Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Powinnas isc do ginekologa jak

Czy to jakas alergia? Jak moge sobie pomóc???

Polecane posty

Gość Powinnas isc do ginekologa jak

Witam. Mam 26 lat. Od jakis 2 miesięcy przesladuje mnie katar. Najpierw byłam przeziebiona ale przeziebienie dawno mineło a ten katar pozostał. Nie jest to taki typowy katar jak przy chorobie. Pojawia sie nagle. Tzn cały dzien jest wszystko ok i np nagle wieczorem zaczynam strasznie kichac i dosłownie leci mi ciurkiem z nosa taki biały wodnisty katar. Po jakims czasie przechodzi. Mam tak prawie codziennie. Byłam z tym u lekarza i powiedział ze jemu to wygląda na katar alergiczny i dał mi taki specjalny spray do nosa, ale to niewiele pomaga. Zauważyłam ze to kichanie i katar pojawia sie gdy mam kontakt z kurzem albo z jakimis starymi materiałami. Np ostatnio wyjełam z szafy mój stary koc zeby go uprac i zanim zdązyłam zaniesc go do łazienki to juz kichałam jak głupia. Moze ma ktos podobny problem? Czy powinnam wykonac jakies testy alergiczne? Dodam ze nie wszystkie leki moge brac bo staram sie o dziecko. Jest to dla mnie bardzo dziwne bo nigdy w zyciu nie byłam na nic uczulona

Gość zmieniam pseudonim na anka000
przepraszam został mi wpis z innego tematu

Gość anka000,.,.,
Bardzo prosze o jakies sugestie

Gość masz alergtie jak nic
polecam Zablocką mgiełke solankową ...nawilżac mieszkanie a takze do inhalacji

Gość Marta__1979
do tego zawsze byłam bardzo wrażliwa na zapachy. Perfumy to wyczuwałam na wielką odleglość, sama nawet zrezygnowałam z uzywania perfum z ropylaczem bo nie mogłam wytrzymać, od razu kręciło mi się w glowie i źle się czułam. a do tego ten katar ktróry opisujesz.

Gość Marta__1979
Hm..no mnie lekarze też leczyli na alergię a okazało się tak jak napisałam, no ale nie wiem może u Ciebie jest to alergia, dlatego zrób sobie test :)

Gość anka000,.,.,
Kurcze nie myślałam o grzybicy. Miałam kiedys jakąs infekcje w pochwie, jakies pół roku temu ale brałam wtedy leki, tez doustne peciwko grzybicy, które działały podobno na cały organizm. A czy mozna zrobic jakies badanie np krwi zeby ta grzybice wykluczyc? Jakis czas temu miałam badany cukier, morfologia, ob i mocz i wszystko było ok. masz alergie a gdzie mozna kupic ta mgiełke?

Gość anka000,.,.,
Marta na tej stronce którą podałas jest taka tabelka z objawami grzybicy i czynnikami sprzyjajacymi jej powstaniu i z tego wygląda ze mnie to raczej nie dotyczy, ale jesli moje objawy beda sie utrzymywały to oczywiście wezme to pod uwage

Gość Marta__1979
Zrób sobie ten test ze szklnką wody, rano się pluje na czczo do szklanki tam jest napisane, test jest miarodajny.

Gość anka000,.,.,
ok zrobie

Gość ryderka
Moim zdaniem masz alergie

W moczu ci nie wyjdzie candida. Zrób wymazy z jamy ustnej, płukane z jamy ustej i badanie kału na grzyby. Labolatorium nie może być przypadkowe. Najlepiej zapytac się jak długo trzymaja próbki. Powinni je tzrymac co najmniej dwa tygodnie a tak naprawdę to nawet do miesiąca - najlepiej wybrać sie do prywatnego labolatorium. Mogę polecic dwa dobre albolatoria w Łodzi - na Piotrkowskiej 17a - bodajze (jużnie pamiętam dokładnie) i kolo placu hallera (szpital barlickiego?) - na teranie szpitala znajduje się ośrodek badań grzybów i posożytów (bardzo dobre labolatorium - robia tam od razu wszystkei 3 badania-25zł badania + 15zł antymykogram jeśli wyjdą grzyby) ten test na tej stronie robiła osobicsie a pozniej w badaniach ktore wymeniłam tylko sie potwierdziło/

