lornetka 0 Napisano Kwiecień 19, 2012 Jutro ide do gine , niestety dostałam chyba jakiejś infekcji. Okropnie mie swędzi i piecze, ledwo siedze....co to moze być? A tak w ogole nawiązując do tematu to jak wygląda zabieg zamrażania nadżerki? Czy to boli? Jak długo trwa ? Czy po zabiegu są odczuwalne jakieś bóle ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
yassmin 0 Napisano Kwiecień 19, 2012 Kriochirurgia jest metodą bezbolesną, szybką (zabieg trwa około 10-15 minut) i bezkrwawą, ponieważ zniszczenie chorej tkanki następuje bez naruszenia jej ciągłości (obszar zamrożony nie jest usuwany), a organizm w ciągu maksimum 14 dni usuwa martwicę, chroniąc tkankę zdrową, co zapobiega zakażeniu gojące go się miejsca. Zabieg sam w sobie nic nie bolał ,przynajmniej mnie:) Ja czułam się po zabiegu troszkę osłabiona,więc dobrze miec kogoś obok,bo można zemdleć,ale nie ma na to reguły. Poza tym przez kilka dni był dyskomfort w postaci ciągłego uczucia wilgotności..trzeba mieć jakieś wkładki..to trochę wkurzające...ale co zrobić. Trzeba dbać o higienę, gdyż jest się bardzo narażonym na infekcje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach