Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tyśka_17

jak przejsc z karmienia piersia na butelke?

Polecane posty

Gość Tyśka_17

czy trzeba stponiowo codziennie dawac wiecej mleka modyfikowanego ? czy odrazu np. caly dzien karmic butla?

Gość paulinetta
OD RAZU! jak próbowałam stopniowo to tylko płaczu było co niemiara. A tak nie ma to nie ma i już - syn bardzo szybko zapomniał o cycy.

Gość Tyśka_17
a mleko z piersi odciagalas?

Gość Tyśka_17
?jest tam ktos??? prosze odpiszciee

Gość paulinetta
Odciagałam tylko kilka razy i to bardzo rzadko by nie pobudzać produkcji mleka. I jakoś bezproblemowo laktacja ustała. Mama mi radziła,ze stopniowo odstawiać - zmniejszać o jedno karmienie.Ale jak doszło do dwóch karmień dziennie to syn ciągał mnie za bluzkę i szukał piersi. Płakała i krzyczał. Powiedziałam DOSĆ i wogóle mu nie dawałam - wyobraz sobie po 3 dniach wogóle zapomniał o piersiach:)

Gość Tyśka_17
a mozna by bylo tak ze caly dzien butla a w nocy po 24 :) cyca jesli by chcial?

Gość paulinetta
Oczywiście:) Próbuj - co mama to inny sposób na małego szkraba:) POWODZENIA:)

Gość gryczka
A u mnie sprawdziła się metoda małych kroków. Najpierw robiłam wieczorny kleik na moim mleku, potem na moim pomieszanym z mm, w coraz większej ilości. Za jakiś czas, jak oswoił smak, zaczęłam dawać na jeden posiłek butlę z pomieszanym moim i mm, proporcje zmieniałam - codziennie coraz więcej mm. Jak już całkowicie zaakceptował samo mm, kolejne posiłki cycowe zamieniałam na modyfikowane. Cały ten proces trwał w sumie około 3 miesięcy, aż do całkowitego odstawienia od piersi, ale nie spieszyło mi się. Młody przestawił się bez problemów :-)