Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aaaaaaarwena

mam takie pytanie

Polecane posty

Gość aaaaaaarwena

kiedy konczy sie dziecinstwo? a kiedy konczy sie bycie mlodzieza, a zaczyna sie bycie doroslym wg was? czekam na wasze opinie :)

Gość aaaaaaarwena
no? jakie macie typy wiekowe?

Gość aaaaaaarwena
no wypowie sie ktos czy nie?

Gość aaaaaaarwena
a jesli nie zaczynasz? albo zarabiasz na siebie czesciowo, wspolnie z kims? albo masz w tym przerwe z roznych powodow? na powrot stajesz sie dzieckiem? :P

W jakim sensie tak. Chdzilo mi jednak o wejscie w samodzielne zycie, to mialem na mysli. Nie mozna o kims kto ma np 20-22 lata, mieszka z rodzicami i nie pracuje, ze jest dorosly.

Gość taki temat poboczny...
dzieciństwo kończy się wraz z pójściem do szkoły, bo zaczynają się obowiązki. Dorosłym człowiek staje się w momencie odebrania dowodu osobistego. Tyle teoria... :)

Dla jednych doroslosc to dowod osobisty i jak pani w sklepie sprzeda flaszke, dla innych to co napisalem wyzej. Temat na ksiazke. Nie ma jednej definicji.

Gość aaaaaaarwena
oj tak ze wszystkiego mozna zrobic temat na ksiazke :P ja uczylam sie juz w przedszkolu roznych rzeczy wiec nie mialam dziecinstwa :(

Spoko Rychu Peja tez sobie musial sam radzic w dziecinstwie (on juz byl dorosly zanim skonczyl 18) i wyszedl na ludzi.

Gość w przdszkolu nikt cię z tego
nie rozliczał i nawet jak nie nauczyłaś się czegoś tam, to przechodziłaś do następnej grupy

Gość www.oSilowni.pl
Dzieckiem mozna byc rpzez cale zycie, oczywiscie psychicznie bo fizycznie to nie mozliwe^^ a dziecko to do 15-16 roku zycia mlodziez 16-20 taki typ wedlug mnie

Gość aaaaaaarwena
rodzina mnie rozliczala, wiec nie bylo tak rozowo ok moj ty p to dziecinstwo do ok11-12roku zycia, czyli ktos kto nie jest juz dizeckiem ale nie powie o sobie dorosly bo na to zdedydowanie za wczesnie :). dziesieciolatek jeszcze powie o sobie dziecko, a taki typ 11-12 lat to juz raczej mlodziez :) a konczy kolo 17-18 lat wtedy mozna zaczac mowic o sobie mlody dorosly