Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kate211

białko dla kobiet

Polecane posty

Witam drogie Panie;) Chciałabym polecić mój sposób jak sobie radzę wieczorem gdy jestem głodna ;) Staram się trzymać dietę i zdrowo odżywiać. rano podstawa sniadanie np ciemny chlebek itd.. a gdy po 18 wezmie mnie jednak głod, gdy czuje że coś bym zjadła robię sobie koktajl białkowy;)Nie jest też prawdą, że oferowane na rynku odżywki przeznaczone są jedynie dla mężczyzn czy sportowców.Również kobiety mogą czerpać z żywienia suplementacyjnego wymierne korzyści w postaci wzrostu siły, sprawności, wyglądu i ogólnego samopoczucia. Szczególnie polecaną grupą preparatów dla kobiet są odzywki wysokobiałkowe o zawartości białka powyżej 80%. Ich zastosowanie może być korzystne z bardzo wielu względów, gdyż zwiększają ogólny udział białka w diecie. Spożycie tego składnika wśród kobiet jest na ogół niewystarczające. Tymczasem odpowiednio podwyższona podaż białka w pożywieniu przyczynia się do delikatnego wzrostu masy mięśniowej ciała ( poprawa jędrności ciała), a także wspomaga redukowanie zbędnej tkanki tłuszczowej, dostarczają białka o najwyższej jakości i strawności, w przeciwieństwie do wysokobiałkowych produktów żywnościowych, nie zawierają tłuszczu, wzbogacone są najczęściej w zestaw niezbędnych witamin, minerałów oraz specjalnych aktywatorów metabolicznych niezbędnych dla prawidłowego funkcjonowania organizmu. Taka odzywka białkowa nie tylko wzbogaca naszą dietę w białko ale również dziaała zapychająco;) Na wieczór idealna!! Zamiast kanapki taki koktajl;) Extra sprawa!! Dużo informacji na ten temat znalazłam też na tej stronie http://dobrydietetyk.pl/czytelnia/11/rola-bialka-w-zywieniu-aktywnych-kobiet/

Gość nilekjj
A ja wolę zjeść biały ser, tuńczyka, pierś z kurczaka czy jajko i warzywa, a nie "zapychać" się chemią.

Gość nonuo.
są ludzie którzy cokolwiek zjedzą, to odkłada się im w tłuszcz. Więc tabletki są dla nich dobrym rozwiązaniem :)

Gość nilekjj
Wybacz, ale to jest bzdura. Takie osoby mają po prostu kompletnie źle ułożoną dietę (nie wiedzą co jeść, kiedy jeść, jedzą za mało), i żadne "tabletki" tego nie naprawią. Zresztą, wyjaśnij mi, jaka jest różnica między białkiem w "tabletkach" a białkiem z chudego mięsa czy ryby?

Gość nilekjj
Wyjaśnię, bo widzę, że za dużego skrótu myślowego użyłam. Chemia jest wszędzie, bo ze związków chem. się składa świat. Ale są rzeczy mniej i bardziej naturalne. A na pewno bardziej naturalny i lepszy dla zdrowia i funkcjonowania układu trawiennego jest kawałek mięsa czy jajko niż hydrolizowane i tabletkowane "proteiny" niewiadomego pochodzenia.

Gość nie poddawaj sie
no tutaj bym się kłuciła czy cokolwiek z tego można nazwać zdrowszym, no ale skoro się upierasz to życzę ja knajlepiej :)

Gość nooo dokładnie :)
Mięso, nabiał nafaszerowane hormonami wzrostu i antybiotykami to na pewno na zdrowie nikomu nie wyjdzie, pominowszy już nawet fakt że nawet najbardziej organiczne mięso nie jest zdrowe, a z serwując je sobie z tymi dodatkami to już tylko krok do trumny.

Gość nilekjj
Jasne. To może tylko powietrzem, wodą i "proteinami w tabletkach" żyć, co? A nie, przepraszam, powietrze i woda też są zatrute. To pozostają tylko tabletki. Powodzenia na takiej "diecie" życzę.

gdzieś już ten teskt widziałam :) nie potraficie nic napisac od siebie ?

Gość nie poddawaj sie
po za gównianym mięsem i nabiałem jest jeszcze cały szereg produktów, no ale jak ktoś wpierdziela tylko mięso to nie potrafi tego dostrzec 🖐️

Gość nilekjj
Jak "gdzieś widziałaś" to mi pokaż gdzie, google chyba umiesz używać?

