz jest zbyt wcześnie, a okres spóźnia się zaledwie kilka dni. mojej znajomej cykl wydłużył się aż do 40 dni po escapelle. wiesz...tamten okres naprawdę był bolesny i dlatego nie wydaje mi się, żeby ciąża była w stanie go przetrwać. dodam jeszcze że w zeszłym tygodniu miałam dwie plamy kwi na bieliźnie co by sugerowało owulację, bo słyszałam, że tak bywa, a po escapelle ten cykl jest bardziej 'wyczulony'. słyszałaś o takich plamieniach? bo wtedy wyjaśniłoby to opóźnienie...

Gość OnaaOnaa656
Wiesz plamienia owulacyjne mam w czasie każdego cyklu i juz uznaje to za całkowicie normalne :)

Gość OnaaOnaa656
Moja intuicja a przy okazji doświadczenie podpowiada mi, że w ciąży to Ty nie jesteś, ale koniecznie musisz się zebrać w sobie i iść do lekarza :)

jejku dziękuję...nie wiesz jak mnie uspokoiłaś :) ale i tak niepokoi mnie mój brzuch i brak apetytu...kto wie czy to nie dalej hormony? miałam problemy z żołądkiem i wątrobą, bo jadłam zbyt wiele smażonego więc może hormony mnie dobiły po prostu... tak czy siak w przyszłym tyg test o ile okres nie przyjdzie i lekarz :)

Gość OnaaOnaa656
Organizm lubi płatać figle, zwłaszcza jak się czegoś obawiamy :P. Odezwij się w tym wątku jak przyjdziesz z wizyty u lekarza. Zapisze sobie w zakładkach ten temat i będę zaglądać :).

na pewno się odezwę ;) do ginekolog pójdę nie prędzej niż we wtorek o ile uda mi się dostać, ale wcześniej mam wizytę u lekarza rodzinnego i idę odebrać wyniki badań krwi i moczu bo byłam z moimi nerwobólami, ale że wyspowiadałam się jemu z tabletki uspokoił mnie, że raczej mu to nie wygląda na ciążę i jestem ciekawa co powie teraz. gdybym nie została wykorzystana może i chciałabym ciążę...ale w mojej sytuacji niestety ciąża byłaby gwoździem do trumny.

Gość OnaaOnaa656
We wtorek też idę na wizytę na 11:30, więc jestem z Tobą :) !

a takie spięte mięśnie brzucha i pulsowanie to może być od problemów trawiennych? to jest takie uczucie jakby były zakwasy, ale nie ma tego charakterystycznego bólu, który powoduje kwas mlekowy... a może masz gg i rozwiałabyś moje wątpliwości? chyba że wolisz pozostać anonimowa. ale naprawdę rozmowa z kimś, kto zna się na sytuacji jest budująca.

Gość tak ciąża
buhahaha

Gość elizkadd
a wracając do mego tematu ja wczoraj zrobiłam test gdzie wyszło że w ciązy nie ejstem a okresu jak nie było tak nie ma :/