Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

przyjaznaduszyczka

katolicy=muzłumanie??

Polecane posty

czytuje kafeterię od jakiegoś czasu i przerażały mnie wątki typu dobrze, że hitler palił żydów - jakos nigdy tam nie pojawili się tam zdeklarowani katolicy żeby trochę naprostowac pełne nienawiści towarzystwo ale za to gdy pojawiają się wątki z nutą erotyzmu zaraz pojawi się jakiś oburzony zdelkarowany katolik obrońca moralności trochę brak w tym równowagi :/

przyjaznaduszyczka - ale wiele to nie znaczy wszyscy. Wiara - i tutaj się zgadzam całkowicie - to nie wiara polegająca na tym, że uważam się np. za katolika, zajmuję pierwsze miejsca w kościele a potem jestem kimś obróconym o 180 stopni atakującym wszystkich dookoła i widzącym jedynie swoje "ja". To pewne zasady, szacunek do drugiego człowieka i bycie przede wszystkim człowiekiem a dopiero potem katolikiem, lekarzem itd. Ok, niektóry i tak postępują chcąc przyporządkować sobie wszystko i wszystkich, ale osobiście uważam, że to akurat więcej szkody przynosi niż pozytku

no , ale kto takie atki zakłada ?:) przecież nie jacyś dorośli świadomi ludzi , obojętnie wierżacy czy ateiści ale jakieś smarki nie majace pojecia o tamtejszej rzeczywistości .

i trudno moim zdaniem nawet utożsamiać ich czy z wierżacymi czy ateistami :)

Gość mais non!
a tak, kosciol katolicki mial w duzym powazaniu hitlera za nienawisc do zydow, no ale przejechali sie na wlasnej dumie, bo, jak sie pozniej okazalo, to rowniez ich hitler mial w glebokim powazaniu :P no ale tak to jest jak kierujemy sie niezacnymi powodkami, a nienawisc ma krotkie nogi ...

ehhh własnie najgorsze, że osoby które zakąłdają takie wątki o żydach,czy popierające braivika nie są smarkami!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ale wydaje mi się, że katolicy bardziej wolą bronić moralności niż próbować naprostować sposób myślenia tamtcych ludzi

Gość mais non!
bycie dobrym czlowiekiem na pierwszym miejscu - no wiec wlasnie :) a to akurat jest niezalezne od religii i zasady etyczne sa takie same dla calego swiata. wiec te zasady powinny byc promowane, ale w sposob swiecki, nie na kanwie religii, bo potem religie sie przekomarzaja miedzy soba ktora lepsza, ktorej bajki prawdziwsze, no i wszsytko idze psu o zadek rozbic. nikt juz nie pamieta o zasadach bycia dobrym czlowiekiem, jak np. nauczal jezus (bo nam bliski) i inni wielcy nauczyciele wszechczasow :)

Bo Kościół popełniał błędy i pewnie popełniać będzie - bo złożony jest z ludzi - słabych i bardzo różnych. A nie oni są tutaj autorytetem, nie najwyższym przynajmniej. Ale nikt z nas nie opiera swojej wiary na człowieku, bo taka musi wcześniej czy później zawieść

Jezus nauczał przede wszystkim o Bogu , o tym kim jest Bóg i co z tego wynika dla nas ludzi . Pózniej mówił o tym w jaki sposób można zblizyć się do Ojca i bycie dobrym czlowiekiem nie blo tą moząliwościa . bo co to znaczy być dobrym czlowiekiem ? Kaze czasy , każde społeczeństwo , każda cywilizacja inaczej to definiuje i to czasmi mocno robieżnie . Natomiast nauka Jezusa , oparta na PŚ jest stała i niezmienna , dajaća gwarencje ciągłości i spójności .

Gość mais non!
to juz zalezy jak co ubrac w slowa i na jaki uzytek ;) tak czy inaczej rzegnam sie na razie z wami, mili wspol dyskutanci i zycze przyjemnych snow 🖐️

zaskoczyliście mnie i to pozytywnie :) tylko prosze moi mili tyle zła, agresji poparcia dla zbrodni jest tutaj nawet na kafeterii!!! część to naprawde nie żarty!!! poczytajcie wątki o braiviku, żydach itp. część z nich to nie są popisy smarków pokażcie się że tutaj jesteście i nie jest wam to obojętne !!!

ale jak chcesz dyskutować z kimś kto jedyny argument ma taki " bo ja nie lubię Żydów " ? na pytanie a dlaczego konkretnie nie lubi leci stek komunalów o pazernosci i inne czołowe przemyślenia ;) szkoda czasu i atłasu .

dzieciaki lubią mysleć ,ze zło ze swoja mroczna stroną jest pełne niespodzianek i tajemnic . Owszem jest , ale zupełnie nie takich o jakich myśla i sie spodziewają . A że zła jeszcze nie dośiadczyli myślą ,ze to zabawne .

