Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eeeeeeeejjjjjaaaaaaaa

pytanie o mleko modyfikowane

Polecane posty

od poczatku daje mojemu malemu bebiko nawet teraz mu daje dwojke bo ma pol roku jednak dostalam duzo probek hipp bio comp. czy moge mu zamienic na jakis czas na to mleko hipp ?czy ktoras tak zrobila z was

help

Gość Matinkaa
Jeśli już, to na stałe, dolewając powoli do tego, które pije i zmieniając proporcje.

ja karmie corke hippa,na opakowaniu jest napisane ze nie trzeba jakos specjalnie przechodzic tylko od razu podac.ja dawalam corce bebilon skonczylam opakowanie i podalam hipp,naprawde to mleczko jest super,jestem bardzo zadowolona z niego.u malej skonczyly sie zaparcia,no i twoj dzidzius jest juz duzy a moja mial jak zmienialam jej ok 6 tyg i nic sie jej nie stalo

Gość ja dawałam
my tez normalnie przechodzilismy...na początku był na bebilonie ale drogie to strasznie.......i na dodatek miał problemy z brzuszkiem...później było nan to ulewał a teraz bebiko i ok. no ale nie robiłam jakichs cyrków z tym przechodzeniem na inne... a dam jeszcze argument ze jak (nie daj boze) dziecko jest w szpitalu to tam dają maluchom jakies mleko inne nikt nie pyta na jakim jest tylko jest jedno i juz..

do kolezanki powyzej masz racje mojej tez dawali raz bebiko raz hipp raz jeszcze cos inego bo nie moglam karmic.ale nie zaszkodzilo

Gość U mnie w szpitalu
(jednak mieszkam za granicą) jest do dyspozycji kilka mlek i położna zawsze pyta które sobie życzę a jeżeli zaobserwuję ze dziecko ma po tym mleczku jakieś przykre objawy to zmienia na inne natomiast mnie mówiły by nie mieszać mieszanek mlecznych różnych firm! Można podać odrazu nowe mleko tym sposobem że najpierw podajemy jeden taki nowy posiłek a resztę starego mleka (tak przez 2 dni) by po dwóch dniach podać już dwa posiłki nowego mleka i ponownie za dwa dni zwiększyć dawkę aż dojdzie się do całkowitej wymiany a cała ta męczarnia jakby to wiele z was nazwało ma na celu łagodne przejście na inne mleko tak by żołądek przyzwyczajał się stopniowo bo nawet ukłąd pokarmowy pół roczniaka jest w stanie zareagować burzliwie jeżeli mleko nie podejdzie natomiast nie wolno mieszać dwóch różnych mlek. Co do Hipp combiotic to ja podaję je córce od kilku miesięcy (wcześniej podawałam Aptamil - Bebilon) i Hipp jest lepszy z tego co widzę jedynie gęstszy co często u nas zatyka smoczek ale wiem bo mam sprawdzone że trójka którą podaje sie już od 10 miesiąca jest już dużo rzadsza a mleko od 12 miesiąca już całkiem rzadkie .

ja podaje hipp i naprawde polecam.po enfamilu lipl mega zaparcia .po bebilonie troszke lepiej,po hipp super.wiecej mlek nie probowalam