Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zrozpaczona233

test potrojny!! pomocy!!

Polecane posty

Hej!! Dziewczyny,czy ktoras z was wykonywala go? Chce go zrobic,bo przepadlo mi usg to 11-13i 6 dni ,poszlam za pozno i dzidzius byl za duzy do pomiaru:-( i z ciekawosci chce zrobic ten test..ile placilyscie ? I czy na miejscu wazyli ,bo nie wiem jaka jest moja waga obecnie..ile czekalyscie na wynik? I jak to sie tak ogolnie odbywalo najpierw pobranie krwi ,a potem wywiad..ile lat, jaki wiek ciazy itd ,tak ???

Gość odradzam - odradzam
ja osobiscie ci odradzam ten test. Do czego potrzebna jest ci statystyczna wiedza, ktora powie ci, ze twoje szanse na urodzenie dziecka z ZD sa np 1:1100 ? Ja sama go zrobilam, chociaz nie bylo podstaw. Wyszlo mi, ze mam szanse urodzic dziecko z ZD 1:3200, a z problemami cewy nerwowej 1:246. Dodatkowo byl opis, ze nalezy wykonac szczegolowe usg, ze wzgledu na to wysokie prawdopodobienstwo urodzenia dziecka z problemami cewy nerwowej. Co sie nadenerwowalam to moje, oczywiscie okazalo sie, ze wszystko jest w porzadku. Test potrojny to test statystyczny, nie ma pewnosci, a jest sporo testow tzw negatywnych, czyli wykazuja wysokie prawdopodobienstwo choroby, a w rzeczywistoci, dziecko jest zdrowe. Jesli chcesz wiedziec czy dziecko jest zdrowe to tylko aminopunkcja.

A prosze napisz mi jeszcze ,czy wazyli Cie na miejscu ,czy podalas prawdopodobna wage ...i ile placilas? No wciaz jeszcze zestanawiam sie nad tym..

Gość odradzam - odradzam
mnie zwazyli na miejscu. za test zaplacialm, ale ja mieszkam za granica i u mnie nie bylo wskazan do tego testu, gdyby bylo to bym nie placila