Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość znowu_ten_deszcz

prywatne pakiety ubezpieczeń

Polecane posty

Gość znowu_ten_deszcz

Hej czy ktoś z was orientuje się czy w UK można wykupić jakiś pakiet ubezpieczeniowy? Chodzi mi o coś takiego jak w Polsce, że np. ktoś nie pracuje, nie jest zarejestrowany w urzędzie pracy więc sam płaci NFZ za swoje ubezpiecznie by móc normalnie korzystać z opieki zdrowotnej. Za około pół roku planuję ściągnąć do siebie moją mamę z Polski, ona jest na emeryturze. Co zrobić by mogła chodzić do lekarzy specjalistów, móc przebywać w szpitalu itp.? Można jakoś wykupić tu ubezpieczenie czy jakąś polisę zdrowotną?

Gość troche poczytac....
w uk opieka zdrowotna jest bezplatna. nalezy sie pona wszystkim ktorzy mieszkaja na terenie uk. wyetarczy isc do najblizdzego oddzialu nhs, wypelnik kwity (dane, adres), moga wymagac potwierdzenia adresu. przysla nhs number i tyle.

Gość znowu_ten_deszcz
ale dla wszystkich?? nie trzeba wcześniej pracować lub mieszkać w UK np. rok?

Gość saddsad
mnie maz sciagnol z dziecmi po roku do uk poszlam do przychodni i nawet o NIN nie pytali. Zarejestrowali mnei i dzieci . Tak było 6 lat temum, nie wiem jak sprawa wyglada teraz.

Gość troche poczytac....
tak, dla wszystkich. nie trzeba nin tylko potwierdzenie adresu. nie trzeba placic zadnych skladek bo to rzad oplaca nhs. tak jak powiedzialam, opieka zdrowotna jest bezplatna. poczytaj na stronie nhs