Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdołowanaddddddd

MAma strasznego siniaka po pobraniu krwi w piatek

Polecane posty

Gość zdołowanaddddddd

co robic??

Gość qftg
trzeba bylo kupic i posmarowac arkalenem teraz to juz raczej musisz czekac az zejdzie

Gość Anatenka
teraz to już nic nie zrobisz. Albo źle się wkuli. Albo Ty nie przyciskałaś wacika mocno. To nic groźnego, zniknie :)

Gość traktorek czerwony
nic, samo zejdzie, ja tak mam za każdym razem i około tydzień mi schodzi. Jeśli ci zależy na szybszym usunięciu to kup w aptece maść z arniki mozesz tez rozgnieciona kapuste dac albo czosnek ;p

Gość zdołowanaddddddd
no ok dzieki, ale odebralam dzisiaj badania tsh i mam niedoczynnosc tarczycy :( Wynik: 4,60 ulU/ml, przy normie 0,27-4,20. Co mam robic, bo tu juz nie moge isc do lekarza, nie mam ubiezpieczenia. Jakie badania mnie czekaja?

Gość zdołowanaddddddd
i placilam 36 zl za t3 i t4 (nie ft3 i ft4) a wyniki mam tylko tsh i morfologia... pewnie w czwartek beda chcieli mi jeszcze raz pobierac krew a ja czuje ze ta reka jest slaba :(

Gość traktorek czerwony
do czwartku będzie ok, ja mam nadczynność i od października chodzę od lekarza do lekrza i nikt mi nie pomaga więc spoko, nie zginiesz od tego ;D

Gość qftg
powinnas zglosic sie do endokrynologa celem ustalenia leczenia, nie masz znowu tak strasznego wyniku ale to fakt masz niedoczynnosc. Wystarczy THS bo to juz wiele mowi. Po wizycie lekarka Ci jeszcze zleci dodatkowe badania

Gość inbvcftgyhj
niedoczynnosc sie leczy lekami. dobiera je endokrynolog.(euthyrox) mozna isc prywatnie wtedy ubezpieczenie nie jest potrzebne:)

Gość zdołowanaddddddd
no tak, ale placilam za berdziej szczegolowe wyniki i nic nie ma... a tsh byloby darmowe... nie wiem teraz co robic, bo studiuje daleko od domu i nie moge isc do lekarza bo nie jestem tu ubezpieczona, a rodzice za granica... masakkra nie wiem co robic :(

Gość lolabajka_
No nie za duża ta niedoczynnosc. Moja mam miała ponad 100 i szybko ją wyregulowali. Chyba,że strasz się odziecko to za duzo, powinnobyć ok 1

Gość zdołowanaddddddd
najgorsze jest ze przy tej chorobie podobno sie tyje :( a ja zawsze bylam szczupla, niedawno zauwazylam, za mam straszne zakola i brzuch jak balon oraz twarz jest grubsza, pod oczami i druga broda sie robi... nie chce byc gruba, a malo jem :(

Gość traktorek czerwony
a no właśnie , pomyliło mi się niedoczynność mam no i też mam taki jak ty wynik to mi mówili, że to za mała różnica, a chodzę od lekrza do lekarza, bo się źle czuję. Mam nadzieję, że ci bardziej pomogą ;) Ale niektózy mają po 150 , przy tej normie, więc nie przejmuj się

Gość qftg
to idz prywatnie, ale nie olewaj sobie tego. z niedoczynnoscia sie zyje ale powinno sie badac poziom hormonu, jest wazny przy zachodzeniu w ciaze itd itd. poczytaj o tym i wybierz sie do lekarza

Gość zdołowanaddddddd
i znowu beda mi krew pobierali,a ja przy tym czuje sie slabo i czasem nawet mdleje, a tu mieszkam sama i nie mam nikogo :( kurde moglam od razy zaplacic te 80 zl za ft3 i ft4 a mnie wrobili ze za 36 zl jest t3 i t4

Gość traktorek czerwony
wystarczy tsh, a to chyba z 20 z,l. to jeszcze dasz radę finansowo.

Gość zdołowanaddddddd
no zobaczcie te zdjecie moich zakoli na glowie :( tsh mam zrobione i wynik jest 4,60 przy normie 0,27-4,20

Gość zdołowanaddddddd
do forumowicza "traktorek czerwony" sluchaj, a Ty tez tyjesz i czujesz sie slabo? jakie masz objawy? jestes dziewczyna/chlopakiem i ile masz lat? ja mam 22 lata. a badalae/es ft3 i ft4? jakie jeszcze badanie mialas/es?

Gość qftg
to normalne przy niedoczynnosci dlatego idz do lekarza nikt przez neta ci nie pomoze

Gość zdołowanaddddddd
ale do lekarza nie pojde bo nie mam dokumentu ubezpieczeniowego, a rodzice nie przesla faksem wczesniej niz po weekendzie majowym :(

Gość Anatenka
jeśli studiujesz to masz ubezpieczenie. Musisz iść do lekarza, bo będzie gorzej. Tylko lekarz dobierze dawkę leków

Gość moze jemu by sie
jak masz zakola zbadaj hormony gl. testosteron

Gość zdołowanaddddddd
czyli znowyu badanie krwi... nienawidze tego :( a wiecie ile kosztuje ft3 ft4 i testosteron? ale juz wiem ze mam niedoczynnosc, bo tsh poswyzszone :( i jeszcze do tego testosteron, boje sie tego