Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kajaaa 43

Mamusie doradzcie proszę

Polecane posty

Gość kajaaa 43

jak ubrać noworodka na wyjście z szpitala? Bo w szpitalu to wiadomo śpioszki czy pajacyk ale jak na wyjście? Termin mam na połowę maja, nie wiem jaka będzie pogoda. mam kupiony fajny welurowy dresik i myślę że mu go założę ale co pod spód, co ubrać pod ten dresik?

Gość to ze ma być ciepło nic nie
pomyśl trochę kobieto:o będziesz dzieciaka męczyła od pierwszego dnia w dresika, sresikach bo ładniutkie, bo modniutkie?? dziecko ma być ubrane wygodnie dla niego a nie ładnie dla ciebie:o

ja to bym założyła śpioszki na to jakiś nie gruby sweterek i przykryła kocykiem a jak bedzie naprawdę ciepło to nawet bez kocyka

Gość kajaaa 43
przecież ten dresik jest wygodny! Są to welurowe półśpiochy i do tego kaftanik bez kaptura. Tylko sie zastanawiam właśnie co ubrać pod to? Jakiegoś pajaca? labo co? to moje pierwsze dziecko i nigdy nie miałam do czynienia z tak malutkimi dziećmi.

Gość laluna88
ja wzielam kocyki. spiochy zapinane z przodu, rozek. hehe w sumie wszystkiego po trochu. i poprosilam pielegniarke zeby mi pomogła. sama wybrala... moze ze mnie jakas sierota ale to bylo moje pierwsze dziecko i jakos sie nie orietowalam. a pielegniarka nie miala zadnych pretensji...

Witam.Zależy czy wskakujesz z nim od razu do auta czy idziecie do domu pieszo. Ja ze swoją wychodziłam w marcu i załozyłam jej spiochy i taki komplecik- spodnie i sweterek i przykryłam kocem tylko my od razu do auta, no i deszcz padał jak wychodziliśmy:)

pamiętaj o jednym dziecku zakładaj zawsze 1 warstwę więcej niż sobie , a w ciepłe dni takie już wieksze 5-6 miesieczne ubieraj tak jak siebie

Gość leja
Jak dresik się łatwo ubiera to czemu nie, odradzam body wciągane przez główkę, dla noworodka, ja jakoś nie miałam przekonania, wolałam takie zapinane. Pamiętaj, że to będzie pierwsze powitanie z wielkim światem, a organizm maluszka wychładza się szybciutko. Ale nie ma co przesadzać. Jak mi pielęgniarka w szpitalu powiedziała w co mam ubrać dziecko na wyjście (to był upalny czerwiec), to młody był cały mokry. Zależy jaką będziesz miała pogodę. I czy jedziesz samochodem. Jak będzie w miarę ciepło, to ja bym ubrała pod dresik bodziaka, ale raczej z długim rękawkiem i jakieś śpioszki pod spodenki. No chyba, że będzie naprawdę upalnie, to nie przesadzaj, w samochodzie będzie jak w puszce - ale żadnej klimy :-). To niezła dawka grzybów i bakterii.

Gość kajaaa 43
Czyli jak założę np pajaca i na to pólśpiochy z tym kaftanikiem to będzie ok? a jak będzie chłodno to przykryję jeszcze kocykiem? do domu będziemy wracać autem

Zapewne każdy powie Tobie co innego. Musisz sama się zastanowić jak już będziesz w szpitalu. W maju zdarzają się koszmarne upały.Wtedy nawet noworodka nie ubrałabym w body, śpiochy i jeszcze dresy. Ja wzięłabym body (krótki rękaw)+ pajac. Do tego (w zanadrzu- w zależności od pogody)- bluza, koc, cieplejsze skarpety- z takim zestawem można już nieźle pokombinować. Maj to wiosna- a wiadomo- wiosną może być bardzo ciepło albo bardzo zimno. Ciężko jednoznacznie określić co będzie dobre. Wszystko wyjdzie "w praniu". Dasz radę jak podejdziesz do tego zdroworozsądkowo:)