Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mmm140

Krostki na dekolcie a balsam do ciała/ Balsamy niezatykajace porów

Polecane posty

Gość mmm140

Od kilku lat borykam się z pewnym problemem; mój dekolt został oszpecony przez trądzik i blizny po nim. Po zastosowaniu niektórych maści skóra jest przesuszona i zauwazyłam że jeżeli chodzi o blizny to jakby są mniej widoczne, gdy na noc użyje czegoś nawilżającego. Często jednak jest tak, że mocno nawilżające produkty mogą pozapychac pory co powoduje pogorszenie stanu skóry i powstanie nowych wyprysków. Znacie może jakieś kremy/balsamy/coś nawilżającego do całego ciała ale niezatykającego pory? Liczę na waszą pomoc :)

Gość Natura na wszystko dobra
olejej kokoswy, aragonowy, winogronowy, sezamowy.

Gość izkkka
Oleje ja najbardziej, tylko nie każdy. Kokos się na pewno dla skłonnej do zapychania skóry nie nadaje, oliwa też nie. Argan, sezam, winogrono mogą być. Olejki z Rossmana sie świetnie nadadzą. A w balsamach musisz szukać przede wszystkim takich bez parafiny czy innego oleju mineralnego w składzie. Caprylic/Capric Triglyceride też lepiej żeby na początku składu nie stało.Za to dobrze, żeby był w składzie mocznik (urea). To byłoby niezłe np.: http://213.218.125.35/kosmetyki/produkt.php?produkt=10505&next=1