Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość skóra na twarzy

skóra na twarzy

Polecane posty

Gość skóra na twarzy

Tak - wiem. Było to milion razy. Milion forum. I tak dalej. Ale: Mam 19 lat. Problem z twarzą. Na czole i brodzie mam tzw. kaszkę :] + pryszcze [czerwone].. już od kilku lat ciągle to samo. o wągrach na nosie nie wspomnę. Hm. Czego ja nie wyczytałam i czego nie wypróbowałam.. Tyle kasy w błoto że szok. i w drogerii i w aptekach. Dermatolog 'pomógł' zapisując kremy za ponad 200zł. ;] jedyne co mi pomogło na TYDZIEŃ to kosmetyki Pharmaceris czy jakoś tak.. Ma ktoś też takie problemy? Mial? Jak z tym walczyć? Pomóżcie..

Gość fgwrgwre
skoro nic nie pomaga to pewnie niezdrowo się odżywiasz, zmień dietę 🖐️

Gość żurawinn
A próbowałaś homeopatii? Moja koleżanka miała problemy ze skóra (ale raczej na alergicznym tle) i terapia u dobrego homeopaty jej pomogła, wygląda niebo lepiej.

Gość skóra na twarzy
Odżywiam się w miarę zdrowo Na czym to polega?

Gość skóra na twarzy
nie wierzę że nikt z Was nie ma 'trudnej' cery?

Gość tak jak juz ktos powiedzial
ladna cera zaczyna sie na talerzu ! nie mozesz odzywiac sie w "miare" zdrowo, twoja dieta musi sie zmienic, zero tlustych, ciezkich potraw typu schabowy z ziemniakami, zamien to na ryz i rybke, potrawy muszą byc lekkie.. duzo warzyw owocow ale ostrzegam ze niektore moga powodowac reakcje alergiczne np pomidor u niektorych nie jest akceptowany przez organizm.. unikaj mleka, slodyczy, o fast-foodach chyba nie musze wspominac, odradzam tez jedzenie w azjatyckich barach, potrawy z tych barow są pikantne i to odbija sie niestety na cerze :/ odwiedz stronkę biochemia urody tam jest sporo specyfikow naturalnych ktore moga pomoc w walce z problemami skornymi.. rozne olejki do oczyszczania, kremy, maseczki, sera.. warto sprobowac naturalnych kosmetykow a nie tych chemicznych ktore sa trudniej przyswajalne przez organizm moze warto rowniez odwiedzic kosmetyczkę, zrobi ci jakis zabieg na bazie kwasow aha/bha niestety walka z tradzikiem/krostkami jest bardzo uporczywa i kosztowna oraz wymaga ogromnych pokładow cierpliwosci pozdrawiam i powodzenia