Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zielona_pomarancza

Jaki krem na ślady po trądziku? A może kwas migdałowy?

Polecane posty

Gość zielona_pomarancza

Hej po trądziku zostały mi ślady, małe czerwone blizny. Wiem, że najlepiej byłoby u kosmetyczki, ale nie stać mnie na serię zabiegów. Mogę wydać do 100 zł na krem. I właśnie, jaki? W aptece każda linia ma jakieś cudo - Triacneal, Normaderem, Effaclar? Co Wam najbardziej pomogło? A może kupic kwas migdałowy na mazidłach i samej złuszczać?

Gość izkkka
Jak chcesz złuszczać o tej porze roku to tylko migdałowy i azelainowy wchodzi w grę. Na początek kup serum migdałowe na biochemii urody, możesz je stosować na zmianę z ich kremem rozjaśniającym albo skinorenem.

Gość jjjjjjjjk
Ślady po trądziku są niezbyt przyjemne. Wiem coś o tym. Dlatego warto jak najszybciej zacząć działać. Całe szczęści, że żyjemy w takich czasach, gdzie eliminowanie tego rodzaju pozostałości po krostach jest możliwe. Kiedy przebarwienia potrądzikowe powodują wystąpienie u nas różnych kompleksów, tom wtedy warto sprawdzić, co mają do zaoferowania nam gabinety dermatologii oraz medycyny estetycznej. Okazuje się, że bardzo skuteczną metodą walki z nieestetycznymi plamami są peelingi różnego rodzaju. Bardzo dobry jest na przykład peeling weekendowy, czyli tak zwany weekend peel. Działa ona na złuszczenie naskórka. Innym jest peeling fenolowy. Ale to nie wszystko co pomoże uporać ci się z plamami potrądzikowymi. Więcej informacji na temat usuwania plam po trądziku znajdziesz na stronie http://tradzikmlodzienczy.info.pl/2010/10/03/jak-pozbyc-sie-sladow-po-tradziku/