Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hhhhhhhgj buygyfuguygyuygu

Jak ubrać córkę na koncert?

Polecane posty

Jutro moja córka idzie z klasą do domu kultury na koncert muzyki klasycznej.Przedtym mają dwie lekcje.Wychowawczyni powiedziała ,że obawiązuje ubiór ,,odświętny''.Nie wyjaśniła jaki ma dokładnie być.I teraz moje pytanie-jak ubrać córkę?Myśłałam nad biała prinzesską w czarna kratkę w komplecie z białą bluzką,szarym sweterkiem ,eleganckimi butami lub balerinkami (zalezy od pogody) i rajstopami.Tylko czy taki rodzaj stroju nie będzie zbyt elegancko wyglądał na lekcjach? Co proponujcie? dodam ,że córka ma 12 lat.

Gość matak,zonaa i tyleee
mysle ze ubior "galowy" biala bluzka i jakies ciemne spodnie

Gość Wróżbita Janusz
jak ma 12 lat to musisz ją już uświadomić seksualnie

Gość hjvfhjhvgjvghj
Niech ubierze się na galowo i tyle.

Gość powiem i ja ......
myślę że tak strój jak najbardziej będzie na miejscu w końcu ma to być koncert muzyki poważnej a dzieci trzeba uczyć od małego że należy ubierać się elegancko na tego typu okazje

matka,zona i tyle-niestety nie ma czarnych spodni

Myslę, ze to będzie dobre połączenie. Nie ma uniwersalnego stroju na lekcje i na koncert, bo albo będzie za elegancko ubrana na lekcjach albo zbyt "zwyczajnie" na koncercie. Ale pewnie i tak większośc dzieci przyjdzie w dżinsach, bo "najważniejsze to się dobrze czuć".

no to jasna bluzka i dzinsy

Gość Eeerrr...
Ubierz ja tak, jak pisalas wyzej. Biala bluzke i czarne spodnie zaklada sie na egzamin i bynajmniej nie jest to ubior galowy...

messol-no niestety tak jest w klasie córki.Dzieciaki wogóle nie mają obycia,chodzą byle jak.Najbardziej smieszy mnie argument ,ze chcą wygladać orginalnie :D A co to za orginalność jak co drugi nastolatek jest w jeansach i trampkach ?

eerr-dlaczego to nie jest ubiór galowy?

matka zona i tyle-jeansy moim zdaniem za mało eleganckie.A jakie buty do tego proponujesz?

stroj bialo -ciemny jest stroijem galowem i nie podlega dyskusji.Naprawde twoja corka nie ma ani jednych ciemnuych spodni? nie koniecznie czarnych, jedne ciemne, czyli ma same kolorowe jasne? To jesli dzinsow nie chesz to niech zalozy jasną bluzke, jakies pastelowe spodnie np bezowe czy kremowe,ogolnie jakies jasne ale nie zbyt razące kolorem po oczach, buty to pantofle jesli ma

Gość Eeerrr...
Nie widzialam nigdy na zadnej gali osoby plci zenskiej ubranej w biala bluzke i czarne spodnie, ale na maturze owszem. Poza tym nauczycielka kazala ubrac dzieci odswietnie, a nie galowo, wiec wcale nie musi to byc kombinacja czarno biala. Niech corka zalozy sukienke, moze byc kolorowa i bedzie wygladac odswietnie, bo domyslam sie, ze codziennie jej tak nie ubierasz.

errr-no oczywiście,że galowo na koncert koniecznie nie trzeba.Jednak uważam ,że na gali nie musi być koniecznie spódniczka dla dziewczynki.

Gość Eeerrr...
Oczywiscie, ze nie musi, ale jak zdecydujesz sie na czarne spodnie, to moze niech zalozy kolorowa bluzke, a nie koniecznie biala, bo bedzie wygladac jak brakujacy czlonek tej orkiestry, ktora gra przed nia.

nie ma czarnychh spodni.Ma tylko trzy pary zwykłych jeansowych rurek i jedne poszerzane.

Ja w jej wieku założyłabym jakieś lepsze całkiem czarne jeansy albo inne czarne spodnie i blałą bluzkę. No ale skoro masz to szczęście że nadal córka pozwala Tobie decydować w czym pójdzie ubierz ja tak jak mówisz, chociaż myślę że większość osób przyjdzie ubranych tak jak napisałam :)

Gość Eeerrr...
No to w jeansach nie bardzo na taki koncert. Corce mogloby byc przykro gdyby byla jedyna osoba w jeansach.

dobrze ubiorę ją tak jak pisałam Lisabet-większośc jej klasy to nawet białej bluzki na galowo nie zakłada.

Coś mi sie nie wydaje żeby to było mozliwe :D ja jeszcze 3 lata temu chodziłam na takie "imprezy" z LO i wiem dobrze na czym polega taka szkolna elegancja :p