Gość nilekjj
Oczywiście, że jest szereg produktów, ale tu rozmawiamy o białku, więc trudno, żeby pisać o kaszy czy papryce.

Nie muszę używać google, widziałam w topicu o wegetrianach w tym dziale, więc albo ty to napisałaś i powtarzasz się bo nic ciekawszego nie potrafisz wymyślić, albo po prostu splagiatowałać kogoś wypowiedź :) 🖐️

Gość nilekjj
No tak, bo jak ktoś z dyskusji wyciągnie jakiś wniosek to jak nic musi być plagiat, bo przecież niemożliwe, żeby sam pomyślał? Śmieszna jesteś.

Gość Marcin powerful.com.pl
witam - gdyby patrzec co jest zdrowe a co nie - to zapewne nic byśmy nie jedli - bo wszedzie znalezlibysmy jakies ale... co do odżywiania lub wspomagania swojej diety białkiem z odżywek - czy to koncentratów, izolatów, hydrolizatów czy też kazein to oczywiście wiele firm na świecie, które są na rynku od wielu lat robią dobrej jakości białka, które sa zdrowe dla organizmu /oczywiscie jesli ktoś nie odżywia sie tylko białkami, bez weglowodanow i zdrowych tłuszczy - bo zakwasza organizm/.. Oczywiscie dieta z białkami dostarczanymi z pozywienia tradycyjnego jest lepsza /oczywiscie jesli hodowla, produkcja jest w porzadku/ i wiekszość profesjonalistów radzi by głownie diete opierac na tradycyjnym pozywieniu.. Zatem kiedy powinno się spożywać odżywke białkowa i jak takie odzywki traktowac ?? Sprawa jest prosta - powinnismy uzupełniać odżywkami braki w diecie - tj. w momencie kiedy brakuje nam w posiłku takiej ilości białka jaka jest nam potrzebna /bo w danym dniu powinnismy spozyc tyle i tyle białka na kg wagi ciała i powinno się to rozłożyc na wszystkie posiłki w ciagu dnia/... W momencie kiedy nei mamy czasu by przygotować sobie posiłek - wtedy zrobienie takiej odżywki z mlekiem czy woda trwa bardzo krótko i można w szybkim tempie dostarczyc organizmowi potrzebnego białka.. Tak wiec beda osoby ktore nie beda potrzebowac żadnego szejka białkowego dziennie, lub tylko 1 dziennie, ale zapewne beda i takie które potrzebowac beda szejka np 3 razy by uzupełnić ten składnik w diecie... kate211 ma bardzo duzo racji w tym co napisała.. co do osoby która czytała o tabletkach białkowych /zapewne aminokwasy proste lub złozone/ - to musze Cie rozczarować - takimi tbl nie zlikwidujesz uczucia głodu... no chyba ze zjesz ich bardzo duza ilość naraz - a i to moze nie byc tego gwarancja... Najczesciej tabletki waża od 0,5g do 2g /rekordowe kiedys miały 3gramy/ i cała waga tabletki nie jest waga białka... pozatym takie tabletki nie sa rekordzistami w dostarczaniu kcal - by zatamowac uczucie głodu... Ma racje osoba, która napisała ze o tym ze najczesciej tycie, lub nie moc w zrzucaniu tłuszczu jest przez zle ulozona dieta - najczesciej te osoby nie maja pojecia o składnikach pokarmowych, co powoduja w naszym organizmie - każdy ma rózna przemiane materii, także rózna budowe ciała, rózny poziom brunatnej tkanki tłuszczowej w ciele i konczac na roznym dna.. Tak wiec osoby pragna byc szczuple i nie miec tłuszczu, ale słuchajac lub czytając rózne opinie pomocne w odchudzaniu nie zawsze one sa dobrane do tej własnie osoby... Najprosciej mozna zrozumiec diete w ten sposob - jesli osoba dostarcza wiecej kcal niz organizm potrzebuje - to musi gdzies ta energie zmagazynowac, jezeli dostarczy sie mniej - to pozostała ilość energii musi dostarczyc ze swojego organizmu... Jednak nie mozna uciac zbyt duzo kcal gdyz organizm zacznie sie bronic.. poswieci nasze miesnie zamiast tłuszczu - poprostu bedzie do upadlego bronic tłuszczu...tak niestety działa ludzki organizm... Odpowiednia ilosc posiłków dziennie, systematycznosc w przerwach miedzy posiłkami, odpowiednie pozywienie - z niskim indeksem glikemicznym bedzie kluczem w spalaniu tkanki tłuszczowej. Konsekwencja i zaciskanie zebów w trudnych momentach - gdyz Krakowa odrazu nie zbudowano :) mam nadzieje ze komus pomogłem, nikogo nie obraziłem, pozdrawiam Marcin www.powerful.com.pl www.sklep.powerful.com.pl

