Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moze tym razem się uda

test o czułości HCG10 mllU/ml

Polecane posty

Kiedy najwcześniej test o czułości 10 mllU/ml HCG wykaże pozytywny wynik? Kochaliśmy się w kilka dni przed owulacją, i kilka dni po przypuszczalnej owulacji. Dokładnie 8 dni temu. Do okresu pozostało mi 4 dni. Myślę że z owulacją dobrze przewidziałam, bo miałam charakterystyczny śluz, i ból jajników. Wczoraj robiłam test o czułości 25 mllU/ml ale wyszedł negatywny. ( wczoraj było ok7 dni od stosunków) Dziś kupiłam 10 mllU/ml i zastanawiam się czy sprawdzić ? Ma któraś z Was doświadczenie z testami o tej czułości 10mllU/ml?? Po jakim czasie jest takie stężenie hormonu?

Gość aśkaaa
7 dni po stosunku nie ma szans ze wykryje nawet gdy byś była w ciązy ja też czekam na zrobienie testu zostało 5 dni a jakieś obiawy u ciebie ???

hmm, macie rację zrobię w terminie spodziewanej miesiączki, to w końcu już za 4 dni. Co do objawów, to podobne jak na okres. ból piersi, apetyt, wzdęcia, podwyższona temp, mierzę codziennie rano i jest ok 37,1-37,3 śluzu jest sporo ale w środku raczej, jest biały, czasem na białe grudki( ale to odrobinę), poczucie wilgoci w pochwie, szyjka macicy nisko i otwarta i rozpulchniona tak jakby z zewnątrz ale też i twarda jakby pod tą warstwą rozpulchnioną. To by było na tyle :) w sumie jak na okres, podobnie, mam cykle 27-28 dni, wiem kiedy mniej więcej miałam owulację (śluz, ból) kochaliśmy się przed i po. To już mój 3 cykl starań. Zobaczymy co wyjdzie, dziś 24 cyklu.

Gość aśkaaa
u mnie 23 dziń cyklu a obiawy moje to obolałe piersi apetyt i biały sluz szyjka macicy wysoko i twardo a to super podobnie mamay

kurcze jeżeli chodzi o tę szyjkę w ciąży, to w jednym miejscu czytałam że powinna być nisko i rozpulchniona a w innym wysoko i twarda i już sama nie wiem zaraz poszukam jakiś artykułów na temat szyjki macicy na początku ciąży, chyba że masz coś wiarygodnego na ten temat:)?

i jeszcze mnie swędzą sutki :) czego nigdy nie miałam,są mega wrażliwe, i te swędzenie...

Gość aśkaaa
jesteś w sumie to z tą szyjka to nie wiem sama jak do konca jast ale pamietam miesiąc temu przed okresem miałam nisko i ten biały sluz tez wiec jeszcze 5 dni i może sie obniżyć ???

bardzo mi przykro, ale po takim czasie od zapłodnienia odczuwalnych objawów ciąży nie ma. przestańcie się zachowywać jak desperatki doszukujące się we wszystkim zwiastunów bobasa. przypominam wam też, że ponad połowa ciąż kończy się samoistnym poronieniem w 2 tygodniu - więc nie ma co się napalać na zapas.

Gość zgadza się
co z tego ze wykryje sie bardzo wczesną ciążę super czułym testem skoro z taką ciążą jeszcze wiele może sie stać, tak samo z testami krwi we wczesnym etapie. To tylko strata kasy i nerwów.

Gość hyhjuuik
Testy ciążowe najlepiej robić gdy @ się spóźnia co najmniej tydzień....wtedy są wiarygodne....i o ile mniej by było "mam aniołków"...:-P

Gość bee4me
Hej, ja też czekam na zrobienie testu, i swoją drogą co to za test tzn jakiej firmy o czułości HCG10 mllU/ml, @ mam miec dopiero miedzy 2 a 7 maja, śluz mam inny niż zazwyczaj bo jeszcze taki przeźroczysty ale nie ma go jakoś duzo z białymi lepkimi grudkami (a zazwyczaj był biały gęsty i było go dużo już o tej porze), pobolewa mnie prawy jajnik i mam wrażenie że "w środku" jestem rozpulchniona, miała któraś tak? i co to może oznaczać ciąża czy jej brak?

niestety nie tak łatwo zajść w ciążę jakby się chciało,nie doszukujcie się na siłę objawów

Gość miszkowa
Robiłam test o czułości 10 ml - Acon i pokazał dwie kreski od razu, co prawda w dniu spodziewanej miesiączki, a nie przed. A co do objawów to kwestia bardzo indywidualna. Jak pisałam na kafeterii, że czułam prawdopodobne zagnieżdżenie zarodka, to wiele osób mnie wyśmiało :P

Gość aśkaaa
tyle nas na świecie i tyle różnych opini na ten temat myślę ze jeśli mamy w głowie ze prawdo podobnie ciąża to i objawy doszukujemy niema co sie oszukiwac objawy to tak podobne odczucie jak przed @@@@@