Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Leticia_Tabatinga

schudnąc jeżdząc na rowerze

Polecane posty

Gość Leticia_Tabatinga

hej jak w temacie chciałabym zgubić jakieś 8 kg jeżdząc na rowerze, w poprzednim roku jeżdziłam od kwietnia do pazdziernika codziennnie około 1 godziny pół rano i pół po południu, regularnie i przec cały czas, żadnej diety nie stosowałam, jem dośc dużo węglowodanów. Schudłam 5 kg w zasadzie bez diety w około 3 miesiące. Miałam pieknie wyżeźbione nogi i pośladki. Niestety zima to przybycie tych 5 straconych i kolejne 3 do przodu załamka :-(( od 1 marca znowu jeżdzę codziennie i regularnie przez godzinę dziennie-pół rano i pół po południu, mineło prawie 1,5 miesiąca i waga stoi, mam lepszy rower jeżdzę szybciej może mniej spalam? mam nadzieję że sa tu jacyś fachowcy ktoś doradzi? Jaką dietę ewentualnie dodać? jeśc przed jazdą na rowerze czy nie? za wszelkie praktyczne porady będę wdzięczna

Gość gojdyśśydjog
moze jezdzisz za szybko do spalania tluszczu potrzebne jest tetno 60-80%maxymalnego przy wiekszym wplywa sie tylko na miesnie czesto je paląc.

wykluczyć z diety cukry proste i nadmiar nasyconych kwasów tłuszczowych. Przed rowerem posiłek białkowy. Pół godziny to za mało na spalanie tłuszczu, zaczyna się ono po 40 minutach wysiłku.