Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

biedrona99

Jaki rabat od dewelopera?

Polecane posty

Witam, jestem z mężem na etapie kupowania mieszkania ok. 70 m2 , 3 pokoje. Póki co deweloper nie jest zbyt skłonny do negocjacji . Z doświadczenia jaki rabat udało Wam sie wynegocjowac? Czy rzeczywiście można liczyć na obniżki rzędu 15%? Zaznaczę,że wspomniane mieszkanie stoi puste od około roku, a łącznie w całej inwestycji deweloper ma ich chyba z 7 (wszystkie takie duze), więc chyba powinien pójśc na ustępstwa. pozdrawiam,

Gość kakadyn
Jakie miasto i lokalizacja ?

Gość nie, ale mieszkam
tam, gdzie diabeł...na Ruczaju, ale na szczęście nie w blokowisku Ruczajowym. Nie znam go, ale próbuj! Jest dużo mieszkań wolnych na rynku.

Ogladamy mieszkania juz dobrych kilka miesiecy i tam gdzie jeszcze poczatkiem roku nie chcieli słyszec o rabatach dzisiaj daja 7 % - tylko większosc ma te nieszczesne balkony po kilka metrów - dlatego zdecydowalismy sie na Budopol i ich tarasy. No i mieszkanie jest na 4 pietrze, wiec jak narazie piekny widok (( nawet Wawel widac)... tylko czy nie bedzie zimno przy tych mrozach -25 stopni to tego nie wiem. W koncu na klatce temperatura jak na zewnatrz.

Gość nie, ale mieszkam
u mnie były negocjacje, ale mieszkanie mam większe, więc było łatwiej. Przemyśl otwarte klatki.

Budopol jest bardzo znana firma choc malo rozreklamowana jak na dzisiejsze czasy. Budowali m.in. hotel Cracovia, Jubilat, Hotel Forum i inne znane budynki... moze tez dlatego tak ciezko sie z nimi rozmawia.

Ta inwestycja nie jest w srodku blokowiska... raczej blizej terenow zielonych Zakrzówka. A mozesz zdradzic % jaki rabat dostales? Wiadomo,ze przy wiekszym mieszkaniu-wiekszy rabat ale z kolei jesli kupowales rok czy 2 lata temu to byc moze na dzien dzisiejszy bylabym w stanie otrzymac podobna zniżke biorac pod uwah\ge sytuacje na rynku. Aha... ile sie mordowales z deweloperem? Tydzien,dwa, a moze miesiac?

Gość to współczuję!
ale podobno nawet z Novo Maar (europejskie) można było się dogadać.

europejskie to juz niestety troche daleko.. taki głebszy Ruczaj juz na wstepie odrzucilismy. Poza tym jakos ciasno tam, nie ma gdzie zaparkowac.

Apropos otwartych klatek...czy znacie kogos kto mieszka w otwartej klatce, a moze sami w takim bloku mieszkacie? Deweloper widzi tylko plusy - nie ma kosztów ogrzewania czesci wspolnych ale az wierzyc sie nie chce ,ze taka klatka to same plusy.

Gość nie, ale mieszkam
mieszkanie zostało kupione 5 lat temu - była zupełnie inna sytuacja na rynku. Ceny z miesiąca na miesiąc szły do góry, a mieszkania kupowało się na etapie, kiedy były tylko planami. Użeranie się z deweloperem trwało rok, ale przez to, ze mieszkanie jest duże, to udało się stargować nieco cenę. Nie pamiętam, chyba ok. 10%.

Gość nie, ale mieszkam
odpada koszt ogrzewania części wspólnych, ale znacznie wzrasta koszt ogrzewania własnego mieszkania. Masz dodatkową ścianę zewnętrzną.

10% jak na sytuacje kiedy ceny rosna to BARDZO dobry rabat. W inwestycji Słoneczny Zakatek dawali nam 10% na starcie ale jakos nie moge zniesc tej bliskosci kosciola, a szczegolnie dzwonnicy, ktora mielibysmy dosłownie przed oczami.... i uszami:) A z klatek otwartych niby mieszkancy zadowoleni...moze oprocz tych z Krakoinu (tez galeriowiec) , ktorych budynek został okrzykniety Najbrzydsza budowla bodajze 2011 roku.

Gość nie, ale mieszkam
Słoneczny Zakątek - ufff, tam chyba trudno wytrzymać. Dzwonnica i wędrówki ludów na trasie kościół - żabka :) Krakoin - faktycznie koszmarek, zasłużona krytyka. I zagospodarowany każdy cm powierzchni. Nie chcę zniechęcać, nie mam doświadczenia z galeriowcami. Mnie zniechęcają.

Gość Magda Mała Mi
Przed kupnem mieszkania warto się przejśćna targi budowlane. Od razu można odrzucić te inwestycje, które są blisko CH czy kościołów. Obecność Żabki uważam za atut. Zawsze można na szybko wyskoczyć po piwo, colę czy inny drobiazg. Jeśli ktoś chce iść na targi, to pełną listę nadchodzących imprez znajdzie pod adresem: http://www.eurobudowa.pl/targi/

Gość gość
a nie wiecie jak sprawa wygląda u jw construction? Znalazłem u nich fajne mieszkanko na Zielonej Dolinie, może da się coś utargować?

Gość gość
Fajnie jest wybrać się na drzwi otwarte przed zakupem mieszkania. Można dokładnie obejrzeć budowę i dodatkowo dowiedzieć się ciekawych rzeczy na temat dewelopera. Ja wybrałem się na takie "spotkanie" organizowane przez Ronsona.

Gość Mirek88
Faktycznie najlepiej zapoznać się z indywidualną ofertą każdego dewelopera. Z tego co wiem to na stronie Ronsona są oferty specjalne dobrane do każdego osiedla

Gość Sunsin
Tylko, że rabat u dewelopera zależy od wielu czynników. Przykładowo w mieszkaniach o wyższym standardzie, które realizuje Partner Capital upusty mogą być wyższe z tego względu, że takie mieszkania http://www.pcg.pl/pl są obłożone wyższą marżą, więc upust też może być wyższy - ale nie musi. Dużo zależy od naszych zdolności negocjacyjnych.

Gość majkosik
Nie szukajcie wyłącznie na terenie danego miasta - to nie ma sensu. Dużo lepiej szukać odpowiedniego fachowca poza nim - choćby http://www.longbridge.pl/ Po prostu dla takich firm obszar inwestycji nie gra roli - aby tylko była ona opłacalna.