Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość slubkalubka

jaki obcas wybieracie (wysokosc)

Polecane posty

Gość annabosek
Mam botki z Merga na obcasie, który masz 13 cm :D Ale to bardziej słupek niż obcas - mogę nawet w nich tańczyć. Z butami tak to jest - trzeba się po prostu przyzwyczaić, jak do wszystkiego ;-)

Gość Maya_20
Ja mam 4 cm, wyższych nie chcę.

Gość gość
Ale 12 cm to dalej nie jest dużo, na Megu mają szpilki 16 cm. Szpilka nie jest zła, jeśli potrafi się w nich chodzić. A problem tkwi właśnie w tym, że zdecydowana większość kobiet nie chodzi w szpilkach, a później zakładają na imprezę coś mega wysokiego ;/

Gość gość
Ja kupuję buty na obcasie max 5cm. Nie chodzę w szpilkach, mam skrzywienie kręgosłupa i to w trzech odcinkach, ortopeda zabronił mi nosić wyższe obcasy. Ale ja mam o tyle dobrze, że mam 165cm wzrostu, a narzeczony 173cm, więc będzie nami bardzo niewielka różnica i o to chodzi. A suknia i tak jest do ziemi, nie mam zamiaru jej zadzierać do kolan, więc nawet gdybym miała na nogach baleriny, to żaden z gości by tego nie zauważył... Po co się katować ;)

Gość gość
musisz wziąć pod uwagę w jakich chodzisz na co dzień i w jakich będzie Ci wygodnie, ja mam 160 i normalnie chodzę w takich 10 cm obcasach na co dzień, moja noga jest już przyzwyczajona, mój facet jest dodatkowo wysoki, do ślubu zakupiłam na takich 7 cm obcasach i wiem ze spokojnie w nich wytrzymam całe wesele / Moja koleżanka za to na co dzień chodzi tylko w płaskich butach i do ślubu kupiła bardzo niskie, 3-4 cm i męczyła się w nich, mimo ze były dobrej firmy i wygodne, po pierwszym tańcu przebrała na takie na koturnie żeby nie szorować suknia po parkiecie, jak na moje mogła od razu w nich iść :p

Gość gość
Ja szlam w 15cm do slubu.

Gość gość
Bardzo indywidualna kwestia. Dla mnie 6 cm to niski obcas, bo mam wygodne szpilki 8-12 cm. Jednak skoro nie chodzisz na co dzień w szpilkach nie ma się co szarpać na zbyt wysokie, bo tylko będziesz chodzić jak na szczudłach, albo zaraz i tak przebierzesz na baletki.

Gość gość
Zamawiałam swoje ślubne buty przez www.butyslubne.com.pl. Fajnie prowadzony sklep, z miłą i pomocną obsługą. Jest bardzo przejrzyście, buty są dobrze skatalogowane, także znalezienie konkretnego modelu dla siebie jest w miarę łatwe. Poza tym, sama liczba wzorów jakie oferują robi wrażenie, prawdziwe centrum butów ślubnych.