Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asaSAsaSAsdfdfedf

JAK PRZYGOTOWAC DZIECKO DO MORFOLOGII

Polecane posty

Gość asaSAsaSAsdfdfedf

Pierwszy raz bedzie miala pobierana krew morfologia, crp , ma 16 miesiecy, czy corka musi byc przed tym badaniem na czczo??? moze ktos robil ostanio wynik dziecku i sie orientuje????

Gość kjdgfhiwugh
tak, na czczo. badanie na pewno bedzie rano, wiec nie jest to taki klopot.16 miesieczne dziecko to juz nie noworodek, ktory musi zjesc i koniec.

Gość asaSAsaSAsdfdfedf
oki dzieki bardzo

ja robiłam niedawno synkowi miał parę miesięcy i nie musiał być na czczo:) powiedz że idziecie na badania o igle może na wszelki wypadek nic nie mów bo i tak jej przecież nie widać powiedz tylko że pani przyłozy do paluszka takie małe coś z guziczkiem który przyciśnie i weżmie do rurki troszkę krewki.... cholera... nie wiem na jakim poziomie są takie dzieci bo mój ma rok ale 4 miesiące to juz spora różnica.... ale prawda jest taka ze to 10 sekund więc źle nie będzie:)

nie musi być na czczo bo miesiąc temu sama robiłam i laborantka powiedziała mi że nie trzeba byc na czczo ale raczej nie zaraz po jedzeniu a drugi syn ma 7 lat i tez nie musiał być na czczo

Gość kjdgfhiwugh
z tym na czczo jest tak- jak jest jakis wypadek, zagrozenie zycia to sie oczywiscie bada, obojetnie czy na czczo czy nie. tak samo niemowlaki, nie katuje sie ich niejedzeniem. ale jak dziecko moze wytrzymac bez jedzenia, to lepiej, bo badanie jest dokladniejsze, bardziej wiarygodne. tzn crp-wyjdzie tak samo, czy na czczo czy nie, to jest stan zapalny. ale morfologia lepiej na czczo. kup jakąś buleczke po drodze, i zaraz po badaniu daj, takie jest moje zdanie.

nie wiem.... ale tylko piszę co mi powiedziała babka która pobierała mi krew

Gość kjdgfhiwugh
u na sie robi mofrologie 7-9 godz. wiec o ktorej ma dziecko wstac, zjesc, zeby nie bylo zaraz po jedzeniu?

Gość kjdgfhiwugh
aha, teraz rozumiem Twoje podejscie