Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rezervka26

tabletki anty.1opakowanie i antybiotyki

Polecane posty

Gość rezervka26

Witajcie! Dostaąłm recepte na tabletki anty.którego pierwsza tabletke przyjelam w drugim dniu okresu,tj.wczoraj. Lekarz pow.mi,żebym dodatkowo się zabezpieczała jeszcze przez 5dni od momentu zakonczenia miesiączki. Czyli wychodzi tak mniej wiecej,że 30 kwietnia będa juz w pełni chroniona.Jednakże dostałam dziś od lekarza internisty antybiotyki bo się rozchorowałam:( Nie wiem więc jak to wplywa na antykoncpcję i kiedy w końcu będę chroniona??prosze o odp.pzdr.

Gość agaga300
lepiej sie zabezpieczaj dłuzej, niektore składniki antybiotykow, srodkow przeciwbolowych zmiejszaja działanie anty, uwazaj na zioła, wymioty biegunki, no i nie zapominaj o regularnym braniu anty, czesto ktos pisze zaszłam w ciaze chyba zle brałam, czytaj, pytaj lekarza

Gość rezervka26
up

Gość małarozmówka
Jaki antybiotyk?

Gość czyli w tym miesiącu ochronę
masz z głowy.. Bez sensu zaczełaś brać anty (i to w drugim dniu zamiast pierwszym). A te antybiotyki konieczne? Może uda się bez nich? Każdy antybiotyk źle współgra z ochroną anty

Nie każdy antybiotyk. Jeżeli dany antybiotyk może osłabiać działanie tabletek to należy zabezpieczać się w trakcie kuracji i dla pewności dwa tygodnie po jej zakończeniu.

Gość rezervka26
dostałam syrop, przeciwbolowe i 3 tabletki antybiotyku. farmaceuta pow.że mimo,iz to 3 sztuki to dzialaja przez 6 dni. na opakowaniu moich tabletek anty. - daylette nie ma info. o działaniu z antybiotykami;/

Ciekawe, że w mojej ulotce Daylette jest cała lista leków, które mogą zmniejszać skuteczność antykoncepcyjną tabletek. Chyba mam jakąś magiczną ulotkę albo magiczne umiejętności czytania. :classic_cool: 🖐️

Gość rezervka26
Azimycin

Gość rezervka26
a z jakiego roku masz tą ulotkę?na mojej nie ma NIC.szereg działan nieporządanych ale ani słowao antybiotykach

To są nowe tabletki, nie ma 15 tysięcy wersji ulotki. Jestem PEWNA, że w Twojej ulotce jest dział: "Stosowanie innych leków". 😴

Gość rezervka26
perwersja są ,ale nie ma mowy o antybiotykach.nie pisałabym tu,gdybym miala to w ulotce przeicez;/

Gość rezervka26
up up

Gość kkkkkkkkaaaaaaaaaaaasssiakk
witam ,ja biore tabletki od kilku lat,,,w srode wzielam po okresie pierwsza tablete po okresie,,w czwrtek zaczelam brac antybiotyk o godz 7 rani i 19 wieczro,,tabletki zawsze lykam pr\ed 9 rano..wczoraj sie kochalam z facetem..na poczatku przerwyany mielismy stosunek,,za godz czasu zaczemyllismy sie dlaej kochac,,nie umyl on raczek bo wczesniejszym stosunku ani fiutka,,sie kochac drugi raz ,,ciumalam go w jego fituka..a poizniej wlozyyl go we mnie,,czy jest jakas mozliwsoc ze tabletki mogae nie dzialac,,jakos sie ryje dziwnie.Pozdrwiam i czy wogole jest mozliwoc zeby tam byla jakas sperma,,pomimo ze go tam ciumalam???