Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawa kiedy

Kiedy Wasze dzieci zaczęły same jeść?

Polecane posty

Gość ciekawa kiedy

Choćby zwykłą papkę łyżeczką, niekoniecznie od razu cały obiad nożem i widelcem :D Ale chodzi mi o samodzielne nabieranie pożywienia i wkładanie do ust (nie za bluzkę, na podłogę, czy na ścianę) :) Kiedy to było?

Gość Bligalim
Mój mały ma skończone 16 miesięcy i od dwóch je sam, przeważnie więcej ląduje na śliniaku,ale nie da się sam karmić. Teraz już mu idzie całkiem zgrabnie, bo wyczaił że drugą ręką można sobie pomóc.

Gość hoggacia
Tak od 9miesiecy ale ręcami :p

no wlasnie paluszkami to juz dawno jakos od 7 miesiaca ale tylko przekaski. a tosta np. to mial chyba 11 miesiecy ale nie potrafil odgryzc tylko ssal. a bo zebow brak:D:D:D nie mam pojecia jak mu dac lyzke ale najpierw folia sciany zakryje:P

Gość hoggacia
Moja corka ma teraz 14miesiecy i daje sobie dobrze rade z widelcem,tylko trzeba jej nabic jedzenie na widelec :) z lyzka trudniej. Daje jej,zeby cwiczyla,ale nie zupe,tylko jakis serek czy cos o podobnej konsystencji np. puree ziemniaczane

A tak rękoma np chrupki kukurydziane, skórki z chleba, porcje jabłka to w sumie od razu jak zaczęłam jej dawać - podałam do rączki ze 2, 3 razy przystawiałam do jej buzi i potem juz instynktownie wiedziała że to "am" i sama trzymała i jadła - pod moja kontrolą:) A łyżeczką i widelcem takim dziecięcym - zupki, ziemniaki itp. - to właśnie jak miała ok 1.5 roku

Gość vvxcbcvxbfd
Koło roku zaczęła jeść sama kaszkę łyżeczką, najlepiej udaje się jej jeść produkty, które potrafią się utrzymać na łyżeczce :)

Gość marika......
ja jestem mama 2latka i on ma bardzo dobry apetyt, a to ma znaczenie przy nauce jedzenia. od czasu jak skonczyl rok probowal jesc sam, ale z roznym skutkiem. teraz ma 2 latka i je bardzo ladnie, wiekszosc rzeczy laduje w buzi, ale nie zawsze. czasem probuje sobie cos pokroic nawet, ale nie wychodzi mu.

Gość gergerwg
A najpóźniej to kiedy uczyć dziecko? Moja córa ma 2,5roku, je kanapki i łyżką dania o konsystencji papkowatej ale nienawidzę pozwalać jej na ten syf dookoła i zwlekam z zachęcaniem. (Jeśli oddaje mi łyżkę, to się cieszę że mogę dać jej jeść sama, sprawnie i czysto).

Gość gergerwg
(A, jeszcze pokrojone owoce a moja córa nabija na widelec i zjada.)