Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 21 jestem

pomóżcie proszę :(

Polecane posty

Gość 21 jestem

hej , stosowała z was któras moze tabletki anty Dayalette? ja sie po nich czulyscie? Ja mam taki problem: przez ponad rok brałam tabletki typu Cilest, Mercilon, Sylvie 20 , one sa z niska dawka hormonow i one powodowaly u mnie to ze chudłam... ogólnie nie zrobilo mi to problemu bo jestem teraz szczuplejsza i dobrze mi z tym ale nie chcialabym teraz by kolejne tabletki znowu spowodowaly u mnie spadek wagi... czy ktoras z was miala taki problem i powiedziala o tym ginekologowi i przepisal wam takie tabletki po ktorych mialyscie stala wage albo utylyscie? prosze o podpowiedz... :) PS teraz stosuje plastry evra , ale na wakace chce powrocic do tabletek...

Gość czyja
chuadłas od tabletek czy od ilosci sexu? bo pierwsze słysze

Gość 21 jestem
wydaje mi się, że od tabletek... ogólnie nie schudlam duzo, bo w ciagu roku spadło mi 5 kg ale dla mnie to duzo, wystarczajaco, i wiecej nie chce...

Gość czyja
ogolnie to zmien lekarza bo testuje na tobie za duzo lekow

Gość 21 jestem
hmm czyli jest mozliwe to ze od tabletek mozna schudnac... a nie wiesz moze co powinnam zrobic teraz zeby utrzymac wage w miejscu albo przytyc ..? będe stosowala nadal antykoncpecje hormonalna i chce dobrac cos naprawde odpowidniego a boje sie ze jak dostane tabletki z niska dawka hormonow to spowoduje ze schudne znowu....

Badałaś sobie hormony? TSH na przykład? Może po prostu więcej jedz. :p Od tych tabletek "nowszych" raczej się za bardzo nie tyje. Moja kuzynka po Cileście przytyła-5kg. w 3 miesiące.

Gość 21 jestem
no wlasnie nie mialam zadnych badan robiionych, bo wiadomo jak to jest teraz z lekarzami, nie chca zbytnio na nie wysylac... hmm no wlansie wydaje mi sie ze po tych nowszych to mozna schudnac, a ja nie chce chudnac :) i zastanawiam sie co zrobic... moglabym zostac przy plastrach, bo dobrze sie czuje i wgl, ale boje sie wakacji, bede w bikini , wiadomo plaza, kapiele, slonce,piasek,czlowiek sie poci i boje sie czy nie bede sie odklejaly albo ze trudno bedzie je utzrymac w czystosci i ze bede sie bala ze beda widoczne( przyklejam na posladku )

Jeśli chodzi o TSH to o skierowanie możesz poprosić lekarza pierwszego kontaktu. Być może masz po prostu dobrą przemianę materii. Miałam taką koleżankę w szkole, która jadła bardzo dużo, a była bardzo chuda, praktycznie skóra i kości. :) Różni są ludzie, różne organizmy i różna może być też reakcja na tabletki.

Gość 21 jestem
hmm oo to nawet nie wiedzialam o tym badaniui ze moge poprosic nawet rodzinnego o to , dzieki za porade :) a z ta przemiana materii to moze i prawda bo niczego nie odmawiam sobie i jem na co mam ochote a nic mi nie przybywa jak na razie

Gość 21 jestem
hmmm

Gość 21 jestem
hmm chyba zbytnio duzo sie nie dowiem bo kazdy inaczej reaguje na tabsy i nie wiadomo co mi omoze przytyc :(