Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fffffffffuu

Co myślicie ? Foto

Polecane posty

Gość fffffffffuu

Co myślicie o nagich ramionach w kościele? Czy to eleganckie?

Gość ciekaweeeeeee
Ja myślę że jak jest upał 30 stopni to nikt nie zmusi mnie do założenia czegoś na ramiona na i tak "gorącą" obcisłą suknię tak właśnie myślę

Gość fffffffffuu
Linki do zdjęcia. Bo tu mi podoba mi się para młoda http://www.voila.pl/224/3speq/index.php?1 Śluby w lipcu sierpniu mogą oznaczać upały. Dla mnie bolerka to tandeta. Nie widziałam dobrego zestawu z marynarką jest jeszcze jakieś rozwiązanie?

Gość fffffffffuu
Co takiego strasznego jest w nagich ramionach że urągają powadze kościoła katolickiego?

czy ci te kilkadziesiąt minut przeszkodzi aby ubrać coś na ręce?? co kolwiek, bolerko, szal, etolę, nie ważne, w kościele najważniejszy jest sakrament w tym dniu, a nie ubiór, jeżeli ktoś tego nie rozumie to jest to tylko ślub na pokaz, bo wiara jest najważniejsza

Gość fffffffffuu
To już nie tylko ramiona ale i ręce? :) Coś tu bije hipokryzją od kogoś...

wlasnie nie wzne czy ramiona beda odsloniete czy zasloniete wazna jest wiara,a widac jedak dla ciebie jest wazniejszy stroj niz sakrament

Gość kasienka_kasienka
Nie róbice już takiego ciemnogrodu... I co z tego że gołe ramiona? Byleby dupa nie była goła...

Gość fffffffffuu
ktoś inny oprócz Ślubniczki się wypowie? Bo chyba większość ma już dość tej fanatyczki która naciąga religie tak aby było jej wygodnie.

jak wiecie lepiej to porozmawiajcie z ksiedzem, dla mnie w kościele najważniejszy jest sakrament, przysiega, co idzie w parze ze stosownym strojem,

ja na swoj slub bede miala dekolt "serduszko" czyli tez plecy odsloniete i sie wlasnie zastanawiam czy cos zalozyc czy nie.....

Gość Meena
Nie chodzi tylko o religię, ale powaga i godność miejsca, w którym jest zawierany ślub. Nagie ramiona kobiety w miejscu publicznym? To nigdy nie jest eleganckie. Tak jest przyjęte w naszym kręgu kulturowym.

Gość fffffffffuu
I druga część pytania. Co zamiast? Bolerkom mówię nie! Podeśle ktoś ładny zestaw z marynarką lub czymś innym?

Gość fffffffffuu
ktoś odpowie?

Gość Meena
Wpisz w google "ślubny żakiet", jest tam kilka propozycji.

Dla mnie pani z salonu zamiast bolerka zaproponowała szal do przykrycia ramion i dekoltu.

Gość hipokrytka!!
Ślibniczko jesteś hipokrytą z zakrytymi ramionami idzie do ślubu, bo taka wierząca, bo taka katoliczka. A nie przestrzegasz do końca zasad kościoła. Większym grzechem jest bzykać się przed ślubem i mieć dziecko. Niż odkryć ramiona w kościele. Taka z ciebie katoliczka, a tak dlugo zwlekalas z koscielnym, ze bierzesz go majac dziecko. Takze weź ty się tu o wierze lepiej nie wypowiadaj:o

do hipokrytka rozśmieszyłaś mnie, znasz mnie?? znasz moje życie?? nie więc to ty się nie wypowiadaj, uśmiałam się, a ty uważaj żebyś się nie ugryzła bo się otrujesz haha

można być nie wierzącym, a przez doświadczenia życiowe można uwierzyć, tak było ze mną, rozmowy z księdzem mnie doprowadziły do religii, więc dziecko sio do nauki,

Gość slubkalubka
wiecie, mieszkam teraz w Rosji. tu kobiety zawsze musza miec zasloniete wlosy chustka w kosciele. chciaz sie z tym nie zgadzam i mi sie to nie podoba, bo dlaczego mam zakrywac glowe przed facetami?!, to robie to zawsze z szacunku do ich religii, kultury. tak wiec jesli ktos nie jest religijny, to powinien mimo wszystko miec szacunek do naszego kosciola katolickiego i zakryc ramiona. to tak samo jak bylam na studiach za granica, gdzie byli muzulmanie i zawsze staralam sie aby w dniach swojego ramadanu nie widzieli jak obzeram sie miesem i innymi rzeczami. podobnie nie lubie jak ktos z kielbasa paraduje przede mna w piatek, choc wie, ze ja zawsze w piatek zachowuje post...

Gość hipokrytka!!
Nie muszę znać Twojego życia. Sprawa jest oczywista masz nieślubne dziecko. W wierze katolickiej ślub cywilny to nie ślub. Masz prawo współżyć z mężem po ślubie, potomstwa dorobić się po ślubie. Nie przed. Pewnie, że ksiądz może dać ci rozgrzeszenie, ale to nie zmienia faktu, że nie żyłaś w zgodzie z przykazaniami i prawem kk. Więc na tematy hipokryzji względem kościoła lepiej się nie wypowiadaj, bo nie świecisz przykładem.

Gość slubkalubka
a do tej specjalistki od hipokryzji: czy uwazasz, ze dziecko jest grzechem? czy uwazasz, ze slub bierze sie po to, zeby miec dzieci? w takim razie brak Ci podstawowej wiedzy. przemysl, co znaczy dac zycie i slubowac komus cos. Chyba, ze jestes na tyle prosta, ze tego nie pojmiesz (niestety sa tacy ludzie).

Gość slubkalubka
poza tym nakazujesz co kto ma robic, kiedy moze miec dzieci, kiedy nie, a buntujesz sie, ze ktos nie chce isc z odkrytymi ramionami... sprawdz w slowniku slowo "hipokryzja"

Gość 567865
Według kościoła katolickiego to właśnie ślub bierze się po to by móc mieć dzieci. Jeżeli ktoś jest bezpłodny to nie może zawrzeć związku.