Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dziwne sie rzeczy robia

Gdy ojciec dziecka napisal mi ...

Polecane posty

ze nasze dziecko jest po nim pamiatka.. Jak to rozumiec?? Jak to odebrac??

Gość że znajdzie teraz inną
i innej zrobi pamiątkę

Dziwne.

Gość evelin7046
że znajdzie teraz inną troche masz klopoty z interprestacja ... : ) a mieliscie jakies klotnie ?

Gość może ma zamiar popełnić
samobójstwo:(

;) Nie jestesmy razem... bardzo dlugo. Mamy wspolne dziecko, lecz nie uznal dziecka. A wiec co za tym idzie, dziecko posiada moje nazwisko jak i prawa do dziecka posiadam ja. Ojciec "ogolem" nie interesuje sie corka.. . Jedynie pisze wiadomosci na potrzeby sadu w razie W... ze chce sie spotkac i co u dziecka slychac. Gdy podalam ojca o alimenty (nie mieszkamy w pl), grozil mi przez tydz czasu, a pozniej wyslal mi list- ze czeka na wiadomosc z mojej strony jak moze kontaktowac sie z dzieckiem.. i jezeli nie odpowiem sprawa trafi do sadu.. a wiec ZASTANAWIAM sie czy TAKIE zdanie ma SENS wedle prawa.

bo jeżeli ojciec jest nieznany to nie ma on żadnych praw do dziecka, tak jak piszesz prawa masz Ty i on aby móc widywać dziecko musiałby na sam początek uznać przed Sądem, że jest ojcem co za tym idzie zrobić badania etc.. a potem dopiero mógłby starać się o wizyty z dzieckiem, a póki co jeśli on nie ma praw do dziecka to dlaczego sądzisz go o alimenty ?

Gość Sądzi go o alimenty
bo oprócz praw, rodzic ma jeszcze obowiązki- a tego się nie pozbędzie. Nie wiem tylko jak to jest, jeżeli od początku dziecka nie uznał. Coś mi sie wydaje, ze jednak tak nie jest, bo w jaki sposób miałby pzred sądem domagać się prawa do widzenia się z dzieckiem, kręcisz coś...

Gość Jeżeli ojciec wedle
prawa jest nieznany czyli nie przyznał się do ojcostwa to nie ma żadnych alimentów natomiast skoro je płaci to jest ojcem dziecka (w świetle prawa jest ojcem ) jednak bez żadnych praw czyli nie może decydować o żadnej sprawie tyczącej się dziecka.

Gość Dziwne rzeczy sie robia
... Powracajac.. Tak, ojciec bedzie placil alimenty- mimo ze nie jest w akcie urodzenia. Nie placilby jezeli wyparlby sie ze nie jest ojcem, a co za tym idzie nastapiloby ustalenie ojcostwa etc. (co byloby bezsensu bo tatus wie doskonale ze jest ojcem wiec nie ma potrzeby robienia testow). Tutaj jest troszeczke inaczej z tym niz w Polsce.. Jednak powracajac- interesuje mnie czy zdanie ktore mi napisal ma sens.. Ojciec dobrowolnie nie chcial kontaktow z dzieckiem, nie chcial pomagac- niech dzieje sie z nim co chce, a teraz kiedy podalam go o alimenty - straszy ze poda do sadu...

Gość gfdsaa
może chodziło mu o to że poon waszym związku została ci pamiątka w postaci dziecka

Gość mamuskabe
dziwny ten facet, niby domaga sie widzen z dzieckiem (tak zrozumialam) a uznac dziecka i placic alimentow to juz nie zamierza, niedojrzaly do roli ojca jezeli dostalas wiadomosc od niego "taka" to moze powinnas sprobowac wyjasnic z nim co mial na mysli, bo faktycznie bezsensu ta wiadomosc, i nie wnosi ona nic tak naprawde... bo to ze masz dziecko jako owoc(lub pamiatka jak kto woli) waszych spotkaan/spotkania to zadna nowosc a straszyc to sobie moze, Jak ja nie cierpie takich niedojrzalych doroslych malych chlopaczkow, mysla ze zrobili dziecko, moga rece otrzepac i isc w dluga

Niestety swiat tak skonstruowany ze.. nie jestesmy odpowiedzialni za wszystko... za co bysmy chcieli. Otoz tak, to prawda ojciec naszego dziecka jest nieodpowiedzialny- wyslal mi wiadomosci (po tym jak podalam go o ojcostwo)- ze zaczelam wojne.. A wiec zastanawiajac sie- czy prawnie takie wiadomosci maja sens?? Ojciec nie bedzie staral sie o dziecko- bo mu zalezy, ale po to zeby mamie na zlosc robic.. bo chce aby przynajmniej byl finansowo w pewnym sensie odpowiedzialny..