Gość Marcin powerful.com.pl
witam - gdyby patrzec co jest zdrowe a co nie - to zapewne nic byśmy nie jedli - bo wszedzie znalezlibysmy jakies ale... co do odżywiania lub wspomagania swojej diety białkiem z odżywek - czy to koncentratów, izolatów, hydrolizatów czy też kazein to oczywiście wiele firm na świecie, które są na rynku od wielu lat robią dobrej jakości białka, które sa zdrowe dla organizmu /oczywiscie jesli ktoś nie odżywia sie tylko białkami, bez weglowodanow i zdrowych tłuszczy - bo zakwasza organizm/.. Oczywiscie dieta z białkami dostarczanymi z pozywienia tradycyjnego jest lepsza /oczywiscie jesli hodowla, produkcja jest w porzadku/ i wiekszość profesjonalistów radzi by głownie diete opierac na tradycyjnym pozywieniu.. Zatem kiedy powinno się spożywać odżywke białkowa i jak takie odzywki traktowac ?? Sprawa jest prosta - powinnismy uzupełniać odżywkami braki w diecie - tj. w momencie kiedy brakuje nam w posiłku takiej ilości białka jaka jest nam potrzebna /bo w danym dniu powinnismy spozyc tyle i tyle białka na kg wagi ciała i powinno się to rozłożyc na wszystkie posiłki w ciagu dnia/... W momencie kiedy nei mamy czasu by przygotować sobie posiłek - wtedy zrobienie takiej odżywki z mlekiem czy woda trwa bardzo krótko i można w szybkim tempie dostarczyc organizmowi potrzebnego białka.. Tak wiec beda osoby ktore nie beda potrzebowac żadnego szejka białkowego dziennie, lub tylko 1 dziennie, ale zapewne beda i takie które potrzebowac beda szejka np 3 razy by uzupełnić ten składnik w diecie... kate211 ma bardzo duzo racji w tym co napisała.. co do osoby która czytała o tabletkach białkowych /zapewne aminokwasy proste lub złozone/ - to musze Cie rozczarować - takimi tbl nie zlikwidujesz uczucia głodu... no chyba ze zjesz ich bardzo duza ilość naraz - a i to moze nie byc tego gwarancja... Najczesciej tabletki waża od 0,5g do 2g /rekordowe kiedys miały 3gramy/ i cała waga tabletki nie jest waga białka... pozatym takie tabletki nie sa rekordzistami w dostarczaniu kcal - by zatamowac uczucie głodu... Ma racje osoba, która napisała ze o tym ze najczesciej tycie, lub nie moc w zrzucaniu tłuszczu jest przez zle ulozona dieta - najczesciej te osoby nie maja pojecia o składnikach pokarmowych, co powoduja w naszym organizmie - każdy ma rózna przemiane materii, także rózna budowe ciała, rózny poziom brunatnej tkanki tłuszczowej w ciele i konczac na roznym dna.. Tak wiec osoby pragna byc szczuple i nie miec tłuszczu, ale słuchajac lub czytając rózne opinie pomocne w odchudzaniu nie zawsze one sa dobrane do tej własnie osoby... Najprosciej mozna zrozumiec diete w ten sposob - jesli osoba dostarcza wiecej kcal niz organizm potrzebuje - to musi gdzies ta energie zmagazynowac, jezeli dostarczy sie mniej - to pozostała ilość energii musi dostarczyc ze swojego organizmu... Jednak nie mozna uciac zbyt duzo kcal gdyz organizm zacznie sie bronic.. poswieci nasze miesnie zamiast tłuszczu - poprostu bedzie do upadlego bronic tłuszczu...tak niestety działa ludzki organizm... Odpowiednia ilosc posiłków dziennie, systematycznosc w przerwach miedzy posiłkami, odpowiednie pozywienie - z niskim indeksem glikemicznym bedzie kluczem w spalaniu tkanki tłuszczowej. Konsekwencja i zaciskanie zebów w trudnych momentach - gdyz Krakowa odrazu nie zbudowano :) mam nadzieje ze komus pomogłem, nikogo nie obraziłem, pozdrawiam Marcin www.powerful.com.pl www.sklep.powerful.com.pl

