Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grzechotka ....

Czy ktoś ma 7 miesięczne dziecko????

Polecane posty

Gość grzechotka ....

Mam problem w co ubierać synka. Ubranka na 80 cm są za małe. Wcześniej sprawdzaly się w domu śpioszki i kaftanik, a teraz ze względu na wzrost dziecka już nie. Skarpetki na nogach utrzymują mu się przez 5 sekund. Spodnie dresowe, jakie bym nie kupiła odciskają mu się mocno na brzuszku. Rajstopek nie cierpi. W co go ubrać??? jak ubieracie swoje dzieci????????????

Gość hmm a moze tak
a moze kup jakies luzniejsze spodenki,do tego bluzeczka,pod spod oczywiscie body a skarpetki mozna kupic w hm sa takie nieuciskajace i mozna dawac je na spodenki zeby tez nie spadaly tak szybko,bo pajacyki to chyba juz nie...

Gość mozesz ubierac
kaftaniki i spioszki sa do rozmiaru 92, lub 98 zaleanie od firmy. U nas sprawdzaja sie polspiochy i body. Dziecko nosi rozmiar 8086 zaleznie od firmy. Dobrym rozwiazaniem sa tez pajacyki. W spodnie czy rajtuzki wkladaj koszulke a dopiero pozniej naciagaj na brzuszek. Ja tak robie i zadnych odciskow dziecko nie ma.

ja wkładałam body i półśpiochy, super sprawa, półsp[iochy sa delikatne w pasie i nie cisną, spróbuj

Gość grzechotka ....
synek ma tak duże stopy że nie mieszczą się w śpiochy i półśpiochy. do tej pory nie miałam problemu a teraz już nie wiem co robić. on uwielbia leżeć goły, a jest na to za zimno.

hm, ale wielkich chyba nie ma, kup większe i moze się zmieszczą, czasami sa takei bez szwó na stopach i mozna włozyć na każda "wielką stopę"

mój też nienawidzi wszelkiego rodzaju skarpet, rajstop, spodnie też ściąga ale na dworze jest tak zajarany,że daje sobie spokój natomiast w domu pajac bez stópek z rękawem

Gość grzechotka ....
A na noc co ubieracie? rozmiar bucika ma 21, podobno to spora stópka. Spiochy kupiłam z 6 różnych firm i wszystkie na nic. mam taki problem od wtorku, dosłownie w ciągu chyba 3 dni tak urósł. w niedzielę ubierałam śpioszki, a wczoraj na wieczór były juz za małe i to sporo. piorę tak samo zawsze więc ubranka się nie skurczyły.

Gość chcąca pomóc
Mozesz ze zwykłych spodenek i skarpet sama zrobić półśpiochy, po prostu przyszyj skarpetki do spodenek. NA pewno znajdziesz jakieś luźniejsze w pasie. A swoją droga to spory ten Twój maluszek!

Gość grzechotka ....
Chyba też poszukam takich wielkich pajaców bez stópek z rękawem, gdzie mozna kupić cos takiego na 86? Z jakich masz firm?

Gość grzechotka ....
86 lub 92 tata dziecka jest duży, więc i synek nie zapowiada się na kruszynkę :-)

słuchaj, na noc miałam pajaca na właśnie 86, kupowałam akurat w Smyku, ale jeśli u Ciebie nie takiego sklepu to w innych tez coś powinno być mój młody też ma wielkie stopy, od urodzenia, nawet moja mama mówiła, że na pierwszy plan wyłaniały sie jego stopy

chodzi mi dokładnie o rampersy świetnie rozwiązują problem ściągania przez moje dziecko wszelkiego rodzaju spodów ubrań :D coś takiego jak to; http://allegro.pl/carters-i-next-rampers-i2272786837.html w domu nie zakładam mu skarpet, bo i tak je ściągnie i wyrzuci, co najwyżej wgniecie w nie jedzenie :D jak łazi po mieszkaniu to czasem mu zakładam podkolanówki-dłużej się trzymają na jego nogach :D

tak, rampersy też są wygodne, zwłaszcza jak sie cieplej zrobi, ale w domu morzu w sumie nie ma

pod rampersy z długą nogawką i rękawem też można wrzucić rajtuzy, a na to bluzę są różnej faktury z grubego i cienkiego materiału więc w zależności gdzie będziesz je używać takie kup

Gość a nie za duży
a nie za duży już synek na chodzenie w śpiochach, pajacach, itp? Mój ma w tej chwili już 15 miesięcy, ale odkąd miał mniej więcej 3 śpiochy i pajace były tylko do spania (polecam te z Mothercare, droższe, ale naprawdę starczają na długo, jakby rosły z dzieckiem i nie niszczą się po częstych praniach), a w domu chodzi w dresach (bardzo fajne i nieuciskające bo z dość luźną i szeroką gumą ma Kappahl albo w innych miękkich i wygodnych spodenkach (H&M ma taką fajną serię sztruksów pumpiastych z szeroką wywijaną gumą w pasie) i body albo koszulki + skarpetki (miał okres ściągania ale zakładałam dłuższe, żeby trudniej mu było i szybko zrezygnował, w razie czego na skarpetki jeszcze kapcie takie skarpetkowate. A swoją drogą spory jest Twój Maluszek. Mój niby tez uchodzi za niezbyt małego, ale nosi podobne rozmiary jak Twój (86, czasami jeszcze 80 i buciki 21/22), może to kwestia rozmiarówek w poszczególnych firmach. W razie czego zapraszam na aukcje ubranek, o których wspomniałam wyżej, chociaż większość tych większych już zostałą sprzedana, ale może chociaż się zainspirujesz ;) http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=1129637

Gość cccccdd
co to znaczy, że rajstop nie cierpi- bo nie rozumiem???

Gość cccccdd
taaaaaaaa.

Gość grzechotka.....
Mój też wszystko ściaga z siebie, 2 minuty i goły. nawet w kościele podczas chrztu zrzucił skarpetki, buty, i zabierał się do spodenek. to wydaje się śmieszne ale jest to problem, bo co nie nałożę to dziecko gołe. dresy też ściąga, tzn. bluza jeszcze się utrzyma parę minut ale spodenki to ściągniete są w minutę. Jest duży, długi, 10,5 kg a jak słyszę, że mam szczęście, że siedzę w domu to mam ochotę tego kogoś po prostu zdzielić patelnią po głowie. Dziś już rąk nie czuję. Uczy się siadać, ale mu nie wychodzi jeszcze, więc oglada świat z moich rąk. Dziś jadę na zakupy do smyka, 5-10-15, cocodrillo i może coś kupię bo naprawdę będzie chodził goły.

no ja w smyku tylko rok temu kupiłam pajaca w paski i spał w nim w nocy, ciepło mu było i o dziwo zmieścił sie w niego he he