ponadto fascynacja takimi mordercami jak Brejvik jest typowa dla ludzi o pewnych wartościach a raczje icch braku , to z kim tu rozmawiać?

wiem, ale przeraża mnie czasami taka obojętność ja próbuję regowac chociaż jednym zdaniem jak widze topic typu - a ja popieram braivika!!! no nic miło mi było, pozdrawiam i spadam :)

"A że zła jeszcze nie dośiadczyli myślą ,ze to zabawne . " - żeby tylko dzieciaki. Niektórym to zostaje i później...

trudno , kazdy jesto bdarzony wolna wolą rpzez Boga , mozę dokonywać wolnych wyborów . Trzeba być tylko świadomym ich konsekwencji i mozan żyć - wierżąc albo nie .

Polska niezwyciężona katolicka! Nasz katolicki fanatyzm ochroni nas przed muzułmańska inwazją. Francuzi pluli na swoją religią i mają teraz arabsko-murzyńskie ZOO.

...a kończy na czynach...najgorzej, jak swoją nienawiść podpiera się jakąś ideologią czy wiarą, przekształconą na własny użytek. Jednak nienawiść zawsze złem pozostanie

Gość gejom nerwowo zadrgały ogonki.
Kompletna "putinizacja", połączona z likwidacją państwa polskiego i jego instytucji, osiągnęły poziom niewiarygodny, i tylko "dzięki" mediom "głównego nurtu", ludzie są na tyle zidiocieli, iż nie widzą jak są krzywdzeni. Na pewne rzeczy nie mamy wpływu, natomiast każdy ma wpływ na własne moralne wybory, i choć wiem, jak mało kogo tego typu rzeczy dziś obchodzą, zachęcam do walki o "Waszą i Naszą Wolność" ludzie. To nie jest kwestia światopoglądu, to jest sprawa przynależności do jakiegoś kręgu cywilizacyjno - kulturowego, a stawianie siebie poza nawiasem kultury łacińskiej, skazuje na zniewolenie i życie pod ruskim butem. Pod jarzmem poprawnościowo bolszewickiego terroru, pod władzą renegatów, degeneratów i zboczeńców. Bez przeszłości, a co za tym idzie, bez przyszłości. Ten kto nie upomina się o swoją wolność, nie zasłużył na nią... Terroryzujące Polskę bezpieczniackie kliki cioć, wujków, dziadków, siostrzenic i znajomych stalinowskiego „królika, teraz rozbestwiają się prowadzeni przez Donalda i Analfabetę z Budy. Różne obrzydliwe osobniki, pokazują nam swoją arogancję w ekranie telawizji, zdegenerowane wywłoki pseudo kultury jak Jackowska, czy ten cwel Tymański, pewnie i bezczelnie zwalczają Polskę i polskość. Wiara jest opluwana przez pijanych półgłówków, a państwo nie tylko nie reaguje, ono wręcz aktywnie wspiera te hordy barbarzyńców! Takie państwo występuje przeciwko swym obywatelom i tym samym traci legitymację legalności. Nie bójmy się o tym mówić publicznie. Wolność słowa jest nam nadana i jest prawem niezbywalnym. Nie prosimy, a ŻĄDAMY respektowania tego prawa. Domagamy się wielu innych działań, które w skrócie można nazwać PRAWDZIWĄ restytucją państwa polskiego. I w tych zamierzeniach ustawać nie będziemy. Obecne procesy nasilają się, a powodów do wyjścia na ulice jest z jednej strony dziesiątki bo państwo de facto nie istnieje, z drugiej strony ten powód jest jeden: Chcemy Polski Wolnej i Niepodległej! Na pewno WyTrwamy!

Gość gejom nerwowo zadrgały ogonki.
Ze zdumieniem publicyści „Gazety Wyborczej komentowali zrobiony na zlecenie „GW sondaż. Na pytanie, czy przyczyny katastrofy zostały wyjaśnione, 34 proc pytanych odpowiedziało, że nie i nie będą, dopóki Rosjanie nie przekażą nam wraku i czarnych skrzynek. 32 proc. uznało, że rosyjskie władze do spółki z polskimi ukrywają prawdę. 25 proc. że polskie władze niewystarczająco starają się, by wyjaśnić przyczyny katastrofy. 16 proc. wierzy, że najważniejsze fakty ujawnił raport Millera. 18 proc. uważa, że w Smoleńsku doszło do zamachu. Jak to? Nawoływanie do polsko-rosyjskiej przyjaźni nic nie dało? Apele o zapalenie świeczek na grobach żołnierzy Armii Czerwonej przeszły bez echa? Po raz kolejny obudziły się „demony polskiego patriotyzmu? Twierdzące odpowiedzi na te pytania wprawiły mainstreamowych publicystów w popłoch, o czym świadczą ich komentarze, w których pod warstewką kpin lub mentorskiego tonu kryje się przerażenie.