Gość Reeni@44
Mnie osobiście po 40 ciężko było schudnąć. Dwie ciąże zrobiły swoje. Do czasu, gdy spojrzałam na siebie oczyma znajomych, męża. Zaczęłam diety, ale brakowało mi wsparcia i pomysłów na dania dla siebie i rodziny. Wieczorem zamiast kolacji przygotowywałam koktajle. Super sprawa!!! Poczytajcie i same spróbujcie! http://wagastop.pl/koktajle-odchudzajace-dieta-proteinowa-na-dzien-proteinova-koktajl-skutecznie-wspomagajacy-odchudzanie-w-saszetkach-czekolada-30g-olimp-o_l_123_207.html

Gość gość
Ja polecam suplementy białka! Stosuję i efekt jest rewelacyjny. Mam mało tłuszczu, a pojawiają się u mnie naprawdę piękne mięśnie. :) Zbliżam się do ideału sylwetki, na takiej mi zależało. kupuję takie suplementy na http://swiatsupli.pl/ to znakomity sklep. Można bardzo tanio kupić markowe produkty, które faktycznie są skuteczne i bezpieczne. Polecam wszystkim!

Gość gość
Oczywiście, że odżywki dla sportowców również przeznaczone są dla kobiet. Sama stosuje takie dzięki pomocy http://www.elitesportfood.pl/#start i uważam, że to świetna sprawa.

Gość malgorzatawiara
jestem uczulona na gluten i mialam wielki problem ze znalezieniem odpowiedniego szejka dla siebie. jaki czas temu odkrylam good morning lady am shake - w koncu co bez glutenu. smakuje bosko, nawet czasem robie z tego domowe batony bialkowe i rozdaje dziewczynom na silowni;)

Ja staram się stosować odżywki białkowe na noc i musze przyznać, że przynosi mi to dobre efekty. Gdy rano wstaję, nie czuję wilczego głodu, i na śniadanie zjadam dużo mniej. Dokładniej przyjmuję takie białko kazeinę https://twojeodzywki.pl/odzywki/odzywki-bialkowe/bialka-na-noc-kazeina/trec-night-protein-blend.html . Jak widać cena nie jest jakaś wygórowana, a starcza mi na bardzo długo. W tym sklepie mają bardzo duży wybór tego rodzaju odżywek, więc jeśli nie chcecie kazeiny, na pewno znajdziecie coś dla siebie ;)

Gość gość
Ja także zdecydowalam sie ostatnimi czasy na odżywki białkowe:) Fajnie mi doardzili w http://www.elitesportfood.pl/ kótre będa dla mnie najlepsze. Musze przyznac że w połączeniu z siłownia to daje to naprawde fajny efekt ^^

Moim sposobem na zdrowy tryb życia jest m.in wykluczenie z diety cukrów(białego, słynny syrop glukozowo-fruktozowy, nie polecam też zamieniania na cukier trzcinowy), mniej mieszania tzn nie jem tłuszczów, węglowodanów białka na raz i do tego pszenica również została usunięta z moich posiłków. Ćwiczę w każdej wolnej chwili, co dodaje mi energii(pływanie, ćwiczonka w domu, siłowania, basen) co łącze z odżywkami z Allnutrition, które swoją drogą bardzo polecam. Staram się jeść regularnie co 3/4h :D polecam wypróbować mój "przepis" na świetną sylwetkę, ale rownież na znakomite samopoczucie i pozytywną energię :D

Gość gość
Bardzo dobre odżywki białkowe można kupić w tym sklepie internetowym www.alenergy.eu. Ja stosuję od nich koktajle białkowe i teraz mam czekoladowy i waniliowy i bardzo dobrze regenerują mój organizm po treningu.

Gość gość

Koktajle z dobrym składem to rzadkość w Polsce. Eco and Fit to jedyna firma, którą znalazłam. Nie mają chemii więc polecam.

Gość gość

Każdy polecał mi białko po treningu, nie mogłam się jednak przemóc, by je pić. W końcu spróbowałam produkty Eco and Fit i jestem z nich bardzo zadowolona.