Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pourleska

w czasie starań czy dopiero w czasie ciąży?

Polecane posty

Gość pourleska

witajcie, zaczynamy starania o dzidzię, czy kwas foliowy i coś takiego jak lacibios femina powinnam łykać już teraz czy dopiero jak nam się uda? czytałam, że w ciąży infekcje są częstsze a już wcześniej miałam skłonności. z góry dzięki za odpowiedź i trzymajcie kciuki! :-)

Gość kwas foliwoy bierzesz
najlepiej minimum 3 miesiące przed poczęciem a grzybica w ciąży to bardzo powszechna przypadłość i absolutnie nie wolno brać żadnych leków bez konsultacji z lekarzem

gdy będziesz już w ciąży, to ginekolog decyduje o tym co masz brać jeśli akurat będziesz miała infekcję

Gość pourleska
dzięki, a jaki kwas najlepiej? są jakieś konkretne czy po prostu jak zapytam się w aptece, to mi doradzą? o lacibios się pytałam kiedyś ginekologa, to powiedział, że to nie jest lek tylko probiotyk i jest bezpieczny w ciąży. boję się bardziej o pęcherz bo podobno w ciąży to się trudno leczy zwłaszcza na początku... ale będę myśleć pozytywnie :) jej, ale bym już chciała mieć dzidzię! instynkt ogromny się we mnie obudził :)

jakikolwiek kup i będzie dobrze i nie zakładaj od razu, że będziesz miała problem z pęcherzem czy infekcję;)

Gość uhauha
rany! Kwas foliowy powinno się łykać CO NAJMNIEJ 3 MIES. PRZED ZAJŚCIEM W CIĄŻĘ inaczej jest to bez sensu,bo zanim zacznie działać to dziecko już wykształca swoje organy. Wszystko fajnie jak od początku będzie zdrowe, to wtedy jak zaczniesz łykać póżniej, to niczego to nie zmieni, ale jak dziecko miało by mieć wady, to i tak je będzie miało, jeśli zaczniesz łykać kwas fol. dopiero jak zajdziesz w ciążę.

Gość uhauha
I najpierw wylecz wszelkie infekcje, a potem staraj się o dziecko. Bo w I trymestrze ciąży (dla niezorientowanych - w pierwszych 3 mies. ciąży) bardzo ciężko jest dobrać lek który nie zaszkodzi dziecku!!!!!!!

Gość pourleska
dzięki :) bo ja z tych co widzą szklankę na w pół pustą i od razu czarne myśli. ale będzie na pewno dobrze! a tak średnio jak się okres mi będzie spóźniał, to kiedy test wykonać apteczny? czy jak zrobię tak 203 dni po dacie spodziewanego okresu będzie dobrze? mam regularny

Gość pourleska
uhauha, dzięki :) to zaczniemy może staranka trochę później... mam ciśnienie ale możemy się wstrzymać troszkę, żeby było wszystko dobrze. a infekcje mam teraz wyleczoną i zamierzam łykać ten probiotyk jeszcze na wszelki wypadek i dbam bardzo o to aby nie dostać znów infekcji. jeśli coś się przydarzy, to oczywiście w czasie leczenia nie będziemy współżyć.

Gość uhauha
Test powinno się wykonać najlepiej po 5 dniach od spodziewanej miesiączki, wtedy będzie wiarygodny.

5 lat starań, od samego początku brałam kwas foliowy "Folik" po 3 latach starań przestałam brać bo nie mieliśmy już nadziei, udało się po 2 latach ale już bez intensywnych starań ;) Folik biorę odkąd test wyszedł pozytywny, byłam u dwóch ginów i każdy z nich dopytywał czy biorę bo przychodzą Panie, które nie mają o tym pojęcia < szok > nie miałam infekcji ani wtedy ani teraz. i powodzenia w staraniach ;) obyś nie musiała tak długo czekać jak ja ;)

Gość pourleska
wglowiesieniemiesci, nie dziękuję :) mam nadzieję, że się dość szybko uda!

a ja biorę codziennie zestaw witamin w składzie którego jest kwas foliowy... czy dobrze robię ? czy też kupić sobie tylko kwas ? w sr mam pierwszą wizytę u gin.