Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość antybiotyk - pomocy

co podawac podczas brania antybiotyku

Polecane posty

Gość antybiotyk - pomocy

Corka ma rok i infekcje drog moczowych, podaje jej antybiotyk augmentin (3 x 2,5 ml dziennie), trwa to juz tydzien i potrwa do jutra, ale od piatku robi zielone kupy, a od dzis dodatkowo wymiotuje. Podawalam jej takie proszki rozcienczane z woda oslonowo na jelita, ale chyba nie do konca pomogly. Nie wymiotuje tylko po jogurcie i owocach, widac, ze jest glodna :-/ bo dalam jej troche zupy i zjadla ze smakiem, ale niestety wszystko wymiotowala. Co jeszcze moge jej dac do jedzenia, zeby nie podraznic jelit, ale zeby cos zjadla? Ryzu nie tknie, bo juz probowalam, wypije chetnie mlego, ale chyba nie polecaja przy biegunce. Pomozcie drogie mamy!

Gość na infekcje drog mocozwych
na infekcje drog moczowych augumentin?? u jakiego lekarza Ty bylaS???

Gość junn
no biegunka przy antybiotyku to jedno ale biegunka i wymioty to już chyba nie tylko efekt antybiotyków. Tym bardziej że leczenie już trwa dłuższy czas. Może złapała jelitówkę. Myślę że trzeba do lekarza.

Gość antybiotyk - pomocy
ma bakterie e coli, mieszkam za granica i dali mi ten antybiotyk.

A moim zdaniem Augumentin tu Ci zbytnio nie pomoze, Jak juz to Furagin... + nasiadowki z kory debu, wit. C, , ale sam Furagin wystarczy

Gość mamama27
augumentin jak wynika z ulotki jest na ciężkie zapalenie oskrzeli i zapalenie płuc - więc troche mu daleko to dróg moczowych - dawaj probiotyk choć to już troche za późno - dicoflor 30 ale nie wiem czy go kupisz tam gdzie mieszkasz - ja bym śmigała do lekarza - może to zła reakcja na antybiotyk - na ulotce pisze coś? pewnie nie znasz języka - znajdz polską ulotkę tego leku i przeczytaj czy mogą być wymioty i co wtedy

w jakim stezeniu ma ta bakterie? i skoro dziecko wymiotuje to trzeba zmienic, bo jej nie sluzy i Ci sie dziecko bardziej wykonczy tymi wymiotami niz ta infekcja drog moczowych

Gość antybiotyk - pomocy
nie ma prawdziwej biegunki, robi 3 luzne kupki (dzies 3, wczoraj i przedwczoraj 2) dziennie. Zwymiotowala dzis po cieplym posilku, po owocach czy jogurtach i mleku nie wymiotuje, wiec nie wiem czy to juz jelitowka czy jeszcze efekt antybiotyku. Poza tym jest wesola i nie marudzi.

ale dziecko szybko sie odwadnia, pamietaj. Moja siostrzenica po jednym dniu wymiotow byla tak odwodniona ze normalnie lejaca sie, tak bylo z nia zle , od razu szpital kroplowka. Wiec badz czujna. A z probiotykow to najlepszy wydaje sie Dicoflor 30, jest tez Lacidofil, Lakcid , Bio-Gaja, Bactillac , duzo tego...

Gość mleko,jogurty to
2h przed podawaniem antybiotyku albo 2h po,,,, poza tym ten antybiiotyk to na drogi oddechowe a nie moczowe podajesz jakis osłonowy lek?zeby nie wyjałowic organizmu i nie złapała mloda grzybicy

Gość jak wymioty byly
to duzo wody,paluszki z solą,banany marchew gotowana zatrzymuje biegunke

Gość antybiotyk - pomocy
Antybiogram, wykazal , ze augmentin bedzie najlepszy na tego typu infekcje. Zadzwonilam do szpitala, powiedzieli, zebym nie dawala jej antybiotyku, bo przestala go tolerowac, zebym dala jej kawalek chleba (ten srodek), herbate bezkofeinowa poslodzona z lodowki i ewentualnie coca cole. Do jutra powinno sie poprawic. Poki co dam jej troche chleba. Dzis zjadla: 3 jogurty i sloiczek owocow plus wypila mleko i bylo ok, po obiedzie i kolacji wymiotowala, powiedziali mi, ze nie moze jesc cieplych posilkow, bo ma podraznione jelita i dlatego wymiotuje. Niestety nie pije herbatek, tylko zwykla wode o coca coli nie wspomne. Sprobuje jej ta wode poslodzic.

Gość opiekun medyczny
antybiotyk jest dobrze dobrany tym się leczy e coli nie tylko górne drogi oddechowe! Dawaj banany ziemniaki suchy chleb ogranicz tłuste pokarmy i do picia jogurty z lcasei

Gość antybiotyk - pomocy
oslonowo podawalam jej dicoflor (podaje), mam nadzieje, ze zadnej grzybicy nie zlapie. Pierwszy raz dostala antybiotyk i mam nadzieje, ze juz nie bedzie potrzeby, bo to jakas MASAKRA. Jestem przeciwniczka antybiotykow, wiecej szkody niz pozytku... Tej e. coli to miala ponad 1 milion... tez nie wiem skad to sie przyplatalo.

Gość antybiotyk - pomocy
dalam jej chleb i teraz banana, mam jogurty z lcasei, wiec dostanie zamiast mleka. O 17:30 zjadla owoce i o 18:30 troche zupy i zwymiotowala tylko ta zupe, owoce sie przyjely. Ale bede uwazala, bo wiem, ze dzieci sie bardzo szybko odwadniaja. Jakie sa objawy? Poki co siedzi i je banany, wczesniej sie bawila, jest pogodna i tylko zla, bo glodna i widac, ze by zjadla cos konkretnego a tu lipa. Dziekuje Wam za porady, jak zawsze nieocenione i reakcja super szybka.

Gość pepsi czy coca
to trzeba odgazowac,musi taki napój postac zeby byl bez bąbelków to działa wlasnie ziemniaki,oprócz bananów,marchwi tez

Gość dawaj wode i te slone
paluszki,chodzi o sol na nich wymioty i biegunka,,to pozbywanie sie szybkie plynw ustojowych i zaburzenia elektolitów to polączenie paluszki,sol,i woda....powino pomoc odwodnienie,,,lapiesz za skore na brzuszku....jak bedzie dziwnie wygladalo,,,to jest cos juz nie tak,poszukaj na necie dokladnych wskazówek

Gość antybiotyk - pomocy
o tej rozgazowanej coli to wiem, ale nie mamy w domu, bo nie pijamy, a dzis wszystko pozamykane, bo to niedziela wieczor. Zjadla banana i chleb, popila woda z cukrem, zaraz jej dam jogurt... Mama nadzieje, ze jutro bedzie lepiej. Jakie sa objawy odwodnienia?

Gość antybiotyk - pomocy
ale jak dziwnie ma wygladac?