Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość melankolijka

Sukienka - NIE suknia ślubna

Polecane posty

Gość melankolijka

Witam! Rozglądam się za sukienką na ślub. I tak jak napisałam w tytule tematu bardzo chciałabym, żeby to była sukienka, a nie suknia ślubna. Wynika to z faktu iż jakoś nie trawię ogólnie przyjętej mody ślubnej a'la księżniczka, beza, królowa piękności itepe. Szukałam i szperałam w necie długo, ale jakoś nic nie podchodzi pod mój gust. I tutaj zwracam się z pytaniem i prośbą do Was: czy miałyście na swoich ślubach jakieś ciekawe, oryginalne, klasyczne, retro czy inne SUKIENKI? A jeśli tak, to czy nie wrzuciłybyście paru fotek? Usilnie próbuję znaleźć coś co mnie zainspiruje (planuję narysować projekt i udać się do krawca) i jakoś za cholerę nie mogę ;) Ps.Powiem tylko, że nie interesują mnie sukienki krótkie. Długie luźne rękawy mile widziane, tak samo jak dekolty w łódeczki, jakieś strzępienia, wstążki, szmatki itd. Zastanawiam się też nad jakimś stylem "rusałkowym" :) Jeśli któraś z Was zechce mi pomóc, to będę bardzo wdzięczna:) Pozdrawiam serdecznie!

Gość melankolijka
Dopowiem jeszcze tylko, że ja tak naprawdę nie szukam sukienki ślubnej, tylko sukienki w kolorze białym (bądź ecru, kość słoniowa, czy inne tego typu), może to pomoże w poszukiwaniach :)

Szkoda mi było kasy na typowo ślubną suknię, więc zdecydowałam się na komplet w kolorze ecru: - gorset w morelowe kwiaty - długa, rozkloszowana spódnica (nie wiem z jakiego materiału - zwiewna, ładnie się układa i ma perłowy połysk) - bolerko z długim rękawem i stójką (z tego materiału co spódnica)/ szal (przygotowałam się na różne warianty pogody) Do tego był bukiet w kolorze kwiatów z gorsetu. Ja byłam zadowolona, gościom również się podobało,a części zestawu w różnych kombinacjach wykorzystałam później wielokrotnie.

Gość melankolijka
No nareszcie znalazłam kogoś, kto mnie rozumie :) bardzo ładne sukienki tutaj wkleiłyście. Ja ostatnio znalazłam coś takiego: http://allegro.pl/next-klasyczna-sukienka-slubna-ecru-suknia-m-38-i2274476375.html Nie jest to co prawda szczyt moich marzeń, ale na pewno prędzej ubrałabym się na ślub w taką kreację, niż w typową jebutną bezę :D