Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co to jest?...

zgrubienie na środkowym palcu stopy- CO TO MOZE BYC?

Polecane posty

Gość co to jest?...

Witam. Kilka miesięcy temu zauważyłam u siebie taki jakby guzek pod skórą na palcu stopy. Nie wygląda to jak odcisk. Skóra jest niezmieniona w tym miejscu. Tylko jak sie przejedzie palcem to mozna wyczuc taka kuleczke, jest to twarde. Nie boli mnie ani w niczym nieprzeszkadza. Dodam ze jestem straszna panikarą i borykam sie z nerwicą, pokazałam to mamie i mnie opierdzieliła ze wmawiam sobie na siłe choroby. Ja wystraszyłam sie ze to jakis nowotwór! Czy ktos miał cos podobnego? Do jakiego lekarza moge sie ewentualnie udac z czyms takim? Dodam jeszcze ze tak naprawde niewiem czy od zawsze tego nie miałam tylko nie zwracałam na to uwagi

Gość co to jest?...
moge to porównac do kostki albo chrząstki

Gość junn
owszem to odcisk. wiem bo pokazywalam kosmetyczce cos podobnego.

Gość co to jest?...
junn mi odcisk zawsze kojarzył sie z czyms innym. Myslisz ze to moze byc to? Skóra w tym miejscu jest gładka, jasna, nie jest zrogowaciała ani zaczerwieniona i przesuwa sie nad tym zgrubieniem. Tzn tak jakby nie była z nim połączona

Gość moze ktos sie jescze wypowie?
?

Gość junn
no mówię ci co miałam -u mnie to było w miejscu gdzie był staw w palcu -akurat na najmniejszym paluchu miałam. była tam takie jakby zgrubienie pod skórą. czasem mnie bolało więc pokazałam to kosmetyczce i dała mi do noszenia silikonową osłonkę i teraz już nie mam. odciski mam też na podeszwach i też początkowo myślałam co to może być bo standardowego odcisku nie przypominało ale to jednak był odcisk. przejdź się na początek do dobrej kosmetyczki. skąd jesteś?

Gość co to jest?...
ja tez to mam tak właśnie w dolnej czesci palca przy stawie, Blisko miejsca w którym palec łączy sie ze stopą. Mieszkam jakis 30km od warszawy.

Gość co to jest?...
mnie to jak narazie nie boli tylko jak to specjalnie mocno naciskam palcem to czuje dyskonfort i lekki ból. Tak normalnie to wogule tego nie czuje i w niczym mi nie przeszkadza. Jest tak troszke zboku pomiędzy palcami i nie stanowi to dla mnie zadnego problemu. Tak na pierwszy rzut oka to wogule tego nie widac. Wyczułam to zupełnie przypadkie i tak naprawde niewiem od kiedy to mam

Gość co to jest?...
Bardzo Ci dziekuje za te adresy ale narazie nie stac mnie na wizyte u kosmetyczki