Gość ależ po co do lekarza
no zobaczymy,zrobi test i bedziemy wiedzieć,jak leczyc,na szczescie nie ma nieuleczalnych chorób

Gość ryderka
2 m-ce temu mialam identyczne objawy. Poszlam do lekarzana testy alergiczne skorne i mialam gotowa odpowiedz: alergia na pylki, roztocza, siersc kota... Nigdy wczesniej nie mialam zadnej alergii ale lekarz potwierdzl, ze alergia moge sie uaktywnisc z wiekiem co bylo w moim przypadku

Gość kocham jedną taką z kafe
jak mialas infekcje na dole to bardzo mozlwie ze grzyb, a terz kolejne objawy, moze masz jeszcze jakies inne ale ich nie laczysz.

Gość kocham jedną taką z kafe
ryderka-poczytaj co na temat alergii napisała doktor wartolowska kuj.pl/coova/Dokumenty/robaki_Irena_Wartolowska.doc bardzo ciekwe.

Gość anka000,.,.,
Kurcze chyba bede musiała isc z tym znowu do lekarza tak czy siak. Niech mi da skierowanie na jakies badania

Ciekawe powiadasz,ciekawe ze 20l lat temu nikomu z wielkiem alegra sie nie uaktywniała,czego to lekarze juz nie nawymyslaja:)hehe

Gość anka000,.,.,
no i właśnie miałam atak takiego kataru i przeszło po pół godziny

Hej 🖐️ Ja też miałam stwierdzoną alergię na roztocza domowe. 2 lata się faszerowałam jakimiś cudami. Czytalam Wartolowską i poddałam się temu co napisała i po alergii :)

a to mozna sie samemu w domu odrobaczywić,jakos ludzie pamietaja o kotkach,pieskach,gorzej mysla o sobie:)

Gość jkfnjabdh
lekarze to wiedza tyle co zjedza. wymyslaja jakies hity z satelity a w rzeczywsitosci jest całkiem cos innego, wiec ja dziekuje doktrokom i leczes sie sam. Też mi się wydaje ze to moze byc candida.

Gość jkfnjabdh
Prawie identycznie jak alergia często wygląda zakażenie pasożytami mówi dr Jolanta Mikołajewicz. Pani doktor jest pediatrą, specjalistą chorób zakaźnych, kilkanaście lat pracowała na oddziale alergologicznym jednego z warszawskich szpitali dziecięcych. Uważa, że wiele dzieci wcale nie ma alergii, jest ona tylko maską innych chorób! Prawda jest taka, że uczulenie trudno rozpoznać. Owszem, są testy z krwi i skórne, ale ich wyniki bywają niejednoznaczne. Wychodzą bardzo podobne, gdy dziecko ma pasożyty.

Gość ryderka
Ja nie twierdze, ze kazdemu w wieku 40 lat uaktywni sie alergia na cokolwiek. Ja niestety mam takiego pecha ze uczulaja mnie pylki drzew do takiego stopnia ze na oczy nie widze mimo ze jeszcze rok temu nie wiedzialam, co to znaczy miec alergie.

Gość jkfnjabdh
to samo tyczy sie dorosłych ale o tym chyba nie musze pisac bo nie mam do czynienia z downami :)

I tak to jest jkfnjabdh,tak to jest,czasami ktos cos mądrego napisze o lekarzach:)

Gość ryderka
A to ze ze lekarze wymyslaja to jak najbardziej. Moje lekarz byla gotowa mi zapisac jakes szczepienia za kilkset zl ale grzecznie jej podziekowalam. Uzywam tylko jakis kropli do oczu i spray do nosa, nic wiecej