Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytajka pytająca

Ladowanie akumulatora od samochodu w domu-czy to jest szkodliwe???

Polecane posty

Gość pytajka pytająca

Mąż chce dzis przynieść na noc do domu akumulator,żeby go naładowac a ja sie boje ze to jest szkodliwe dla zdrowia.Chodzi mi o opary-cos takiego czytałam w necie.Czy to prawda?

Gość W KROKU LUZU BRAK
może skutkować wybuchem wodoru ja by uważał!

Gość W KROKU LUZU BRAK
mojemu kuzynowi tak akumulator wybuchł ledwie oczy urtowali bo mu w twarz pierdyknęło!

Gość pytajka pytająca
Może wybuchnąć???

Gość pytajka pytająca
Levviatan czyli nie ma obaw że sie rano nie obudze???

Gość pytajka pytająca
Nie mamy garazu a w piwnicy nie ma prądu.

Gość W KROKU LUZU BRAK
levviatan sam jesteś szczelny....

Gość nie mam pojęcia
Ile prądu zużywa takie ładowanie?

Gość inzynier serwisowy/...........
Ja pierdole czemu ja siedzę na tym forum.. Akumulator zawiera elektrolit ( siarkowodór) Który w trakcie ładowania gotuje się i ulatnia w niewielkich ilościach. W większości ulatnia się woda. Nie ładuję się z tego powodu w domu w miejscu gdzie się przebywa. Gdyż opary są szkodliwe. Powodują rozedmę płuc. Akumulator ładuje się prądem 1/10 pojemności. Standardowe aku ma 44ah i ładujemy 4 lub 5a przez 12h. Dziękuje dobranoc prawiki inne stwory. 10 lat doświadczenia serwisowego od rtg do sprzetu medycznego i rehabilitacjnego. W czasie wolnym profesjonalne doradztwo sprzetu. Jako jedyny powiem ci prawdę bo nie sprzedaje ci produktu. Znam wszystkie wady produktów. M.in wady konstrukcyjne. Dodatkowo podam najniższą cenę w necie i w promocji. Podam gdzie dostać BEZPŁATNY INTERNET MOBILNY koszt karty sim 27pln zasięg cała polska. BRAK INNYCH OPŁAT. 50pln/przedmiot gg4177491 Naprawa zdalna komputera 30pln/h

Ile prądu ?? No policz sobie 4a musi wydawać trafo które ma ok 60 - 80 procent sprawności. Liczmy 5a podajesz na aku czyli z źródła pobierasz ok 7a 7* 230v = 1610W Czyli 1,610kwh * 12 = 19,3 kW * 60 groszy za kilowat = 11,5 pln za całą noc ładowania.

LEVIATAN ZAMKNIJ RYJ JAK SIĘ NIE ZNASZ... zamilcz wstydu sobie oszczędź

Gość pytajka pytająca
a moglibycie mi wyliczyc ile w warszawie kosztuje 12 godzin przed lapotpem prądu?

Gość pytajka pytająca
17:36 to podszyw :O

Zależy jaki laptop. Jaki proc itd. Zazwyczaj w menadżerze baterii masz pobór. Mój mało wydajny graficznie i bardzo energooszczędny ( do 8h na baterii) Pobiera od 9 do 30W Zwykły pobiera ok 25w średnio. Ok 60 - 90 w trybie ładowania. Podaj ile ci bierze i ile godzin?? Jak 25w * 12h = 300W czyli mniej niż 60 groszy dziennie.

I to jest powód dla fanek stacjonarki :) Jak tu jedna ostatnio była. Komp stacjonarny to monitor ok60 w I ok 150 -200w stałego poboru przez centralną. Więc 1h stacjonarki = 12h lapa.

Co do autorki lepiej niech maż odkręci kurki wlewu elektrolitu. 99% ludzi wywala dobre akumulatory bo według wielu znawców dziś nie wlewa się kwasu... Każde ładowanie aku (takie w samochodzie też) powoduje wyparowanie mieszanki. Powinno się ok 2 razy do roku dolewać wody destylowanej do aku. Więc przed ładowaniem zdejmuje pokrywę ochronną jeśli jest. Odkręca śrubokrętem zatyczki i dolewa wody destylowanej. Dzięki temu aku pochodzi mu spokojnie 5 lat. Dobra znikam na film polecam sie na przyszlosc.

Gość gość
Jeżeli się to robi z głową, akumulator jest dobrej klasy to nic raczej nie grozi. Ale jeżeli nie chcecie ryzykować, to możecie zajrzeć np. do http://www.szwarcgruba.gda.pl/ - sprzedają nowe akumulatory i ładują już używane, jeśli potrzeba.

Gość gość
Nie jest szkodliwe, ale jeśli Twój akumulator szwankuje, to może lepiej będzie go wymienić? Ewentualnie zaopatrz się w zapasowy, bo nie znasz dnia ani godziny. Sam niedawno zdecydowałem się na kupno dodatkowego akumulatora do swojego samochodu prosto z hurtowni akumulatorów - http://www.batprofi.pl/, wolę jednak zabezpieczyć się przed niechcianą awarią i nie musieć ładować starego bo kiedyś po prostu padnie.

Gość gość
ja bym w domu nie ładował, jest szkodliwe, opary itp, w komórce ok, albo garażu może, albo oddać do serwisu niech ładują

Gość gość
Aktualnie akumulatory nie są szkodliwe dla niczyjego zdrowia. Możesz też zasugerować mężowi, żeby dokupił jeden akumulator i trzymał go na przykład w garażu czy gdzieś indziej jeśli nie chcesz w domu. Na www.batprofi.pl jest duży wybór akumulatorów więc z pewnością znajdzie cos dla siebie.

Gość gość
Nie jest, ale doradź mężowi, żeby na wszelki wypadek dokupił jeszcze jeden awaryjny akumulator. Wtedy nie będzie musiał żadnego przynosić do domu. Ja tak zrobiłem za radą sąsiada, ktory polecił mi hurtownię akumulatorów - www.batprofi.pl

Gość opposent
A tak generalnie to jakie akumulatory posiadacie? Byłem ostatnio w Lucart przejazdem i ze sprzedawca sie zagadalem polecal mi akumulator KOZAK GOLDBAR 80ah 850a takze moc jest ciekawe czy jest porzadny tak bardzo jak opowiadal ktos ma taki i moze napisac o nim pare slow?

Gość jureknos
Kozak Goldbar od niedawna dominuje na rynku, swietne żywotne akumulatory za nieduże pieniądze. Kup jeżeli się jeszcze zastanawiasz :)

Gość gość
Faktycznie regularne parametry rozruchowe masz w akumulatorach litowojonowych http://www.master-sport.de/PL/eventnews_145/. Ponadstandardowa żywotność w testach tej technologii, trzymanie energii chyba najlepsze z tego typu akumulatorów dostępnych na krajowym rynku. Cenowo raczej optymalnie, a Master Sport to znana marka wśród zmotoryzowanych. Na pewno pierwsza piątka, a może nawet trójka, więc spokojnie pod jakieś ważniejsze/pilniejsze inwestycje. Pozdrawiam.