Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mucio mucio ti ti ti

Kto i jak sie depiluje?

Polecane posty

Proszę kobiety podyskutujcie ze mną, bo ja całe życie nie odstępuję od maszynki, a niedawno oświeciło mnie że są setki metod, a ja uwzięłam sie na maszynkę, stosuję ją codziennie. I depiluję tylko nogi od kostek aż po górę ud... moze to jest spowodowane tym że mam grube włoski i szybko odrastające.... kiedyś próbowałam kremu veet ale po pierwszym razie nic nie dało i wyrzuciłam podobnie było z plastrami, z którymi nie mogłam sobie poradzic.... a teraz widzę to pasta cukrowa to jakieś inne metody..a jak to z wami jest?

Gość tez synowa
Na nogi depilator,ja tylko łydki bo dalej włosów nie mam.

Boze jak ja Ci zazdroszczę, ja mam dosc grube, jasne ale grube... sa po pierwszym dniu tak bardzo nieprzyjemne w dotyku

Gość iwannnnnnnnnns
mam grube czarne włosy, prawie jak mój mąż na brodzie :/ tylko depilator! co prawda trzeba czasem kilka sztuk zapuścić zanim się je wyrwie, ale efekt jest zadowalający (i tak dość szybko odrastają). Po maszynce mam czerwone krostki i leci mi krew, a i tak po około 10 godzinach nie są super gładkie, na kremy mam uczulenie, byłam u kosmetyczki na wosku (niby super gabinet...) nie dość że kupa kasy poszła, to musiałam poprawiać depilatorem.. Od kolan golę maszynką, bo nie są już tak mocno widoczne i tak szybko nie odrastają, depiluję też pachy i bikini. Myślę, że to najlepsza metoda (chyba, że laserowa, ale czekam aż pójdzie ktoś kogo znam i będzie zadowolony :) )

iwannnnns jeżeli masz grube i ciemne włoski to laser jest dobrą dla Ciebie metodą a ja iestety (ale i stety) mam jasne

Gość iwannnnnnnnnns
ale ja się boję :) że mi jakieś blizny zostaną, poczekam aż jakaś koleżanka pójdzie i będzie zadowolona ;)

a po maszynce nie wrastają Ci włoski? Boli to?

Gość iwannnnnnnnnns
po depilatorze? :) na początku trochę, teraz czasem jakiś pojedynczy się zdarzy, ale ogólnie są słabsze (stosuję go już z 5 -6 lat), odrasta ich jakby mniej i są bledsze. Ale jak czasem kilka razy pod rząd nie mam czasu na depilację i golę maszynką to niestety po jakimś czasie znowu są mocniejsze i ciemniejsze, także najlepsza jest systematyczność. I pod pachami to wybawienie :) - a że tam mała "powierzchnia" to ja już w ogóle nie czuję bólu i robię to w 5 sekund:) Gorzej z nogami (akurat teraz depiluję i trochę boli, a depilator szybko się nagrzewa i muszę robić przerwy:) ) I jeszcze jedno - czym dłużej go używasz tym mniej boli :)